Γκρίνια για τις προσκλήσεις, κουβέντα για το «κλείδωμα»!

Η ελληνική Πολιτεία διαμέσου του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, έκανε χθες ένα μέρος του χρέους της θέλοντας να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού.
Πηγή: novasports.gr
Γκρίνια για τις προσκλήσεις, κουβέντα για το «κλείδωμα»!

Κάλεσε τους προέδρους των δύο ομάδων, την διοργανώτρια ΕΠΟ και την Ελληνική Αστυνομία ώστε να τεθούν επί τάπητος τα μέτρα τάξης του τελικού, που αφορούν κυρίως τον τρόπο μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Και έπραξε άριστα. Αν μάλιστα, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. αποδώσουν, θα πρόκειται για σημαντική επιτυχία για τα δεδομένα του όλου εγχειρήματος, αλλά και των αρκετών αποτυχιών της σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Εκείνο που δεν έπραξε (ακόμα) η ελληνική Πολιτεία αφορά στον καταρτισμό της λίστας με τα γεγονότα «μείζονος σημασίας», τα οποία θα πρέπει να μεταδίδονται σε όλη την ελληνική επικράτεια ώστε να αποφεύγεται το «κλείδωμά» τους.

Υποχρέωση που απορρέει από την οδηγία 2010/13 ΕΕ (ΕΕ L 95 15-4-2010) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Και μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν την έχει εκπληρώσει.

Εώς τώρα ωστόσο, γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και οι τελικοί του Champions & Europa League και του κυπέλλου Ελλάδος μεταδίδονταν και από ελεύθερα (μη συνδρομητικά) κανάλια.
Εφέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του τελικού κυπέλλου, ο αγώνας «κλειδώθηκε» σε συνδρομητικό κανάλι και θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από ελεύθερο (ΣΚΑΙ).

Την ώρα λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός γκρινιάζουν στην ΕΠΟ για τις λίγες προσκλήσεις (μόλις 100) που τους δίνει, αλλά και για τα 21.300 εισιτήρια (+ τα 420 επιπλέον που τους έδωσε χθες) που τα θεωρούν και είναι λίγα για τις ανάγκες τους, δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι ο κόσμος τους δεν θα δει ζωντανά τον τελικό! Η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Αν και ο συγκεκριμένος αγώνας δεν αφορά μόνο στους φίλους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα φίλαθλο.

Η ΕΠΟ επίσης, κωφεύει ενώ γνωρίζει ότι γράφει ιστορία (με μελανά γράμματα βεβαίως) με την απόφασή της να αποδεχθεί τη συγκεκριμένη συμφωνία του συνδρομητικού καναλιού με τον ΣΚΑΙ.

Αλλά και η Πολιτεία αποδεικνύει την αδυναμία της, αν όχι την ανικανότητά της, να ακολουθήσει εδώ και 4 χρόνια τις επιταγές της Ευρώπης. Βεβαίως δεν είναι ούτε η πρώτη και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία φορά.

Διαβάστε ακόμη...