Ιβάν, το «Δέκα Σπαθί» του Ροστόφ!

Η ιστοσελίδα FederalPress δημοσιεύει το τρίτο μέρος του ειδικού αφιερώματος « Κάρτες της εξουσίας», με τον Ιβάν Σαββίδη να εμφανίζεται ως... «Δέκα Σπαθί»!
Πηγή: thessports.gr
Ιβάν, το «Δέκα Σπαθί» του Ροστόφ!

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας στη Ρωσία και στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται οι επιχειρηματίες από την περιοχή του Ροστόφ.

Οι ειδικοί αναλυτές του FederalPress «μιλούν για τον Ιβάν Σαββίδη ως ένα από τα πιο φιλόδοξα και με σημαντική επιρροή επιχειρηματίες της περιοχής». Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο Σαββίδης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην πατρίδα του, την Ελλάδα, μεταφέροντας εκεί σημαντικά κεφάλαια «η οικονομική και πολιτική παρουσία στην περιοχή από τον Σαββίδη παραμένει πολύ αισθητή».

Στο αφιέρωμα γίνεται λόγος για την απώλεια του ελέγχου από τις εταιρίες του Ιβάν Σαββίδη του αεροδρομίου του Ροστόφ, τις πολιτικές κινήσεις του ομογενή επιχειρηματία με την απόσυρσή του από τις προκριματικές εκλογές στην Κρατική Δούμα το 2011 και τις φιλικές σχέσεις με την παλιά ομάδα διαχείρισης της περιοχής Ροστόφ, αλλά και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε τον σημερινό διοικητή του Ροστόβ, Βασίλι Γκολούμπεβ, γιατί όπως είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε γιατί τοπικοί επιχειρηματίες προτιμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, και όχι στο Ροστόφ».

Διαβάστε ακόμη...