Ιάκωβος Αγγελίδης, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ!

Οταν λίγη ώρα μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα των πλέι οφ (στις αρχές Μαΐου) ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι θα γίνουν προσθήκες τεχνοκρατών στα γραφεία της ΠΑΕ, κανείς δεν γνώριζε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Ιάκωβο Αγγελίδη.
Πηγή: sentragoal.gr
Ιάκωβος Αγγελίδης, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ!

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» έχει προσεγγίσει τον Αγγελίδη εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και χθες όλα έγιναν με άκρως επαγγελματικό τρόπο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την πρόσληψή του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου την ώρα που εκείνος παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, γνωστοποιώντας τη λήξη της πενταετούς συνεργασίας του με τη Μακάμπι.

Από την ώρα που το όνομά του έγινε γνωστό, άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι ένα ένα τα ερωτηματικά. Γεννημένος στη Λάρνακα, ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι Κύπριος, αλλά σχεδόν όλη του η ζωή έχει κυλήσει εκτός της Μεγαλονήσου, καθώς από μικρή ηλικία βρέθηκε στην Αγγλία. Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του μέσω του Μίτσελ Γκολντχάρ.

Ο Καναδός επιχειρηματίας τον προσέλαβε σε εταιρείες που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό (ο Αγγελίδης έχει νομικές σπουδές και ακολούθησε στη συνέχεια οικονομικούς κλάδους) και όταν μπήκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, του ζήτησε να οργανώσει την εταιρεία. Το «φόρτε» του είναι τα οικονομικά και το μάρκετινγκ, εκεί που έριξε και το μεγαλύτερο βάρος.

Στη Μακάμπι δημιουργήθηκε μια πυραμίδα, με τον Γκολντχάρ στην κορυφή, τον Αγγελίδη ένα σκαλί πιο κάτω και όλη τη δομή της Μακάμπι να ακολουθεί, με τον Κύπριο να έχει την υψηλή εποπτεία όλων των τμημάτων. Για να έρθουμε σε όρους που κυκλοφορούν συχνά στη Θεσσαλονίκη, ο Γκολντχάρ έδωσε τα κλειδιά στον Αγγελίδη και τώρα το ίδιο κάνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Στα οικονομικά και στο μάρκετινγκ η ποδοσφαιρική Μακάμπι ανέβηκε επίπεδο, αλλά για να συμβεί αυτό ήρθαν και επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο, με την «ομάδα του λαού» να κατακτά τη σεζόν 2012-13 το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια. Ο

Αγγελίδης θα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αλλά οι αρμοδιότητές του δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές του Ζήση Βρύζα. Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ο «αντ' αυτού» του μεγαλομετόχου, κάτι που ουσιαστικά δεν ήταν ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ, κάτι που είχε αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Το πρώτο βήμα με την προσθήκη Αγγελίδη είναι να «πεθάνει» η έκφραση «περιμένουν τον Σαββίδη για να τρέξουν οι εξελίξεις». Και μόνο αυτό θα είναι κέρδος. Αλλά για να συμβεί δεν φτάνει μόνο ο Αγγελίδης, αλλά και να το αποδεχθεί και ο Σαββίδης.

Και το δεύτερο είναι ο ξεκάθαρος ρόλος που θα έχει. Διότι μέχρι τώρα οι «ταμπέλες» ήταν τεράστιες. «Στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού» ο Τσιστιακόφ, «σύμβουλος του μεγαλομετόχου για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, ανάπτυξης και υποδομών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης και στον τομέα των διεθνών σχέσεων» ο Ζαγοράκης, «πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής και κοντά στην ομάδα και εκπρόσωπος στη λίγκα και, και, και» ο Ζήσης Βρύζας...

Διαβάστε ακόμη...