«Πρόβλημα η αργή λειτουργία»

Στον Libero107.4 φιλοξενήθηκε ο Φράγκος Φραγκούλης και μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Πρόβλημα η αργή λειτουργία»

«Εγώ πιστεύω ότι είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινάμε με μετριοπάθεια, σοβαρότητα και χωρίς μεγάλα λόγια και είναι η μόνη φορά που θα μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ ως βάση τα δικά του παιδιά. Το ερώτημα είναι μπορούνε;», ανέφερε αρχικά., ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

Για τον Αθανασιάδη: «Ο Κλάους δεν ήταν στην Κ20; Τον είδα να βαζει 3 γκολ στη Λάρισα και έκτοτε ο κύριος Σάντος δεν τον χρεισιμοποιούσε. Πήρε δύο παίκτες στο Μουντιάλ που δεν μπορούσαν να παίξουν και δεν πήρε τον Αθανασιάδη, ήταν απαράδεκτο».

Για τα νέα παιδιά: «Για αυτούς που έχω δει, έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι μπορούν. Πήγα στη Λιβαδειά για να δω τον Σαββίδη και ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπεδου. Αυτός, ο Κουλουρης, ο Πόζογλου, ο Πόποβιτς, ο Γιακουμής, όλοι μπορούν. Δε θέλω να αδικήσω κανέναν γιατί ξεχνάω ονόματα».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Έφυγαν κάποιοι παίκτες είτε λογω ηλικίας είτε επιδή έληξαν τα συμβόλαια τους και έγινε μία ανανέωση. Από εκεί και πέρα έχουμε την επιστροφή δύο άξιων παικτών, του Τζιόλη και του Ιτάνζ. Ήρθαν και τέσσερις μεταγραφές. Κατά συνέπεια έχουμε προώθηση και νέων παικτών, οι οποίοι βεβαίως δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν όλοι. Άρα γίνεται συνειδητά η ανανέωση στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Είχε μεγαλώσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας και ήταν αργή και προβλέψιμη ομάδα. Είχε παίκτες που δε σεβάστηκαν τον κόσμο, καλά έκαναν και έφυγαν. Ποιοι έπαιξαν στον τελικό και φρόντισαν να έχουν αποβληθεί; Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Καλά πάνε τα πράγματα, εκεί που αργεί το θέμα είναι στη λήψη αποφάσεων και αυτό πρέπει να το γιατρέψουν».

Για τις αποχωρήσεις: «Από τέτοιο ωραίο μαγαζί δε θέλεις να φύγεις, απλά δεν έκαναν για τον ΠΑΟΚ. Αν εξαιρέσεις τον Λίνο, οι άλλοι με απογοήτευσαν ακόμη και ο Στοχ, άσχετα αν στο τέλος ανέβηκε. Ο Κατσουράνης έκλεισε τον κύκλο του και οι τοποθετήσεις του δε μου άρεζαν και δε θέλω να μιλήσω για τα αποδυτήρια γιατί δεν έχω άποψη και δε θέλω να υιοθετώ ότι ακούω. Ίσως του Λίνο δεν ανανεώθηκε γιατί έχουμε πολλά αριστερά μπακ. Εγώ για ένδειξη σεβασμού για αυτά που πρόσφερε θα τον κρατούσα.

Για το αν ο ΠΑΟΚ φέτος θα είναι καλύτερος: Θέλει πολύ δουλειά ακόμη ο ΠΑΟΚ για να γίνει καλύτερος, κυρίως από τους παίκτες και όχι από τον προπονητή. Πέρισι υστερούσαμε και σε φυσική κατάσταση. Θέλει άλλους δύο μεγάλους παίκτες. «Όχι σε ηλικία, αλλά σε αξία. Θέλουμε μεγάλη αξία σε ηλικία που να μπορούν να μείνουν τρία, τέσσερα χρόνια. Οι δανεικοί είναι μία λύση που συνήθως δε βγαίνει, δεν έρχονται για να μείνουν. Όταν έχεις τον Αθανασιάδη με 150.000 που είναι πρώτος σκόρερ δικαίως γκρίνιαζε ο Κλάους. Περίμενε και αυτός να τον φωνάξουν, να μιλήσουν όπως γίνονται οι καθαρές κουβέντες, αλλά έχουμε μία διστοκία στη λήψη αποφάσεων».

Για τον Ιβαν Σαββίδη: «Πρέπει να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος. Αν δε θέλει, ας βάλει κάποιον ας πει κάνε ότι θέλεις πάρε τα λεφτά και στο τέλος θα σε κρίνω. Αυτόν που θα αναθέσει την προεδρία πρέπει να του δώσει το μπάτζετ που θέλει να κινηθεί η ομάδα και στη συνέχεια να δούμε τα αποτελέσματα. Δε μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από τη δεύτερη θέση, με έναν Ολυμπιακό που σαρώνει στις μεταγραφές. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται, οφείλουν να του πούνε την αλήθεια, να του εξηγήσουν τα πράγματα. Δε λέω αν ισχύει ή όχι αυτό, όμως αυτή είναι η άποψη μου. Συγκράτησε τον και εξήγησε του. Μην ξεχνάς την τοποθέτηση του Αναστασιάδη, που είπε ότι δεν μπορούμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες συνεχώς σε άλλους. Για αυτό λέω πολλή δουλειά και να ψάξουμε κι άλλους παίκτες, θέλουμε δύο τρία χρόνια να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πάρε έναν οικονομολόγο τύπου Βενγκέρ, εμείς τον πήραμε είναι τίμιος, εργατικός και είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε. Πρέπει να τον στηρίξουμε».

Για το αν συμβούλεψε τον Σαββίδη: «Μπορεί να ακούει χίλιους και να κάνει αυτό που θέλει. Όταν με ρωτήσανε με αυτά που έχουμε και αυτά που μπορούμε να δώσουμε είχα πει τέσσερα πέντε ελληνικά ονόματα. Δεν μπορεί ο Παράσχος. Ίσως δεν αντέχει να φτιάχνει ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, με την αγχωτική κερκίδα. Έγώ πιστεύω τον Αναστασιάδη και πιστεύω ότι θα έχει καλά αποτελέσματα. Το θέμα είναι να χάνεις τα φιλικά από την κούραση και τους πειραματισμούς».

Για το αν έχει κουραστεί ο Σαββίδης: «Περιμένει τη ρύθμιση των χρεών, μετά είναι το προπονητικό κέντρο, το οποίο πιστεύω ότι θα τελειώσει είμαι αισιόδοξος για αυτό. Καμία αβτίρρηση ότι μπορεί να βάλει λεφτά αλλά έχει να κάνει με τα θυρία. Θα παλέψεις αλλά αν δεν έχεις την Ομοσπονδία δικιά σου πως θα παλέψεις, δεν είναι ωραίο αυτό αλλά πρέπει να είσαι πραγματιστής στη ζωή σου».

Για την υπόθεση Κορέα: «Εκείνο που θέλω να δω είναι που θα λήξει η υπόθεση. Θα δούμε, καμιά φορά μπορεί να πάει και στο αρχείο. Τώρα γνωστοποιήθηκε και οφείλουν να προχωρήσουν».

Για τη στελέχωση με ξένους ανθρώπους: «Είχαμε έναν ξένο και έφυγε. Έργο θετικό δεν ξέρω αν είχε, εγώ δε θέλω ξένο, θέλω ανθρώπους από εδώ. Όποιον θα χρίσει πρόεδρο ας δώσει το μπάτζετ, αν δε θέλει να αναλάβει αυτός. Πρέπει να το απαιτήσει ο Βρύζας, ας πει έχω να αποδώσω καλύτερα αν έχω αυτές τις προυποθέσεις, με ανεξαρτησία κινήσεων και όταν θέλω κάτι να το κάνω άμεσα. Άρα υπάρχει μία διαφοροποίηση ρόλων και προφανώς ψάχνουν τον κατάλληλο».

Για τη Γενική Συνέλευση: «Έχω κάποιες μετοχές αλλά δε σκοπεύω να δώσω το παρών, τότε ο Ζαγοράκης μας είχε πιάσει στο φιλότιμο και όλοι είχαμε πάρει. Έχω πει ότι δε θέλω να εμπλακώ στα διοικητικά. Δε φοβάμαι κάτι, απλώς κάνω αυτά που ξέρω καλά και θέλω να είμαι το πρώτο βιολί, τι άλλο να πω; Ή είσαι πρόεδρος ή δεν είσαι. Νομίζω ότι έχω την ηλικία να μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα, αν ο Σαββίδης ψάχνει κάποιον σαν εμένα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Την άλλη μέρα πρέπει να ξεκαθαρίσει το γήπεδο, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα χρέη. Ο Πλατινί όταν ήρθε είπε κάντε ότι έκανε ο Ολυμπιακό, κάντε ένα γήπεδο, κάντε ένα γήπεδο από αυτοσυγκρατημένους ανθρώπους. Δεν μπορεί συνέχεια να φοβάσαι, είναι πολλά πράγματα. Και οι συνδεσμίτες θα πρέπει να βρουνε τη μέση λύση για να μην εκτίθεται η ομάδα. Δεν του δίνουν το χρόνο να κινηθεί ανεξάρτητα, χωρίς χρέη. Όλοι γύρω του ΠΑΟΚτσήδες είναι. Μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί ο τρόπος που έχει επιλέξει ο μέτοχος να είναι σωστός δεν ξέρω».

Διαβάστε ακόμη...