Ο Φορτούνης το μικρότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Η απώλεια του Φορτούνη από τον ΠΑΟΚ δεν συνιστά δα και κανένα τεράστιο αγωνιστικό πλήγμα.
Πηγή: contra.gr
Ο Φορτούνης το μικρότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός διαθέτει ταλέντο αλλά ακόμα κι αν επέλεγε τη Τούμπα, δεν θα ήταν από τις μεταγραφές που αλλάζουν επίπεδο μια ομάδα. Μπορεί να εξελιχθεί σε τέτοιο παίκτη ίσως, προς το παρόν πάντως δεν είναι. Ούτε επικοινωνιακά θεωρώ ότι πρόκειται για ήττα του «Δικεφάλου». Όποιος περίμενε την υπόθεση Φορτούνη για διαπιστώσει ότι οι Ερυθρόλευκοι αποτελούν σαφέστατα πιο ελκυστικό προορισμό για οποιονδήποτε Έλληνα παίκτη με αυτοπεποίθηση από τον ΠΑΟΚ, προφανώς δεν ζει στη χώρα μας. Μονάχα αν μπουν στη μέση οπαδικοί λόγοι (αν δηλαδή ο ποδοσφαιριστής αγαπάει πολύ τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ) κινδυνεύουν οι Πρωταθλητές να χάσουν κάποιον μεταγραφικό στόχο από τους ανταγωνιστές τους.

Ο Ολυμπιακός...

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, διαθέτουν τα χρήματα, την υποδομή και τα παραδείγματα να πείσουν και τον πιο σκεπτικιστή: Ναι, στο ρόστερ τους υπάρχουν παίκτες που αποκτήθηκαν και θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους δανεικοί σε διάφορες άλλες ομάδες. Υπάρχουν όμως και οι Μήτρογλου, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης κ.α. οι οποίοι για τον Φορτούνη και τον κάθε Φορτούνη είναι ...είδωλα. Παίζοντας στον Ολυμπιακό κέρδισαν τίτλους, αναγνώριση, θέση στην Εθνική Ελλάδος, υπεραξία και μεταγραφές στο εξωτερικό.
... και ο ΠΑΟΚ

Τι έχει να αντιπαραβάλει ο ΠΑΟΚ σε όλα ετούτα; Ποιο παράδειγμα; Για ποιο λόγο να τον προτιμήσει ο Φορτούνης; Επειδή θα είχε εγγυημένες συμμετοχές; Μα οι συμμετοχές δεν λένε τίποτα, αν δεν οδηγούν σε ωρίμανση, βελτίωση, ανάδειξη. Ποιος παίκτης πήγε στους Ασπρόμαυρους στην εποχή Σαββίδη και αναδείχθηκε; Μπορώ να θυμηθώ αρκετούς που χαντακώθηκαν, κάμποσους που έμειναν στάσιμοι, αλλά έναν έστω που να αναδείχθηκε δεν μπορώ.

Το αντικειμενικό πρόβλημα του Σαββίδη

Το πρόβλημα του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι ότι έχασε τον Φορτούνη από τον Μαρινάκη, ότι ακόμα τον κοροϊδεύουν ορισμένοι για τις δηλώσεις περί Ντρογκμπά και Ροναλντίνιο (παρεμπιπτόντως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που σε κάθε μεταγραφή του ΠΑΟΚ πάνε από κάτω στα σχόλια και γράφουν: «Έρχεται ο Ροναλντίνιο» θα πρέπει να καταλάβουν το εξής: Δεν είναι πια αστείο. Αν ήταν και ποτέ...), ότι μετά από δύο χρόνια δαπανηρών μεταγραφών όχι απλώς δεν πήρε τίτλο αλλά δεν έφτιαξε καν ένα αξιοπρεπή αγωνιστικό κορμό.

Το μεγάλο πρόβλημα του Σαββίδη είναι ότι, παρά τα λεφτά που έχει ρίξει, «κατάφερε» να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν δελεάζει κανέναν. Κανείς πραγματικά αξιόλογος Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν πολυθέλει να πάει στον ΠΑΟΚ. Αν το κάνει, θα είναι επειδή δεν είχε άλλη επιλογή...

Κώστας Κεφαλογιάννης

Διαβάστε ακόμη...