"Ο φαλακρός κουράστηκε..."

Ο Γέλε Βαν Νταμ, ο μέσος της Σταντάρ Λιέγης προκάλεσε το ενδιαφέρον του Άγγελου Αναστασιάδη από κάποιο σημείο του αγώνα και μετά.
Πηγή: metrosport.gr
"Ο φαλακρός κουράστηκε..."

Στο δεύτερο μέρος ο Βέλγος ήταν εμφανώς κουρασμένος και μετά από ένα μαρκάρισμα σε παίκτη του Δικεφάλου, ο Μακεδόνας τεχνικός απευθυνόμενος στον πάγκο του είπε: "Κουράστηκε ο φαλακρός και έπεσε με τον πισινό κάτω τον πεθαμένο" ενώ στην συνέχεια όταν τον έβλεπε να περπατά και να μην τρέχει είπε και πάλι "κουρασμένος είναι ο φαλακρός". Ο Βέλγος μετά το μαρκάρισμα που έκανε, ζήτησε συγνώμη και έκανε και ανάλογη κίνηση από τον Αναστασιάδη.

Όταν αντικαταστάθηκε πήρε την άδεια από τον προπονητή του να πάει στα αποδυτήρια και πέρασε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ χαιρετώντας τον Αναστασιάδη με ένα τεράστιο χαμόγελο το οποίο και ανταπέδωσε ο Έλληνας τεχνικός. Πριν από την έναρξη του αγώνα είχε ο Βαν Νταμ είχε στήσει πηγαδάκι με τον Μαντούρο και τον Μάρτενς που τους γνωρίζει από το ολλανδικό πρωτάθλημα. Μάλιστα με τον Μαντούρο συνυπήρξαν και στον Άγιαξ όταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σε μικρή ηλικία

"Δεν είναι Κ20 εδώ..."

Υπήρξαν στιγμές που το πάθος για την διεκδίκηση της μπάλας ήταν εκατέρωθεν έντονο. Σε μια στιγμή, ο Τζανδάρης πέφτει κάτω από δυνατό μαρκάρισμα χωρίς ο διαιτητής να δώσει φάουλ. Ο νεαρός άργησε να σηκωθεί σαστισμένος από το ότι δεν δόθηκε το φάουλ και ο Αναστασιάδης του φώναξε: "Δεν είναι Κ20 εδώ. Πιο δυνατά παίζουμε..." Ο Τζανδάρης που έπαιξε βασικός, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και στο τελευταίο δεκάλεπτο αντικατέστησε τον Σαββίδη. Δεν μπήκε όμως με το δικό του νούμερο φανέλας, αλλά φορούσε το "4" φανέλα που έχει ο Κατσικάς.

"Ο ύπνος του δικαίου"

Ο Νίκος Μελίσσας είχε πολύ καλή επέμβαση μετά το 2-1 αλλά στη φάση του δεύτερου γκολ άργησε να αναλάβει δράση. Ο Αναστασιάδης πριν στηθεί η μπάλα στην σέντρα για να συνεχιστεί το παιχνίδι του φώναξε: "Μελίσσα, σε πήρε ο ύπνος του δικαίου. Δεν κάθεσαι μέσα στην εστία και περιμένεις. Δικιά σου ήταν η φάση". Όμως μετά το τέλος του αγώνα αγκάλιασε τον νεαρό τερματοφύλακα και του ειπε: "Καταλαβαινεις γιατί στα λέω έτσι; Μπορούσες να το βγάλεις και το ξέρεις και εσύ παλικάρι μου" και τον άφησε να πάει στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες του.

"Δεν ασχολούμαστε με τους διαιτητές"

Όταν ο διαιτητής έδωσε το σήμα στις δυο ομάδες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα, ο Αναστασιάδης έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του. Μια από αυτές αφορούσε και τη διαιτησία: "Είμαμε ότι δεν μιλάμε και δεν ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι μας". Δεν το είπε τυχαία αφού και στην συνέντευξη Τύπου όταν παρουσιάστηκε από τον Ζήση Βρύζα είχε πει το ίδιο: ότι η ομάδα αναλώνεται σε πράγματα που δεν πρέπει: "εμείς διαμαρτυρόμαστε και τρώμε κάρτες" είχε πει τότε. Έτσι δε θέλει σε καμιά περίπτωση να βλέπει τους παίκτες του να κάνουν τα λάθη της περσινής σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...