Ο Κένεθ Μπάρλοου στη «Μηχανή του Χρόνου»

Ο Κένεθ Μπάρλοου πέρασε τρεις αξέχαστες χρονιές στον ΠΑΟΚ κι η «Μηχανή του Χρόνου» θυμάται την καριέρα του κι ακολουθεί τα βήματά του!
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Κένεθ Μπάρλοου στη «Μηχανή του Χρόνου»

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο Κένεθ Μπάρλοου γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1964 στην Ιντιανάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί, γεννήθηκε, εκεί μεγάλωσε κι εκεί επέστρεψε όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Μπασκετικά ανδρώθηκε στην ομάδα του Κολεγίου Notre Dame, ενώ όταν αποφοίτησε δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του 1986. Οι Λος Άτζελες Λέικερς τον επέλεξαν στο νούμερο 23 του πρώτου γύρου, στη συνέχεια τον έδωσαν ως ανταλλαγή στους Aτλάντα Χοκς, ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ.

Μπορεί να μην έπαιξε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά έκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη με τις φανέλες 9 ομάδων!

Πρώτος του σταθμός η Ιταλία! Τη σεζόν 1986-87 φόρεσε την φανέλα της Ολίμπια Μιλάνο με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό της Γενεύης. Τότε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ πέτυχε 18 πόντους και κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Στο πρωτάθλημα η ιταλική ομάδα έκανε εξίσου καλή πορεία, όπως κι ο Μπάρλοου. Ο Αμερικανός μέτρησε μέσο όρο 16,9 πόντους και 8,2 ριμπάουντ κι έφτασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος με την Ολίμπια, που εκείνη τη σεζόν πήρε και το Κύπελλο Ιταλίας.

Mε το #15 στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τις επόμενες τρεις σεζόν τις πέρασε στο Τελ Αβίβ και την Μακάμπι. Τρεις χρονιές... τρία πρωταθλήματα, ένα Διηπειρωτικό, δύο κύπελλα Ισραήλ και δύο χαμένοι ευρωπαϊκοί τελικοί. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά έχασε τον τίτλο από την πρώην του Ολίμπια Μιλάνο!

Κεφάλαιο... ΠΑΟΚ!

Το καλοκαίρι του 1990 ο ΠΑΟΚ επέλεξε να φέρει στην ομάδα τον Τέρι Μιλς που ήταν απόφοιτος του Μίσιγκαν κι είχε επιλεχθεί στο νούμερο «16» από τους Μιλγουόκι Μπακς στο νταφτ. Ο Μιλς ήρθε στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν έμεινε! Έκανε προπονήσεις με την ομάδα, έπαιξε σε κάποια φιλικά, αλλά σε κανένα επίσημο.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε κι ο ΠΑΟΚ γύρισε πίσω στην αρχική επιλογή του, τον Ίρβινγκ Τόμας που έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο «Γεώργιος Μόσχος» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός τελικά πήγε στο ΝΒΑ για τους Λέικερς και κάπως έτσι άρχισε η καριέρα του Κένεθ Μπάρλοου στην Ελλάδα!

Ο Μπάρλοου αγωνίστηκε με την φανέλα του ΠΑΟΚ για τρεις σεζόν και κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα το 1991, όπως και το Ελληνικό Πρωτάθλημα το 1992.

Ο Αμερικανός «έδεσε» στην ομάδα, μετέφερε την εμπειρία που είχε αποκομίσει από την Ιταλία και το Ισραήλ κι έζησε δύο αξέχαστες στιγμές που αναπολεί ακόμα.

Ο τελικός στη Γενεύη το 1991!

Στον μεγάλο τελικό της Γενεύης οι σχεδόν 6.000 φίλοι του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν το Patinoir de Vernier σε... Αλεξάνδρειο!

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ η Σαραγόσα του Μανουέλ Κομάς. Η αναμέτρηση είχε αρκετή ένταση και με τη διαιτησία να είναι κόντρα, οι Πρέλεβιτς (31) και Μπάρλοου (20π., 4/6βολ., 8/13διπ., 0/1τριπ., 4ριμπ., 3κλ.) πήραν το παιχνίδι πάνω τους κι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού του τίτλου!

Εκείνη την χρονιά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε το Κύπελλο από τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ και το Πρωτάθλημα από τον Άρη.

Το δεύτερο Πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Την επόμενο χρονιά ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι του έχασε το Κύπελλο Κυπελλούχων από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με την κατάκτηση του δεύτερου Πρωταθλήματος της ιστορίας του!

Ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο κι αφού πέρασε το εμπόδιο του Άρη και της ΑΕΚ, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στους τελικούς. Στο τελευταίο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», ο Μπάρλοου πέτυχε 17 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στον τίτλο.

Εκτός, από την προσφορά του μέσα στο παρκέ διακρίθηκε για το ήθος του! Ήταν πάντα... χαμηλών τόνων και χαρακτηριστική είναι η ιστορία με ένα λάθος στον λογαριασμό του. Ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Βεζυρτζής, μία φορά είχε βάλει λανθασμένα μεγαλύτερο ποσό στον λογαριασμό του Κενεθ. Ο Αμερικανός όταν το διαπίστωσε δεν έκανε τα... στραβά μάτια κι ανέφερε αμέσως το περιστατικό!

Μετά τον ΠΑΟΚ ακολούθησαν οι Καλάμπρια, Μπένετον, Πιστόια, Μοντεκατίνι, Σάσαρι και Λιβόρνο όπου έκλεισε την καριέρα του το 2002!

Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, να κατοικεί μόνιμα στην Ιντιανάπολις, ωστόσο δεν έχει ξεχάσει ποτέ τον ΠΑΟΚ, τις αναμνήσεις του από την Θεσσαλονίκη και τους φιλάθλους της ομάδας.

Το 2011 είχε επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη ως κεντρικός ομιλητής σε καμπ του ΠΑΟΚ κι... έσμιξε ξανά με παλιούς του συμπαίκτες ανάμεσά τους οι Κόρφας, Σταυρόπουλος, Πρέλεβιτς, Μπαλογιάννης σε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του. Μάλιστα, ένα χρόνο μετά είχε έρθει ξανά για να λάβει μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα, που είχε γίνει στο πλαίσιο της συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε ευκαιρία ενημερώνεται για την πορεία της ελληνικής ομάδας κι όχι μόνο... Πριν τη σειρά των playoffs της Ευρωλίγκας ανάμεσα στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και την Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε ευχηθεί με τον δικό του τρόπο... καλή τύχη στις πρώην ομάδες του.

Μέσω facebook ευχήθηκε καλή επιτυχία στις Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και Μακάμπι για τη σειρά των playoffs της Ευρωλίγκας

Οι μέρες που πέρασαν ήταν η αφορμή για να θυμηθεί μία φωτογραφία που τσουγκρίζει αυγά με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και την ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook!

Στην προσωπική του ζωή έχει παντρευτεί ξανά κι έχει δύο γιους τον Κίλσεϊ που παίζει στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στους Σικάγο Φλέιμς και τον Κέναν που έπαιζε στο Πανεπιστήμιο του Ιντιάνα Στέιτ. Μάλιστα, ασχολείται με την στατιστική κάλυψη σχολικών αγώνων της πόλης του κι έχει φιλανθρωπικο έργο.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...