Ψάχνει καινούργια... αεροπορία

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η... αεροπορία του περσινού ΠΑΟΚ κυριάρχησε στους αιθέρες του ελληνικού πρωταθλήματος. Χθες, επιβεβαιώθηκε η φημολογία των τελευταίων ημερών και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Τενερίφη.
Πηγή: metrosport.gr
Ψάχνει καινούργια... αεροπορία

Η συμφωνία πιστοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών, για πρώτη φορά στη καριέρα του, έπειτα από τη καλύτερη σεζόν του στην Α1. Στο Καρπενήσι βρίσκεται και ο Γιώργος Μπόγρης, έτερο... μαχητικό αεροσκάφος του περσινού ΠΑΟΚ.

Ζει το δικό του όνειρο, έχει στοχεύσει σε ένα μεγάλο συμβόλαιο σε ομάδα του εξωτερικού, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει στο έπακρο τόσο τη περσινή εξαιρετική σεζόν του, όσο και τη κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και στον Δικέφαλο, από τη μία πλευρά νιώθουν την ικανοποίηση βλέποντας την εξέλιξη δύο αθλητών που τους ανέλαβαν όντας σε δύσκολη καμπή στη καριέρα τους, από την άλλη, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα απώλειάς τους.

Εξάλλου, οι πιθανότητες παραμονής του Γιώργου Μπόγρη είναι ελάχιστες για δύο λόγους. Διότι, ο αθλητής θέλει να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο για την εξασφάλιση καλύτερου συμβολαίου, αλλά και γιατί ο ΠΑΟΚ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με σκοπό να καλύψει τη θέση του βασικού σέντερ με Αμερικανό.

«Θα ταιριάξει στην ομάδα»

Είναι αλήθεια ότι η προεργασία για τη μεταγραφή του Μιχάλη Τσαϊρέλη στη Τενερίφη έγινε από τα μέσα της περσινής σεζόν. Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε τη παραχώρησή του, σεβόμενος τους φιλάθλους του. Συν τοις άλλοις, ενδεχόμενη αποχώρηση του «Τσάι», θα αλλοίωνε την εικόνα της ομάδας, εκτιμήθηκε ότι οι περαιτέρω απώλειες του συλλόγου θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις αγωνιστικές.

Ο διεθνής φόργουορντ θα συναντήσει στη Κανάρια νησιά τον Φώτη Λαμπρόπουλο, ο οποίος αρκετά χρόνια τώρα, βρίσκεται στην Ισπανία. Στη Τενερίφη πιστεύουν ακράδαντα στην ορθότητα της επιλογής τους, ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του τζένεραλ μάνατζερ, Αντιάνο Καμπρέρα.

«Ο Τσαϊρέλης μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα και στη λίγκα. Είναι παίκτης με πολύ καλή φυσική παρουσία, δυνατός και πιστεύουμε ότι θα έχει άριστη συνεργασία με τους ψηλούς μας», είπε μεταξύ άλλων.

Το συρτάρι με τις λίστες

Οι κανόνες της αγοράς χωρίζουν τη μεταγραφική περίοδο σε τρεις υποπεριόδους. Στη πρώτη, «ψωνίζουν» οι top ομάδες, αυτές που έχουν προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στη δεύτερη, ακολουθεί η δεύτερη συνομοταξία ομάδων των οποίων τα μπάτζετ δεν ξεπερνούν τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΠΑΟΚ – όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών συλλόγων – βρίσκεται στη 3η.

Το τελευταίο διάστημα, στον Δικέφαλο τσεκάρουν περιπτώσεις, διατηρούν επαφές με ατζέντηδες μαθαίνοντας κασέ παικτών που ενδιαφέρουν, επί του παρόντος τονίζουν όμως ότι «οι τιμές παραμένουν στα ύψη». Υπάρχει βέβαια η περίπτωση ενός Αμερικανού σέντερ, αλλά και σημαντική οικονομική διαφορά. Στον Δικέφαλο έχουν επικεντρωθεί στην απόκτηση βασικών, πλέι μέικερ και σέντερ, αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

Διαβάστε ακόμη...