Τα… καμώματα του Κάκου σε ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

To πρωί έγινε γνωστός ο ορισμός του Τάσου Κάκου ως ο "άρχοντα" του τελικού κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο (26/4, 20.00) μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, κάτι που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, καθώς θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής.
Πηγή: thessports.gr
Τα… καμώματα του Κάκου σε ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

Σε συνδυασμό με κάποιες φήμες που τον θέλουν να είναι αυτό το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, ο ορισμός του στον τελικό, ήταν σχεδόν βέβαιος.

Ο Κάκος δεν θεωρείται άδικα, ως ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής (παρά τα παράπονα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει), και επιλέχθηκε να διευθύνει τους τρεις τελευταίους τελικούς κυπέλλου, εκτός του περσινού, όπου... έλαμψε με την απόδοσή του ο Θανάσης Γιάχος.

Δίχως άλλο, πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί από το σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων πως "χαλάει" αγώνες, διότι θέλει να ελκύει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του με τις αποφάσεις που παίρνει, αλλά το βέβαιο είναι πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία και κυρίως, την "ανεξαρτησία" του, πράγμα που πιστοποιείται από το γεγονός πως όλες οι ομάδες κατά καιρούς έχουν παράπονα από τα σφυρίγματά του. Άρα δεν έχει ποτέ και κανένα, συνεχώς ευχαριστημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε συνάρτηση και με τα δεδομένα που επικρατούν στην ελληνική διαιτησία...

Παρά το γεγονός πως εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια που βρίσκεται στους πίνακες διαιτητών της πρώτης κατηγορίας έχει σφυρίξει πάρα πολλά ντέρμπι και γενικώς σημαντικά παιχνίδια, αν αναζητήσει κανείς την "προϊστορία" του σε παιχνίδια ανάμεσα στο "Δικέφαλο" και στο "τριφύλλι", θα βρει μόλις τρία, από τα οποία κανένα από αυτά δεν ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Το πρώτο παιχνίδι και το μοναδικό για τη διοργάνωση του κυπέλλου, διεξήχθη στις 17/1/2007 στην Τούμπα για τα προημιτελικά, όπου ο ΠΑΟΚ είχε πάρει ισχνό προβάδισμα νικώντας με 2-1 (Κωνσταντινίδης 31′, Μίετσελ 42′- Μάντζιος 62′).

Ακολούθησαν άλλα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο επικείμενων φιναλίστ στα οποία ήταν ρέφερι ο 43χρονος Κερκυραίος και αφορούσαν τη διαδικασία των play offs. Αρχικά, στις 10/5/2009 και για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης, ο Κάκος έβαλε την... "πινελιά" του -όπως του αρέσει- καθώς απέβαλλε δικαίως τον Πάμπλο Γκαρσία στο 44′, όμως δεν έπραξε το ίδιο και με το Σιμάο -που είχε χτυπήσει με τη μπάλα ένα ball boy-, σε μια φάση όπου ο Ουρουγουανός άρχισε να... κλωτσάει μπάλες κατά την αποχώρησή του. Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Καραγκούνη στο 87′ απέδρασε από την Τούμπα από νίκη.

Τρίτος και τελευταίος αγώνας, ήταν και ο πιο σημαντικός που έχει κληθεί να σφυρίξει σε αυτό το ζευγάρι ομάδων, όταν στις 22/5/2011 και για την 5η αγωνιστική των play offs, διηύθυνε τη νίκη (1-0, Ζιλμπέρτο Σίλβα 74′) του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που ουσιαστικά έδωσε την πρωτιά του μίνι πρωταθλήματος στους "πράσινους". Παράπονο δεν είχε από αυτόν ο ΠΑΟΚ, αλλά από το βοηθό του Κάκου, Δημήτρη Τάτση, ο οποίος δεν είδε πως ο Ζιλμπέρτο σκόραρε από θέση οφσάϊντ και μ΄ αυτό το γκολ, ο ΠΑΟΚ έχασε τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...