Αναζητώντας το... καινούριο λαβράκι

Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση στις επιλογές των Αμερικανών παικτών, έχοντας δημιουργήσει τους δικούς του νόμους στη περίφημη στατιστική κατηγορία του... valueformoney. Αποκτώντας δηλαδή ξένους παίκτες με λίγα χρήματα, αλλά με τεράστια αγωνιστικά οφέλη.
Πηγή: metrosport.gr
Αναζητώντας το... καινούριο λαβράκι

Στην Α1 παλιότερων δεκαετιών, ομάδα που ξεχώριζε για την ίδια αποτελεσματικότητά του ήταν ο Πανιώνιος.

Μετά τη περσινή επιτυχία με τον Ντι Τζέι Κούπερ, ο Δικέφαλος αναζητεί κάτι ανάλογο. Ή μάλλον, για να το θέσουμε καλύτερα, επιδιώκει να προσεγγίσει παίκτες ίδιας αξίας. Είναι βέβαιο ότι θα εξετάσει και περιπτώσεις αθλητών που πέρυσι απορρίφθηκαν, για χάρη του Κούπερ.

Όπως για παράδειγμα αυτή του Μικ Καπόνγκο ο οποίος – πριν από... 365 ημέρες – βρέθηκε μία ανάσα από το PAOK Sports Arena. Κυρίως όμως, με την ολοκλήρωση του summer league στο Λας Βέγκας και αφού έληξε άδοξα (γι' αρκετούς αθλητές) η προσπάθεια εξασφάλισης συμβολαίου στο ΝΒΑ, μεγάλωσε και η δεξαμενή παικτών από την οποία θα επιλέξει η ελληνική ομάδα. Είναι αλήθεια ότι, στον ΠΑΟΚ ήδη βρίσκονται σε επαφές με γραφεία εκπροσώπησης παικτών, τσεκάροντας τιμές, αποκρυπτογραφώντας σκέψεις.

Κοιτούν όμως και μέσα από τη λίστα Αμερικανών που αρκετά χρόνια τώρα, αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ασφαλείς πληροφορίες της «Μ», αναφέρουν ότι σε αυτή τη κατηγορία είναι και ο Ντρου Τζόις. Τη τελευταία τριετία αγωνίζεται στη Γερμανία με τη φανέλα της Όλντενμπουργκ, έκανε εξαιρετικό φινάλε στη σεζόν, ασχέτως του αποκλεισμού της ομάδας του από τη Μπάγερν Μονάχου στα γερμανικά πλέι οφ. Παλιότερα αγωνίστηκε και στη πολωνική Άνβιλ, αλλά «ντεμπούτο» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έκανε με τη φανέλα της Ουλμ.

Είναι παίκτης του οποίου τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν με αυτά του Κούπερ. Πολύ γρήγορος, εξαιρετικός στο transitiongame, μπορεί να περάσει πάσες μέσα από τη... κλειδαρότρυπα. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Πέρυσι, στο γερμανικό πρωτάθλημα, είχε οκτώ πόντους και τέσσερις ασίστ κατά μέσο όρο. Βέβαια, το όνομα του Τζόις συμπεριλαμβάνεται σε ένα πλάνο το οποίο προβλέπει την απόκτηση ενός σούτινγκ γκαρντ με ευχέρεια στο σκοράρισμα.

«Φιλαράκι» με τον ΛεΜπρον

Στο ευρύ μπασκετικό κοινό, ο Τζόις έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε film documentary για τη ζωή του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Υπήρξαν συμμαθητές και συμπαίκτες στο λύκειο, στο Akron του Οχάιο, τους συνδέει πολυετής φιλία. Μάλιστα, στο διάστημα όπου ο Τζέιμς καλούταν να αποφασίσει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του, ο 28χρονος Τζόις βρέθηκε στο επίκεντρο, καθότι αρκετοί δημοσιογράφοι συζήτησαν μαζί του, επιδιώκοντας να λάβουν πληροφορίες για τον καλό φίλο του.

Ο Κάρτερ και οι άλλοι

Πριν τη λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Αντόνιο Κάρτερ που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο. Ωστόσο, η απάντηση που εισέπραξαν τότε οι επιτελείς του Δικεφάλου – η ίδια παραμένει και τώρα – αναφέρει ότι ο Αμερικανός γκαρντ έχει στα χέρια του, προτάσεις από πρωτοκλασάτες ευρωπαϊκές ομάδες και φυσικά, με πολλά περισσότερα χρήματα, συγκριτικά με αυτά που του προσφέρει ο ΠΑΟΚ.

Όπως και να' χει, στον Δικέφαλο, εντός της εβδομάδας, θα αποφασίσουν για τις θέσεις στις οποίες θα αποκτηθούν ξένοι παίκτες και οι οριστικές επιλογές θα γίνουν βάσει και των αποφάσεων των Μιχάλη Τσαϊρέλη, Γιώργου Μπόγρη.

Διαβάστε ακόμη...