Υποψήφιος δήμαρχος κατά Σαββίδη

Η πρόσφατη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη σε προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Βέροιας Κώστα Καραπαναγιωτίδη προκάλεσε την αντίδραση του συνυποψηφίου του Γιάννη Παπαγιάννη.
Πηγή: metropolisradio.gr
Υποψήφιος δήμαρχος κατά Σαββίδη

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος, σημειωτέον, υπήρξε νομικός του Βασίλη Φλωρίδη την περίοδο που ο τελευταίος προσπάθησε να αποκτήσει το πακέτο των μετοχών του Δικεφάλου με εκτενή δήλωση που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα veriotis-veria.blogspot.gr αναφέρει τα εξής:

«Επειδή η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει, κάθε επίσκεψη δημοσίου προσώπου σε υποψήφιο Δήμαρχο δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία και συμπτωματική.

Το όποιο ενδιαφέρον οιουδήποτε δημοσίου προσώπου για τη Βέροια μπορούσε ή μπορεί να εκδηλωθεί πριν ή μετά την προεκλογική περίοδο.

Κάθε άλλη τέτοιας μορφής επίσκεψη, εμφάνιση ή δήλωση συνιστά απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα εμπλοκή στην προεκλογική διαδικασία, η οποία προσβάλει ευθέως κάθε σκεπτόμενο πολίτη όσο και το δημοκρατικό φρόνημα κάθε ελεύθερου ανθρώπου εν γένει.

Συμπάθειες τέτοιου τύπου σε συνδυασμό με υπονοούμενα περί επενδυτικών σκέψεων σε επίπεδο «παρέας» και εκτός θεσμικών διαδικασιών με υποψηφίους τείνουν στη νόθευση και πίεση της αγνής λαϊκής βούλησης και προσβάλουν την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

«Η κίνηση της επίσκεψης, τη συγκεκριμένη στιγμή, στον Κ. Καραπαναγιωτίδη, την οποία προφανώς ο τελευταίος επεδίωξε, ήταν άστοχη, προσβλητική για τους πολίτες της Βέροιας και κατακριτέα πολιτικά.

Ο συμπαθής κατά τα άλλα και καταστάς γνωστός ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να γνωρίζει, ότι όπως ο ΠΑΟΚ ουδέποτε ανήκε στον όποιο μεγαλομέτοχο ή πρόεδρό του αλλά στο λαό του και μόνο, έτσι και οι κοινωνίες της κοινοβουλευτικής και υπό Προεδρευομένη Δημοκρατία δυτικής Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, ανήκουν και κυριαρχούνται αποκλειστικά από τον ελεύθερο λαό τους, που ειδικά αυτή την περίοδο βρίσκεται στα όρια της όποιας αντοχής και ανοχής του.

Ο ελληνικός λαός και εν προκειμένω οι πολίτες του Δήμου Βέροιας είναι πάνω και πρώτα από όλους.

Δεν δεχόμαστε καμίας μορφής «προστάτες» και «σωτήρες», που δήθεν θα μας «λυτρώσουν» από τα δεινά δια των όποιων, άκουσον άκουσον, εντόπιων «φίλων» τους».

Διαβάστε ακόμη...