Ο ΠΑΟΚτσής γύρισε την πλάτη στις ομάδες του

Ημέρα γενικής συνέλευσης σήμερα για τον ΑΣ ΠΑΟΚ καιΈχει ενδιαφέρον να δούμε πώς κινήθηκε στη σεζόν που τέλειωσε η αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και τα έσοδα που αποκόμισαν τα τμήματα του Δικέφαλου στην προσπάθεια να πρωταγωνιστήσουν. Είχαν στήριξη από τον κόσμο;
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚτσής γύρισε την πλάτη στις ομάδες του

Στο χάντμπολ των ανδρών, το πιο αγαπημένο από τα τμήματα του ΑΣ για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, πουλήθηκαν συνολικά 135 εισιτήρια διαρκείας με τιμή 20 ευρώ το καθένα. Αρκετά από τα εισιτήρια πουλήθηκαν στους συνδέσμους της Γερμανίας, δέκα κομμάτια στις ΗΠΑ και η πλειοψηφία των υπολοίπων σε συνδέσμους της επαρχίας.

Στο χάντμπολ των γυναικών, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, τα εισιτήρια κόστιζαν 20 ευρώ (κανονικά) και 10 ευρώ για συνδέσμους και ανέργους. Συνολικά υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν μόλις 75 εισιτήρια.

Στο πόλο υπήρχε ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς η ομάδα δεν είχε έδρα, έπαιζε στο κολυμβητήριο της Καβάλας και επέστρεψε στο Ποσειδώνιο στις αρχές του 2014. Στο γυναικείο ποδόσφαιρο των εννιά πρωταθλημάτων, η διοίκηση έκρινε σκόπιμο να μην εκδόσει εισιτήρια διαρκείας, καθώς δεν υπήρχε ζήτηση, ενώ το ίδιο συνέβη και με το γυναικείο μπάσκετ.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση, όμως, είναι του τμήματος βόλεϊ. Πριν τη συμφωνία με την "Hellas Gold" είχε πουληθεί μονοψήφιος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας στους φίλους του ΠΑΟΚ. Μονοψήφιος παρέμεινε και στη συνέχεια.

Αν η οικονομική κρίση είναι μία σοβαρή αιτία για αυτό τον κακό απολογισμό, δυστυχώς η εικόνα των κερκίδων δεν άλλαξε προς το καλύτερο, ακόμη και όταν η διοίκηση του ΑΣ θέσπισε δωρεάν είσοδο στα μέσα της χρονιάς. Ελάχιστος κόσμος πλην εξαιρέσεων σε συγκεκριμένα ματς, βρέθηκε κοντά στα τμήματα του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων...

Το συμπέρασμα, όχι μόνο από τα νούμερα των διαρκείας, αλλά και από την εικόνα των εδρών του ΠΑΟΚ είναι ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στις ομάδες του ΑΣ ΠΑΟΚ. Θέμα μάρκετινγκ; Θέμα κουλτούρας, θέμα επιλογής και τοποθεσίας γηπέδων; Μήπως επειδή οι ανδρικές ομάδες δεν διεκδίκησαν τίτλους; Ίσως λίγο απ΄ όλα.

Και στο μπάσκετ των ανδρών όμως, δεν υπήρξε η στήριξη που θα ήταν η φυσιολογική βάσει της τεράστιας προσπάθειας της διοίκησης, αλλά και της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Και φυσικά, χωρίς κόσμο, ο ΠΑΟΚ χάνει ένα μεγάλο μερος της δυναμικής του...

Διαβάστε ακόμη...