Πρέπει να γίνει πιο γρήγορος

Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας εδώ στην Ολλανδία δίχως φιλικό αγώνα. Ο πλέον πρόσφατος ήταν την περασμένη Παρασκευή κι ο επόμενος ακολουθεί την Τετάρτη.
Πηγή: novasports.gr
Πρέπει να γίνει πιο γρήγορος

Μια διακοπή που η ομάδα φάνηκε να την έχει ανάγκη προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, να ενισχυθεί και να ολοκληρώσει την εδώ παρουσία της όσο καλύτερα μπορεί παρά τις αρκετές δυσκολίες που εμφανίζονται.

Η πλέον πρόσφατη έχει να κάνει με την κωλυσιεργία που παρατηρείται - και - στην περίπτωση απόκτησης του Φακούντο Περέιρα. Το θέμα - λένε - έχει να κάνει με την ελευθέρας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή κι εξαιτίας διαδοχικών αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας στην οποία είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν. Το ερώτημα είναι πώς και γιατί αυτό προέκυψε τώρα με συνέπεια να προκύπτει νέα καθυστέρηση, σε μια χρονική στιγμή που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι . περίεργη κι η κάθε λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της.

Γενικότερα, η ομάδα έχει ανάγκη από μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερα αντανακλαστικά. Δε γνωρίζω αν αυτό είναι θέμα προσώπων, ατομικών ικανοτήτων ή στελέχωσης με περισσότερους ανθρώπους, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και κοστίζουν. Μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ακριβώς σ' ένα μήνα η ομάδα θα έχει τον πρώτο της αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League και το ρόστερ της μοιάζει αβέβαιο. Εχει φύγει διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών, έχουν έρθει τρεις, εκκρεμεί ένας κι αναμένονται άλλοι τόσοι, αν δεν προκύψει καμία αποχώρηση.

Που να είχε δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ στο CAS και να έδινε αγώνα για τα προκριματικά του Champions League σε λίγες ημέρες .. Το κακό είναι πως το φαινόμενο της καθυστέρησης δεν είναι φετινό αλλά μοιάζει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία της ομάδας.
Κάτι πρέπει ν' αλλάξει πάνω σ' αυτό γιατί αποδεδειγμένα κοστίζει. Κι όπως όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, δεν είναι μονοδιάστατο αλλά λειτουργεί σαν . ντόμινο έχοντας διαδοχικές, αρνητικές συνέπειες σε διάφορα θέματα.

Αυτή η γρήγορη σκέψη, η προνοητικότητα που πρέπει να υπάρχει προκειμένου ν' αποφεύγονται κακοτοπιές και λάθη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που ζητάει κι ο προπονητής από τους ποδοσφαιριστές του. Εκεί κρίνεται πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο καθιστώντας προφητικό τον Φραντς Μπεκενμπάουερ που στα μέσα της δεκαετίας του '80 έλεγε πως ο καλός ο ποδοσφαιριστής πρέπει να ξέρει πού θα δώσει την μπάλα πριν καλά - καλά του τη δώσουν.

Στο σύνολό τους οι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί και «διψούν» για μάθηση και καταξίωση, συνεπώς υπάρχει ελπίδα, όμως το πλέον σημαντικό είναι να υπάρξει βελτίωση και στο διοικητικό μοντέλο. Μένει να δούμε αν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση - που θα διεξαχθεί εξ αναβολής - στις 14 Αυγούστου, προκύψουν διαφοροποιήσεις στο διοικητικό συμβούλιο που θα μαρτυρούν διαφοροποιήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους...

Κωστής Μπότσαρης

Διαβάστε ακόμη...