Η εναλλακτική του ΠΑΟΚ για τα χρέη

Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης και κατ' επέκταση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «παλεύει» να βγάλει άκρη με το θέμα των χρεών προς το δημόσιο, μπλεγμένη σε διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, υπάρχει μία εναλλακτική, που κοστίσει στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ κάτω παραπάνω.
Πηγή: thessports.gr
Η εναλλακτική του ΠΑΟΚ για τα χρέη

Η επιλογή αυτή είναι ο νόμος Ορφανού, που δίνει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ ακόμα και σήμερα να ρυθμίσει τις οφειλές του ως το 2007, που αποτελούν άλλωστε και το μεγάλο βραχνά. Απλά σε αυτή την περίπτωση πέρα από το πρωτογενές κεφάλαιο (10.500.000) ο Σαββίδης θα πρέπει να πληρώσει και το 20% των προσαυξήσεων.
Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο ίδιος ο ΥΜΑΘ, Γιώργος Ορφανός, «ο νόμος εκείνος προέβλεπε ότι τα χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν μέχρι το καλοκαίρι του 2007 μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση, εφόσον η ομάδα που τα οφείλει έχει μπει σε οποιοδήποτε κομμάτι του χρέους της αντίστοιχη ρύθμιση. Εφόσον ο ΠΑΟΚ αποσύρει τις οποιεσδήποτε δικαστικές κινήσεις μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Άρα να είναι 120 άτοκες δόσεις, μία ρύθμιση εξαιρετική, τώρα δεν μπορεί να υπάρξει».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ επέλεγε αυτό το δρόμο θα έπρεπε να πληρώσει εφάπαξ τις δόσεις εφτά χρόνων (από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι σήμερα και το υπολειπόμενο ποσό σε μηνιαίες δόσεις).

Για το δρόμο που έχει επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης, ο Γιώργος Ορφανός είπε: «Αυτό που διεκδικεί σήμερα το θεωρώ λογικό. Το σέβομαι. Ξέρω ότι έχουν γίνει κινήσεις. Η λύση σχεδόν είναι υπαρκτή. Η εκτίμησή μου είναι ότι νωρίς το φθινόπωρο μπορεί να υπάρχει λύση μετά από συμφωνία με την τρόικα».

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναφέρθηκε και στο θέμα της Θέρμης, για το οποίο βέβαια όλα έχουν πλέον δρομολογηθεί με την κατάθεση της τροπολογίας και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα, ώστε να προχωρήσει η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμη...