Ρυθμιστικό και τροπολογία

Έφθασε η μέρα που θα φανεί αν επιτέλους ψηφιστεί η τροπολογία που αφορά τις εκμισθώσεις ακινήτων των ΟΤΑ για τουριστικούς σκοπούς ή για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων, θέμα που αφορά και τα στρέμματα της Θέρμης...
Πηγή: paok24.com
Ρυθμιστικό και τροπολογία

Όπως φαίνεται και στο κείμενο που ανέβηκε η σημαντική συζήτηση για το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης και Αττικής είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο Τρίτη και να ξεκινήσει στις 18:00.

Επάνω σε αυτό πρέπει να σημειωθούν δύο πράγματα:

Το πρώτο αφορά το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης που αμφισβητείται από όλους τους φορείς. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχει πρόθεση από το ΥΠΕΚΑ να γίνει περαιτέρω διαβούλευση για τη Θεσσαλονίκη και η συζήτησε για το ρυθμιστικό της πόλης να πάει για Οκτώβριο!
Υπάρχει περίπτωση αν διαφοροποιηθεί το βασικό νομοσχέδιο (συζήτηση μόνο για Αττική και όχι για Θεσσαλονίκη) να υπάρξει πρόβλημα στην τροπολογία για τους δήμους; Μάλλον όχι.

Το άλλο ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει με την διπλή τροπολογία που ετοιμάστηκε για τους δήμους. Όπως είναι γνωστό με αφορμή το ζήτημα του Σαββίδη, του ΠΑΟΚ και της Θέρμης, δύο κομματικές πλευρές «έτρεξαν» δύο διαφορετικές τροπολογίες. Μία η πλευρά του ΠΑΣΟΚ (Δριβελέγκας με δημάρχους) και μία της Ν.Δ με 27 την οποία υπέγραψαν 27 βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας. Ποια θα κατατεθεί για να ψηφιστεί επισήμως θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη συνεδρίαση της Τρίτης έχει καθοριστεί για τις 18.00
και το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αναβληθεί αφού πήρε πρωτόκολλο και υπέγραψε ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τότε θα απαντηθούν και πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα για το ρυθμιστικό και την τροπολογία...

Διαβάστε ακόμη...