«Mαζί μας ο Παναγιώτης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Στέφανος Σαράτσης.
Πηγή: arenafm.gr
«Mαζί μας ο Παναγιώτης»

Μίλησε για την παρουσία της ομάδας των Ποντίων καλλιτεχνών «Παλαλιακός» στην Τραπεζούντα. Αναφέρθηκε στον Παναγιώτης Ποικιλίδη και τόνισε πως πριν από κάθε φιλικό της ομάδας υπήρχε ενός λεπτού σιγή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Σαράτσης:

Για την παρουσία του στην Τραπεζούντα: "Είμαστε στο γήπεδο της Τραπεζούντας και μόλις έχουμε μπει. Μας περίμενε ο πρόεδρος, μας ξενάγησε και βγήκε φωτογραφίες μαζί μας. Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα".

Για τον φόρο τιμής στην μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη: "Σε όλα τα παιχνίδια και χθες κάναμε και το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά. Ήταν νοερά μαζί μας ο Παναγιώτης, κάναμε ενός λεπτού σιγή και ανήκει στην οικογένεια των Ποντίων Καλλιτεχνών. Είναι όλα αυτά τα παιδιά καλλιτέχνες, η αφρόκρεμα των Ελλήνων Ποντίων καλλιτεχνών και υπάρχουν και κάποια παιδιά που τιμούν τον Ποντιακό Ελληνισμό όπως ο Παναγιώτης. Θα θέλαμε να ήταν μαζί μας. Μας λείπει αλλά τον σκεφτόμαστε".

Για το στοιχείο του ΠΑΟΚ: " Όλα τα παιδιά εδώ είναι ΠΑΟΚ. Έφερε κάποιο λάβαρο ο καθένας και ότι είχε μαζί του. Εδώ ανταλλάζουν λάβαρα και μαζί με το λάβαρο του Παλαλιακόυ ανταλλάζουμε και ένα αναμνηστικό λάβαρο του ΠΑΟΚ".

Για τα φιλικά που παίζουνε: "Προχθές έγινε φιλικό παιχνίδι στην Τραπεζούντα με μια ερασιτεχνική ομάδα. Σήμερα είναι το καλύτερο από τα φιλικά με την ομάδα της Β' εθνικής τα Σούρμενα στις 16:00. Μετά από εδώ θα πάμε στο ξενοδοχείο και θα αλλάξουμε".

Για το Ελληνικό στοιχείο στις περιοχές: "Για εμάς που η καταγωγή μας είναι βαθιά από εδώ είναι γεμάτο από Ελληνικό χρώμα. Βέβαια επειδή κάναμε μια περιοδεία έχει ελάχιστους Έλληνες. Τα σπίτια είναι όπως τα άφησαν οι προπαππούδες μας εγκαταλελειμμένα. Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει Ελληνικό στοιχείο και δύσκολα θα βρεις Έλληνες. Έχουν όμως τα κτίρια αρχιτεκτονική τεχνική και φαίνεται πως είναι Ελληνικά. Βέβαια, υπάρχει φόβος εδώ από τους κατοίκους μην γυρίσαμε να τους πάρουμε κάτι και μας κοιτάνε περίεργα. Όταν καταλάβουν πως αυτός δεν είναι ο σκοπός μας αφήνουν να φάμε μαζί και είναι όλα καλά. Είναι πολύ όμορφα πράγματα. Επίσης από εκεί που σε αφήνει το λεωφορείο μέχρι την Παναγία Σουμελά είναι μια απόσταση περίπου 500 μέτρα. Περπατήσαμε όλοι μαζί ντυμένοι ομοιόμορφα με Ελληνικές λύρες στον χώρο. Υπήρχαν εκατοντάδες τουρίστες. Κινέζοι, Άραβες, Γιαπωνέζοι που με μια φωτογραφική μας έβγαζαν φωτογραφίες. Ακόμα και οι Τούρκοι φύλακες μας έβγαζαν με φωτογραφικές μηχανές".

Για την φανέλα με το όνομα του Παναγιώτη Ποικιλίδη: "Είναι μια πρωτοβουλία των παιδιών της ομάδας και την δίνουν μαζί με το λάβαρο στις ομάδας που αγωνιζόμαστε. Ο Παναγιώτης είναι μαζί μας και τώρα. Δεν μπορεί να ξεχαστεί. Είναι ο αρχηγός και αυτής της αποστολής και εδώ".

Ο τραγουδιστής και αρχηγός της ομάδας, Μπάμπης Ιορδανίδης δήλωσε: "Ως εκπρόσωπος της ομάδας του Παλαλιακόυ θα ήθελα να ευχαριστήσω. Κάναμε ένα ονειρικό ταξίδι. Θα ήθελαν να ήταν μαζί μας ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, αυτή η Ποντιακή ψυχή που θα θέλαμε να είναι μαζί μας. Βρίσκεται κοντά μας νοερά και θα κάνουμε ενός λεπτού σιγή για αυτόν στ παιχνίδια που θα παίξουμε. Νιώθω ευτυχισμένος που είμαι στα χώματα της πατρίδας μας".

Διαβάστε ακόμη...