Τ' αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ

Ημέρα γεμάτη από ειδήσεις, εξελίξεις και μετά από καιρό μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Ρόμπερτ Μακ και τον Φακούντο Περέιρα και τους περιμένει άμεσα στην Ολλανδία για να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.
Πηγή: novasports.gr
Τ' αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ

Δεν ανήκουν στην κατηγορία των . γνωστών ποδοσφαιριστών ή αυτών που πλαισιώνουν τα όνειρα κάθε φιλάθλου, περιμένοντας να είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά.

Εντούτοις έχουν έναν κοινό παρονομαστή που παρατηρείται για πρώτη φορά έπειτα από καιρό στην ομάδα. Κανείς από τους δυο δεν ξεπερνά τα είκοσι επτά χρόνια. Τόσο είναι ο Αργεντινός, που δεν έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δίχως αυτό το στοιχείο να είναι απαραίτητα αρνητικό, αφού του προσδίδει κι ένα ξεχωριστό κίνητρο, ενώ είκοσι τρία είναι ο Σλοβάκος, ο οποίος ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του όνειρο με τον καλύτερο τρόπο, όταν κι επιλέχθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι ως ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα ταλέντα της χώρας του αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Ρατς είναι 34 αλλά πάρθηκε ως αντικαταστάτης του Λίνο και με σημαντικό θετικό πρόσημο τους πολλούς τίτλους στην καριέρα του. Εχει γίνει πρόταση στον 22χρονο Φορτούνη ενώ ο μέσος όρος της ομάδας παραμένει σημαντικά χαμηλός. Ισως είναι η πρώτη φορά που θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για την ουσιαστική δημιουργία ενός βασικού κορμού, πάνω στον οποίο θα προστίθενται επιλεγμένα και τεκμηριωμένα ποιοτικά κομμάτια με στόχο η ομάδα να μπορεί να σταθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σαφώς κι οι πιο έτοιμες λύσεις εμπεριέχουν μικρότερο ρίσκο, αλλά όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα να προτιμηθούν τέτοιες επιλογές πλέον.

Τουλάχιστον, γίνεται αντιληπτή κι η ποδοσφαιρική λογική που διέπει πλέον τον ΠΑΟΚ, πως κινείται, πως θα συνεχίσει και τί θα πρέπει να περιμένει ο καθένας να δει σε σχεδόν ένα μήνα από τώρα, όταν και θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Γι' αυτό όπως ανέφερα και χτες η σημερινή ομάδα δεν προσφέρεται γι' ασφαλή συμπεράσματα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δυο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές θα βρεθούν άμεσα στην Ολλανδία, ακολουθεί άλλη μια - τουλάχιστον - περίπτωση ως την προσεχή Κυριακή κι από εκεί και πέρα απομένουν ένας μέσος κι ένας κεντρικός αμυντικός σε πρώτη φάση και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Θα πρέπει να προκύψει απώλεια ή πώληση ποδοσφαιριστή για ν' αλλάξει το μεταγραφικό πλάνο.

Κατά συνέπεια, οι πρώτοι φιλικοί αγώνες χρησιμοποιούνται προκειμένου να δοθεί ένα σημάδι της αγωνιστικής φιλοσοφίας της νέας τεχνικής ηγεσίας και ταυτόχρονα ν' αξιολογηθεί το υπάρχον έμψυχο υλικό, για να προστεθούν στους διεθνείς και σ' αυτούς που θ' αποκτηθούν. Τότε θα υπάρξουν τ' αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ. Απλά, ας είναι έγκαιρα καθώς ανεξαρτήτως υλικού οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές και τα λάθη πλέον δύσκολα συγχωρούνται. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους .

Κωστής Μπότσαρης

Διαβάστε ακόμη...