Πιο ακριβός ο αρχιδιαιτητής από τον Πρωθυπουργό

Μισθό εφάμιλλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια (25.000 ευρώ) και υπερδιπλάσιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά (10.000 ευρώ), προτίθεται να εκταμιεύσει η Σούπερ Λίγκα για την έλευση ξένου αρχιδιαιτητή!
Πηγή: ethnos.gr
Πιο ακριβός ο αρχιδιαιτητής από τον Πρωθυπουργό

Η προεργασία έγινε ήδη (χθες το μεσημέρι συζήτησαν σχετικά εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης με ουδέτερους «παρατηρητές» αντίστοιχους ομολόγους τους από Ξάνθη, Εργοτέλη, Κέρκυρα) και το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφοφορία στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον υπάρξει ομόφωνη απόφαση, ο νέος «βαρόνος» της διαιτησίας θα καρπώνεται περί τις 300.000 ευρώ ετησίως, ήτοι 25.000 ευρώ τον μήνα! Αυτό σημαίνει ότι καθεμία από τις 18 ΠΑΕ θα επιβαρυνθεί με 17.000 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, τους χειρισμούς για το οριστικό ύψος της αμοιβής θα αναλάβει ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Τάκης Αγραφιώτης. Πρόκειται για μια καινοτόμο -εντός συνόρων- κίνηση, καθότι ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι υπεύθυνος για τη συγκρότηση του πίνακα, τον ορισμό διαιτητών-παρατηρητών, τις βαθμολογίες, αλλά και τις τιμωρίες αυτών. Οσον αφορά στον «εκλεκτό» (που εικάζεται ότι θα είναι είτε Ιταλός είτε Ολλανδός), η Σούπερ Λίγκα αναμένει λίστα -μέχρι σήμερα το μεσημέρι- από την ΟΥΕΦΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα, προκειμένου να επιλέξει μεταξύ 2-3 ονομάτων τον καταλληλότερο.

Ωστόσο, στην προεδρία της ΚΕΔ παραμένει ο Γιώργος Καραμελίδης, παρά τα... φαλτσοσφυρίγματα που σημειώθηκαν την περασμένη σεζόν. Οσον αφορά τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, θα την καλύψει ο Θ. Μπριάκος ή ο Γ. Μπίκας.

Στο σημερινό ΔΣ θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της μετακόμισης των γραφείων της Σούπερ Λίγκας στου Γουδή, ενώ θα οριστούν οι δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος.

Tέλος, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα των «μεγάλων» σε Παναθηναϊκό, Ξάνθη, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Καλλονή, ενώ οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα εξεταστούν στις 30 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη...