Ο «Δικέφαλος» και το EuroCup του 2014-15

H Eυρωπαϊκή συμμετοχή είναι ένα θέμα για τον ΠΑΟΚ. Ειδικά εφόσον διοικητικά η ομάδα παραμείνει ως έχει, χωρίς ιδιοκτήτη και έξτρα χρήματα.
Πηγή: basketplus.gr
Ο «Δικέφαλος» και το EuroCup του 2014-15

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε μείωση των ομάδων του EuroCupαπό 48 σε 36 και αυτό είναι κάτι που μπορεί να περιορίσει τις Ελληνικές συμμετοχές. Ποιά είναι τα δεδομένα; Εφόσον ο ΠΑΟΚ κρατήσει την 4η θέση στα πλέι οφ, αυτόματα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Για την ώρα και δεν φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει εύκολα ο Πανιώνιος έχει απαγορευτικό για Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά αυτό είναι νωρίς να τεθεί ως 100% δεδομένο. Διάθεση από τη τωρινή διοίκηση για το EuroCup υπάρχει και αυτό αποτελεί πάντα ένα καλό κίνητρο στην αναζήτηση νέων παικτών, αλλά και ανανέωσης όσως υπάρχουν τώρα στο ρόστερ και θεωρείται ότι αξίζει να συνεχίσουν.

Η μείωση των ομάδων μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ εφόσον χάσει στα πλέι οφ την 4η θέση, αποκλειόμενος στον 1ο γύρο. Η μέχρι τώρα λογική της Κηφισιάς δείχνει ότι θέλει να παίξει στην Ευρώπη και αν τελειώσει στην 4η θέση με τον Πανιώνιο εκτός μάχης, θα δεχθεί πρώτη την πρόσκληση από την ULEB. Εννοείται σε άλλο γήπεδο, το Ζηρίνειο δεν πληροί τις προυποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα περιμένει πρώτα την τελική κατάταξη του και την πρόσκληση της ULEB. Θέλουν και φέτος να παίξουν Ευρώπη και είναι πιθανό ακόμα και από την 5η θέση να αιτηθούν γουάιλντ καρντ, αν και φέτος θα είναι δύσκολο λόγω μείωσης ομάδων. Αν πάλι επαληθευτούν τα σενάρια περί κάλυψης της ΑΜΚ και εισροής ρευστού ακόμα και έξι εκ., ευρώ όπως ακούγεται, τότε το EuroCup δεν θα χωρά τον ΠΑΟΚ, αλλά εκεί θα παίξει 100% και μάλιστα με καλές πιθανότητες διάκρισης.

Διαβάστε ακόμη...