«Να προσαρμοστεί ο Άγγελος»

Να προσαρμοστεί ο Άγγελος Αναστασιάδης στο νέο μοντέλο του ΠΑΟΚ, ζήτησε ο Κούλης Αποστολίδης, μετά την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού στην τεχνική ηγεσία του «Δικέφαλου» του Βορρά.
Πηγή: novasport.gr
«Να προσαρμοστεί ο Άγγελος»

Ο παλαίμαχος παίκτης των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στην απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να εμπιστευτεί μια γνώριμη για την ομάδα λύση, καθώς επίσης και στη στάση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ σχετικά με το περιβάλλον του.

Ο Αποστολίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ
«Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι γνωστό ότι ο Άγγελος έχει μερικά έντονα θετικά στοιχεία και μερικά έντονα αρνητικά στοιχεία. Εκείνο που εύχομαι είναι να διορθωθεί - να προσαρμοστεί το διοικητικό μοντέλο του ΠΑΟΚ και να καταφέρει ο Άγγελος να δέσει για να εμφανιστούν τα θετικά του, ώστε να μην γίνει το αντίθετο. Είναι πολύ καλός προπονητής, μπορεί να παίρνει το 110% από τους παίκτες του και ελπίζω ο Σαββίδης να τον βοηθήσει, οργανώνοντας καλύτερα το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στη διοίκηση της ΠΑΕ
«Η θέση μου για τη λειτουργία του ΠΑΟΚ, ειδικότερα από τότε που ήρθε ο Σαββίδης είναι να φτιάξει τη διοικητική δομή του, πρέπει να οργανωθεί και να διορθώσει τα άσχημα. Πρέπει να βασίζεται η ομάδα σε μία συγκεκριμένη διοικητική δομή και από τη στιγμή που έχει λύσει το οικονομικό, μόνο έτσι θα καταφέρει να έχει επιτυχίες.
Δεν είμαι καθημερινά μέσα στην ΠΑΕ, όμως από ό,τι ξέρω ο ΠΑΟΚ δεν έχει οργανόγραμμα, διοικητικές θέσεις εργασίας και να ξέρει ο καθένας τις αρμοδιότητές του. Είναι διαφορετικό να είσαι μέσα ή έξω. Εξ' αποτελέσματος διαπιστώνω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή τη δομή και τη χημεία. Χρειάζεται κόπο και χρόνο για να γίνει αυτό.
Πρέπει να βγάλει ένα στρατηγικό πλάνο τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρώτα πρέπει να γίνουν οι διοικητικές αλλαγές και στη συνέχεια να υπάρξουν οι αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι. Το θέμα είναι ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και το περιβάλλον αυτού μπορεί να περιμένει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε για ποιον λόγο περίμενε άμεσα κατακτήσεις τροπαίων.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ένα από τα θέματα που καλούνται να χειριστούν ο ιδιοκτήτης και οι άλλοι παράγοντες της ΠΑΕ. Για αυτό πρέπει να υπάρχει πλάνο και να γίνουν γνωστοί οι στόχοι, να τους παρουσιάσουν - όχι μόνο μία φορά - και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανταπόκριση του κόσμου στους στόχους που θα τεθούν.

Ας πούμε για παράδειγμα για τον Γκαρσία, ποια είναι τα καθήκοντά του; Τι ακριβώς θα κάνει στην ομάδα; Τα καθήκοντα της θέσης είναι "α", "β" και "γ". Αν, όντως, τα έχει μπορεί να αναλάβει τη θέση και να παραμείνει στην ομάδα. Δεν τα έχει, τότε δεν κάνει και δεν μπορεί να την αναλάβει. Για κάποιον λόγο - που δεν καταλαβαίνω εγώ- είναι ότι δεν επιθυμεί να δυσαρεστήσει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Εύχομαι πραγματικά να τον φωτίσει ο Θεός, αφού επέλεξε τον Αναστασιάδη και χρειάζεται να τον βοηθήσει με τις αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο».

Για την επικείμενη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας:
«Για το θέμα της προσαρμογής οι άνθρωποι της Εθνικής ξέρουν πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνουν και θα το κάνουν. Για την ομάδα, τώρα, στόχος μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν».

Διαβάστε ακόμη...