Τι κοστίζει το υπάρχον ρόστερ;

Πριν από ένα μήνα από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών κι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποχωρήσεις έναντι δυο παικτών που αποκτήθηκαν, ενός που παραμένει σ' εκκρεμότητα και των νεαρών το μέλλον των οποίων δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
Πηγή: novasports.gr
Τι κοστίζει το υπάρχον ρόστερ;

Με τα υπάρχοντα δεδομένα το συνολικό κόστος των αμοιβών τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών ανέρχεται περίπου στα έξι εκατομμύρια ευρώ, αριθμός σαφώς πιο χαμηλός από τον αντίστοιχο περυσινό.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, αφού δεν υπάρχει περιορισμός στον προϋπολογισμό, αλλά αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως οποιοδήποτε υψηλό συμβόλαιο θα πρέπει τεκμηριωμένα ν' αξίζει την υπέρβαση. Για τον λόγο αυτό, ο ΠΑΟΚ εξέτασε και την αγορά της Ουκρανίας, όπου λόγω της εμπόλεμης κατάστασης πολλοί και σημαντικής αξίας ποδοσφαιριστές έχουν εκδηλώσει την επιθυμία ν' αποχωρήσουν αλλά και πάλι κάθε άλλο παρά εύκολες υποθέσεις είναι. Ο λόγος έχει να κάνει με τα συμβόλαια που έχουν κατατεθεί στην ουκρανική ομοσπονδία, αν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των ποδοσφαιριστών και τί ποσά αξιώνουν οι ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Επίσης, ποδοσφαιριστές πρώτης . γραμμής έχουν σαν προτεραιότητα τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, συνεπώς απαιτείται επιμονή κι υπομονή προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα από αυτήν την πλευρά.

Διαβάστε ακόμη...