"Δε μετάνιωσα που πήγα Βουλγαρία"

Ο Στέλιος Ηλιάδης μίλησε στο Sport24.gr και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε εκτενώς και στον ΠΑΟΚ...
Πηγή: sport24.gr
"Δε μετάνιωσα που πήγα Βουλγαρία"

Πώς ήταν η πρώτη σου χρονιά στη Βουλγαρία;

Η χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή για μένα. Όλα όσα βρήκα εδώ μου άρεσαν. Μπήκα πολύ γρήγορα στο κλίμα, έκανα φίλους και έχω δεθεί. Περνάω πολύ καλά. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες. Γενικά αισθανόμουν σα να είμαι στην Ελλάδα.

Πήγατε τρεις στη Βουλγαρία φέτος βάζοντας και τους Καζναφέρη και Σακελλαρίου και τελείωσες μόνος σου...

Όντως, ισχύει αυτό... Εγώ είμαι πολύ καλά και δε θα είχα κανένα πρόβλημα να παραμείνω στη Λοκομοτίβ.

Πώς προέκυψε η πρόταση από τη Λοκομοτίβ;

Η ομάδα είχε έναν Έλληνα βοηθό, ο οποίος με ήξερε. Παρεμπιπτόντως, ούτε αυτός ολοκλήρωσε τη χρονιά (γέλιο)... Έφυγε λίγο πριν το τέλος. Μου είχαν κάνει πρόταση από τον Ιούνιο, αλλά εγώ ήμουν διστακτικός. Ο χρόνος περνούσε, έφτασε ο Σεπτέμβρης και μου ξαναέκαναν πρόταση. Εγώ δεν ήθελα να μείνω στην Ελλάδα κι έτσι αποφάσισα να πάω εκεί. Δεν το έχω μετανιώσει.

Φαίνεσαι πολύ ικανοποιημένος απ' όσα έχεις βρει. Επομένως και την νέα σεζόν θα σε βλέπουμε στο βουλγαρικό πρωτάθλημα;

Έχω συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο. Μίλησα με τον πρόεδρο πριν λίγες μέρες και μου είπε πως θέλει να παραμείνω. Το ίδιο ισχύει και για τον νέο προπονητή της ομάδας. Επομένως, το μόνο που απομένει είναι μία συζήτηση ξανά με τον πρόεδρο.

Είμαι σίγουρος ότι και φέτος παρακολούθησες στενά τον ΠΑΟΚ. Πώς κρίνεις τη σεζόν του;

Έχει αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ και με τον Σαββίδη ανέβηκε ακόμα ψηλότερα. Θεωρώ ότι έγιναν κάποια λάθη φέτος. Υπήρχε μεγάλη οικονομική άνεση ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ και του δινόταν η δυνατότητα να προσελκύσει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Δεν έγιναν καλές επιλογές με αποτέλεσμα να μην πετύχει τους στόχους της η ομάδα. Με τον Σαββίδη και τον Ανασταδιάδη ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει πολύ καλά. Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός, όμως, εκτιμώ πως ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να τον κοντράρει την επόμενη σεζόν.

Τη χρονιά που μας πέρασε σταμάτησαν τόσο ο Κοντρέρας όσο και ο Γκαρσία, δύο παίκτες που πρόλαβες στον ΠΑΟΚ. Πόσο βοηθούσαν εσάς τους νεότερους;

Μεγάλοι παίκτες και οι δύο και μεγάλες προσωπικότητες. Μόνο να κερδίσεις είχες δίπλα τους. Γινόσουν καλύτερος και σαν χαρακτήρας και σαν παίκτης. Είχαν νοοτροπία νικητή, πολύ σημαντικό αυτό.

Ήσουν ένα παιδί με μεγάλες δυνατότητες. Έφτασες να φοράς το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ και οι προσδοκίες ήταν υψηλές. Τι έγινε στη συνέχεια;

Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς φταίει. Σίγουρα έφταιξα κι εγώ. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δε βελτιώθηκα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω εγώ γιατί το ζούσα και από μέσα. Στον ΠΑΟΚ βελτιώθηκα. Θεωρώ πως όταν έφυγα ήμουν άλλος παίκτης συγκριτικά με το πώς πήγα εκεί από την Καλαμαριά. Έφυγα γιατί δεν πήρα τις ευκαιρίες που θεωρούσα ότι άξιζα.

Ο Σάντος έλεγε δημόσια ότι ήμουν ο Νο1 επαγγελματίας. Με έκανε αρχηγό, είχα κάνει την καλύτερη προετοιμασία της καριέρας μου και έπαιξα πέντε παιχνίδια. Ένιωθα αδικημένος. Μου έκαναν πρόταση ανανέωσης με μειωμένες αποδοχές και τους εξήγησα ότι δε με ένοιαζαν τα χρήματα. Ωστόσο, ήθελα να παίζω και ήξερα ότι δε θα μου δίνονταν ευκαιρίες. Λίγοι θα έφευγαν στη θέση μου. Ο κόσμος εκτίμησε όσα προσέφερα και με αγάπησε. Είναι μεγάλη μου τιμή. Ίσως έπαιξε ρόλο και ότι όταν έφυγα από την Καλαμαριά επέλεξα να πάω στον ΠΑΟΚ παρόλο που με ήθελε και ο Ολυμπιακός.

"Αυτή η χρονιά με καταδίκασε"

Στη συνέχεια έκανα λάθη. Είναι όπως όταν αφήνεις ένα ποτήρι στην άκρη του τραπεζιού. Μετά σκέφτεσαι ότι θα πέσει και το πας λίγο πιο μέσα. Τελικά, όμως, κάτι γίνεται και πέφτει. Αυτό έγινε και με μένα. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ απέρριψα προτάσεις από καλές ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Τελικά πήγα στον Ηρακλή. Η πρώτη μου χρονιά ήταν πολύ καλή και στη δεύτερη είχα τρεις τραυματισμούς. Κανένας δεν ήταν σοβαρός, αλλά όλοι με κράτησαν εκτός για ένα χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μη βρίσκω ρυθμό.

Αυτή η χρονιά με καταδίκασε. Στη συνέχεια κάποιοι "κύριοι" αποφάσισαν να ρίξουν την ομάδα και δεν ήταν εύκολο. Πήγα στην Κέρκυρα και για έξι μήνες δεν μπορούσα να παίξω γιατί δεν εκδιδόταν το δελτίο μου λόγω του Ηρακλή. Η δεύτερη χρονιά μoυ ήταν η πιο μεστή. Η ομάδα, όμως, έπεσε και μάλιστα έχοντας πολλούς βαθμούς λιγότερους. Πώς να με δουν; Φέτος στη Βουλγαρία πήγα αρκετά καλά.

Όταν ήσουν στον ΠΑΟΚ πολλοί έλεγαν ότι ήταν θέμα χρόνου να φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής...

Για μένα αυτό ήταν πάντα ένα μεγάλο όνειρο και παραμένει. Ήμουν στέλεχος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων. Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει, αν και πλέον ίσως είναι και αργά.

Τι κρατάς από το πέρασμά σου από τον ΠΑΟΚ;

Την αγάπη του κόσμου που τη βλέπω ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Αγωνιστικά καλύτερη ανάμνηση είναι η πρόκριση με τον ΠΑΟΚ στην Ουκρανία με τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ το 2005/06.

Ποιος ήταν ως τώρα στην καριέρα σου ο ιδανικός συμπαίκτης;

Ο ιδανικός συμπαίκτης είναι ο Σαλπιγγίδης. Η ποιότητά του είναι δεδομένη. Στη Θεσσαλονίκη είναι αδικημένος λόγω της γνωστής ιστορίας απ' όταν πήγε στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αγωνιστικά δεν αμφισβητείται. Είναι ιδανικός συμπαίκτης γιατί σε βοηθάει και με όσα σου λέει. Όταν παίζαμε μαζί έκανε όργια, βγήκε και πρώτος σκόρερ. Το κακό μ' εμάς, που ήμασταν μικροί τότε, ήταν ότι δεν είχαμε έναν Γκαρσία ή έναν Νάτχο δίπλα μας. Ο κόσμος περίμενε από εμάς να πάρουμε την ομάδα στην πλάτη μας.

Διαβάστε ακόμη...