«Καλύτερα ο Άγγελος»

Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
«Καλύτερα ο Άγγελος»

Τόνισε πως πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου αλλά και στήριξη. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Έλληνας προπονητής δεν πρόκειται να "πετάξει" λεφτά στον αέρα και πως ο "Δικέφαλος" πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους που πονάνε την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φράγκος Φραγκούλης:

Για την 19η Μάιου:
"Είναι η μέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος Ατατούρκ, αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα στις 19 Μάιου το 1919. Ήρθε να ειρηνεύσει την περιοχή και αντί να προστατέψει τους Έλληνες της περιοχής, με το σύνθημα η Τουρκία στους Τούρκους, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο των Τούρκων για την τελειωτική εξόντωση του Ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο. Τα θύματα ήταν 353.000 Έλληνες Πόντιοι".

Για την ομιλία που είχε κάνει στην Αγιά Σοφιά:
"Εκείνο το οποίο μένει από εκείνη την ομιλία είναι ο πόνος που βγάζουν ακόμα και σήμερα οι απόγονοι τον Ποντίων που ξεριζώθηκαν, για να είμαστε δίκαιοι με όλο τον Ελληνισμό είναι 1.050.000. Γνώρισαν την αγριότητα των Τούρκων και τους εξόντωσαν με απίστευτους τρόπους τους οποίους τους έδωσε ένα Γερμανός και πάλι. Ο Σάντερς ήταν συνταγματάρχης και τον είχαν κάνει και αρχιστράτηγο. Είχε πει πως δεν χρειάζεται να τους εκτελέσετε αλλά να τους βάλουν σε τέτοιες διαδικασίες που να μην μπορέσει να ζήσει κανένας. Έτσι άρχισαν αυτές οι θλιβερές πορείες σε όλο τον Πόντο και σε όλη την Μικρά Ασία. Όσοι δεν πεθαίνανε τους εξοντώνανε".

Για την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ:
"Εφόσον έχει γίνει η τελική συνάντηση και έδωσαν τα χέρια πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή, ένας αγνός άνθρωπος, ένας ΠΑΟΚτσής, ένας που έχει δώσει διαπιστευτήρια και που ποτέ δεν στέκεται σε δόλιες υπογραφές για να εκμεταλλευτεί τον ΠΑΟΚτσίδικο λαό. Είτε αυτός έχει ξένο όνομα είτε Ελληνικό τα χρήματα θα μπορούσανε να ευδοκιμήσουνε την ομάδα με νέους παίκτες. Είναι πάνω από 2.000.000 εκκ. ευρώ αυτά που χάθηκαν. Μην ξεχνάμε τον κύριο που πήρε τα 2/3 και έναν άλλον που μας τρέχει στα δικαστήρια".

Για το αν μίλησε στον Σαββίδη και του είπε πως η καλύτερη επιλογή ήταν ο Αναστασιάδης:
"Εγώ εδώ και καιρό λέω να φέρει άνθρωπο που πονάει την ομάδα. Με είχαν ρωτήσει και είχα πει πως δεν είναι μόνο ο Άγγελος αλλά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους για αυτή την ομάδα και μπορεί να μην έχουν εμφανιστεί ακόμα. Η άποψη μου είναι συγκεκριμένη. Μια οικογένεια, μια ομάδα, πρέπει να είναι όλοι αυτοί που έχουν προσφέρει μέχρι τώρα. Οι καλύτεροι και οι ικανότεροι. Όποιος δεν τραβάει τον αλλάζεις, τι έγινε; Η απόφαση είναι του Ιβάν. Κανένας δεν του επίβαλλε, ή του είπε ή τον κατεύθυνε. Η απόφαση είναι του Ιβάν, είναι η ορθή απόφαση στο σωστό "τάιμινγκ". Σέβομαι το ότι ζήτησε το γνώμη μου για αυτό το θέμα. Πιστεύω αρκετοί άνθρωποι έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα και έδωσαν την κατεύθυνση που πρέπει να στραφεί ο μεγαλομέτοχος".

Για το αν θα επιστρέψει ο Πάμπλο Γκαρσία για να πάρει και αυτός μια θέση στον ΠΑΟΚ:
"Είναι ένας από αυτούς που έχουν προσφέρει και έχει απήχηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι επιτέλους αυτή η ομάδα οτι πρέπει να στηριχθεί στα δικά της παιδιά και τα σπλάχνα της. Φέρε τρεις – τέσσερις παιχταράδες, όχι δανεικούς, κάνε έναν κορμό και μετά βάλε τα δικά σου παιδιά που και να μην σου βγούνε, δεν στοιχίζει τίποτα. Έτσι θα δώσει και όραμα στα μικρότερα παιδιά να προσπαθήσουν. Αν τα φέρνεις μέχρι ένα σημείο και μετά τα πετάς δεν κάνεις κάτι. Δεν προσφέρεις στον Ελληνικό αθλητισμό και στην Ελληνική κοινωνία. Η μάστιγα είναι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Εκεί πρέπει να χτυπηθεί το κακό ακόμα και μέσα στους φιλάθλους. Πρέπει να τους φέρουμε ξανά στον ίσιο δρόμο γιατί αυτοί δημιουργούν και τα προβλήματα".

Για το αν υπάρχει θέμα συμμετοχής του στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ:
"Υπάρχει βεβαιότατα θέμα συμμετοχής μου στην κερκίδα πάνω στα τσιμέντα και στην καρδιά του ΠΑΟΚτσή. Δεν με αφήνει ασυγκίνητο το θέμα του ΠΑΟΚ. Ίσως από έναν ρόλο που να μην είναι στο διοικητικό συμβούλιο αλλά μια θέση που να μπορείς να τοποθετείσαι και να λες πως βλέπεις τα πράγματα. Αν δεν έχεις την δέσμευση την οικονομική, ούτε του συμβουλίου τότε είσαι πλέον χρήσιμος για αυτό που αγαπάς. Ελεύθερα, ανεξάρτητα θα πεις σε αυτό τον άνθρωπο την άποψη σου η οποία μπορεί να μην είναι απόλυτα σωστή αλλά βγαίνει από την ψυχή σου".

Για την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ:
"Είναι το μόνο για το οποίο έχω αμφιβολίες. Θέλει τροπολογία και όταν δεν θέλουν να το κάνουν έχουν την δικαιολογία της Τρόικας. Ότι πάει στραβά σε αυτό τον τόπο φταίει αυτή και όλα τα περνάνε αβλεπεί".

Για το αν θα είναι άτυπος σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη:
"Είμαι στην διάθεση του όποτε θελήσει. Ακόμα και στο Ροστόφ θα πάω με δικά μου έξοδα για να το συμβουλεύσω. Όλα αυτά σε περίπτωση που δέχεται την συμβουλή μου. Δεν είναι υποχρεωμένος".

Για τον χρόνο που θα πρέπει να έχει ο Άγγελος Αναστασιάδης:
"Η προσωπικότητα του Άγγελου, το ήθος του, η ΠΑΟΚτσίδικη του καρδιά του καρδιά και τα συναισθήματα του είναι αδιαμφισβήτητα ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κάποιος με την επιλογή του. Εφόσον δεχθήκαμε τον ψωροπερήφανο Ολλανδό που μας απαξίωσε και μας κορόιδευε μπροστά στα μάτια μας οφείλουμε να δώσουμε μια πίστωση χρόνου, την ψυχή μας και να πάμε όλοι στο γήπεδο. Να πάμε να πάρουμε διαρκείας και να βοηθήσουμε τον Άγγελο Αναστασιάδη που δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ στον αέρα για να φτιάξει ομάδα. Ο Γκαρσία θέλω να οργώσει την Νότια Αμερική όπως κάνει η Μπενφίκα και να κάνει εκεί παιδομάζωμα. Οι δικοί μας Έλληνες να κάνουν το ίδιο πράγμα εδώ. Αν γίνει αυτό σε τρία χρόνια θα είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα γιατί όχι και στην Ευρώπη. Το ταλέντο περισσεύει. Θέλει στήριξη και ειλικρινή βοήθεια από όλους μας. Στήριξη και από τους δημοσιογράφους που επιτελούν έργο γιατί έχουν στα χέρια τους την νεολαία της Ελλάδας. Πρέπει να δώσουν το μήνυμα οι Έλληνες να ασχολούνται με τον αθλητισμό όχι μόνο από την κερκίδα αλλά και να γυμνάζονται. Νους υγιής εν σώματι υγιεί"!

Διαβάστε ακόμη...