Την γλιτώνουν με πρόστιμο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ απολογήθηκαν και στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της την επόμενη εβδομάδα και όλα δείχνουν ότι οι δυο ομάδες θα πληρώσουν ένα βαρύ πρόστιμο.
Πηγή: sport24.gr
Την γλιτώνουν με πρόστιμο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η απόφαση για τα όσα συνέβησαν πριν τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και για τα οποία απολογήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι δυο ΠΑΕ.

Το γεγονός αυτό από μόνο του ίσως μαρτυρά ότι πιθανότατα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα τη γλιτώσουν με πρόστιμο.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Κάρμης ανέγνωσε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή μετά τον τελικό με τις οποίες έδινε συγχαρητήρια στις ΠΑΕ αλλά και την ανακοίνωση της ΕΠΟ η οποία συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους.

Εν συνεχεία τόνισε: "Φαντάζομαι ότι μετά το κατηγορητήριο που μας βαραίνει και μετά από αυτές τις δηλώσεις κάποιος πρέπει να παραιτηθεί. Η ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Οι ρίψεις έγιναν για πανηγυρισμό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν συντρέχει καμία προϋπόθεση. Η έγκληση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι παντελώς αβάσιμη και αστήρικτη.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε ώρα κατά την οποία η ΠΑΕ δεν έχουν ευθύνη (μεταξύ 5.00 και 6.15, πριν καν φθάσει δηλαδή η αποστολή των πράσινων στο ΟΑΚΑ). Ο τελικός ήταν μία γιορτή, χειροκροτήθηκαν νικητές και ηττημένοι, δεν κουνήθηκε φύλλο δεν άνοιξε μύτη".

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε αρχικά ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίρδας που τόνισε ότι η πειθαρχική δίωξη πρέπει να απορριφθεί πρώτον γιατί είναι απαράδεκτη και δεύτερον γιατί στηρίζεται μόνο στην έκθεση της αστυνομίας η οποία, σύμφωνα με τον κανονισμό, λειτουργεί μόνο συμπληρωματικά.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης από την πλευρά του προσκόμισε δημοσιεύματα τα οποία μαρτυρούν το καλό κλίμα του τελικού. Για το πανό των οπαδών για το οποίο κατηγορείται η ΠΑΕ ("η μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα) ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ είπε ότι κάτι άλλο ήθελαν να πουν οι συντάκτες του. "Αλλά σε κάθε περίπτωση μετά από παρέμβαση το μάζεψαν" κατέληξε.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη το στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ποικιλίδης ο οποίος είπε ότι το πανό εννοεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι το ναρκωτικό των οπαδών και ότι με τη μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών οι συντάκτες εννοούν τη μεγαλύτερη μετακίνηση που έχει κάνει ποτέ ο ΠΑΟΚ.

Η πλευρά του "Δικεφάλου" να σημειωθεί πως καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιχειρηματολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στον τελικό ενώ παραδέχτηκε τις ρίψεις αντικειμένων. Και λόγω αυτών η ασπρόμαυρη ΠΑΕ κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμη...