Κοροϊδεύουν το δήμο Θέρμης και τον Σαββίδη

Για το θέμα ανέγερσης πρότυπου αθλητικού κέντρου στο δήμο Θέρμης, μίλησε ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης.
Πηγή: voria.gr
Κοροϊδεύουν το δήμο Θέρμης και τον Σαββίδη

Για το θέμα ανέγερσης πρότυπου αθλητικού κέντρου στο δήμο Θέρμης από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, μίλησε, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 93,4», ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας πως ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, «κοροϊδεύει το δήμο και τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και μας έχει αφήσει όλους ξεκρέμαστους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φάμελλου:

«Υπήρχε πρόθεση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει στην περιοχή ένα αθλητικό κέντρο κι ένα ξενοδοχείο, η οποία συμβαδίζει με την πρόθεση του δήμου να αξιοποιήσει τη γη χωρίς πώληση, με μία μίσθωση που μπορεί να έχει συμφέρον και για τις δύο πλευρές. Να γίνει, δηλαδή μια επιχειρηματική – αθλητική δραστηριότητα και ταυτόχρονα ο δήμος να έχει ένα ικανοποιητικό μίσθωμα και να αναπτυχθούν στην περιοχή διάφορες δραστηριότητες, δουλειές και τουρισμός. Είναι ένα αμοιβαία επωφελές σενάριο που αν είχε ολοκληρωθεί θα έδινε στην περιοχή μια ώθηση και σ' άλλες δραστηριότητες, γιατί πιστεύουμε πως κάποιες επενδύσεις μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

»Η περιοχή ήταν χαρακτηρισμένη για αθλητισμό, τουρισμό και αναψυχή, άρα ήταν συμβατή με το σχεδιασμό των χρήσεων, δεν ήρθε κάποιος να κάνει ό,τι θέλει εκεί - γιατί μερικές φορές κάποιες επενδύσεις τροποποιούν και το σκηνικό της περιοχής.

»Το θέμα, όμως, είναι ότι υπάρχουν ήδη δύο απορρίψεις από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τη νομιμότητα της απόφασης του Δήμου Θέρμης για την προκήρυξη της μίσθωσης!

»Εμάς μας έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα αυτό το γεγονός. Είχα ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο απολύτως υπέρ της μίσθωσης της περιοχής, γιατί με το να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός και να γίνει με διαφάνεια όλη η διαδικασία, αποκαθιστά την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης. Όμως κόπηκε δυο φορές από τον ΓΓΑΔ και θεωρώ πως ο ίδιος έχει σοβαρή ευθύνη - ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος γενικός γραμματέας που μόνο στο Δήμο Θέρμης έστειλε επιστολή πως το δημοψήφισμα του νερού είναι παράνομο και δεν πρέπει να διοργανωθεί!

»Ο ίδιος λοιπόν εξακολουθεί και κόβει αποφάσεις και μάλιστα η δεύτερη απόφαση που έκοψε, οφείλω να το πω δημόσια, είχε σχεδιαστεί με τη δική του παρέμβαση, είχε τη δική του ευθύνη και είχε δεσμευτεί ότι το σχέδιο θα προχωρήσει!

»Μάλιστα είπα στον νυν δήμαρχο της Θέρμης, ότι απορώ γιατί δεν έχει βγει να καταγγείλει έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος διακόπτει τη λειτουργία μιας περιοχής, παρεμβαίνει στην αυτονομία των ΟΤΑ, κοροϊδεύει το δήμο και τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και μας έχει αφήσει όλους ξεκρέμαστους.

»Όταν το θέμα πήγε στην επιτροπή του άρθρου 152, που ελέγχει θέματα νομιμότητας, παρακολουθήσαμε για ένα μήνα πολλά δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το θέμα θα περάσει κλπ. Μέχρι κι ο πρόεδρος της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων, ο Σίμος Δανιηλίδης, παρενέβη πολλαπλώς για να πει ότι σίγουρα θα περάσει!

»Τελικά και ο κ. Δανιηλίδης και ο κ. Παπαδόπουλος διαψεύστηκαν εντονότατα και μου κάνει εντύπωση πώς επαίρονται για τη μεγάλη διαχειριστική ικανότητα που έχουν στα πράγματα της αυτοδιοίκησης και δεν μπόρεσαν να δουν και το θεσμικό κενό και τα προβλήματα και τελικά ξανακόπηκε η απόφαση.

»Έτσι, όμως, καθυστερεί πάρα πολύ μια συζήτηση και ανοίγει σκέψεις για διάφορα, για το ποιος παρενέβη από την κυβέρνηση, ποιος δεν θέλει την επένδυση, τι σχέση έχει αυτό με την αγωνιστική πορεία του ΠΑΟΚ κλπ.

»Και ξέρετε τι μας είπαν στο τέλος; Ότι τη δημοτική γη μπορείς να τη μισθώνεις μόνο για βόσκηση»!

Διαβάστε ακόμη...