Ενα τρόπαιο και δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια για ΠΑΟ-ΠΑΟΚ!

Μπορεί να διανύουμε εβδομάδα τελικού Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να προετοιμάζονται για τη διεκδίκηση του δεύτερου τροπαίου της σεζόν, αλλά πίσω από αυτό οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και για τα δύο προνομιακά ευρωπαϊκά εισιτήρια πίσω από αυτό του Ολυμπιακού με την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sentragoal.gr
Ενα τρόπαιο και δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια για ΠΑΟ-ΠΑΟΚ!

Το Κύπελλο την Κυριακή ισοδυναμεί ακόμα με το προνομιακό ελληνικό εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και έχει βεβαίως αξία μόνο για τον κυπελλούχο. Ο ηττημένος φιναλίστ πολύ απλά θα περιμένει τα πλέι οφ για να δει τι καλύτερο μπορεί να διεκδικήσει, ενώ για τον κυπελλούχο θα υπάρχει ακόμα το περιθώριο βελτίωσης του εισιτηρίου του μέσω της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Αυτό που ήδη γνωρίζουν και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι ότι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα είναι και οι δύο στους 36 ισχυρούς της κλήρωσης της Νιόν χωρίς καμία αμφιβολία και χωρίς να εξαρτώνται από την παραμικρή προϋπόθεση.

Είναι επίσης δεδομένο ότι οι δύο ομάδες δεν πρόκειται να μείνουν στη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας την Κυριακή, αφού όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα και όποιος κι αν είναι ο κυπελλούχος Ελλάδας του 2014 η μεταξύ τους μάχη θα συνεχιστεί και στα πλέι οφ για το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο ανάμεσα σε αυτό των πλέι οφ του Γιουρόπα (ένας προκριματικός και αμέσως μετά όμιλοι) και σε αυτό για το Τσάμπιονς Λιγκ (δύο προκριματικοί, εκκίνηση σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα και λίγες πιθανότητες για πρόκριση στους ομίλους) η απάντηση δεν είναι δύσκολη.

Το πρώτο εισιτήριο κάνει... τρία εκατ. ευρώ και το δεύτερο μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από πέντε εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί οι προϋποθέσεις και για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τους προκριματικό στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοένα και βελτιώνονται. Ο ΠΑΟΚ θα είναι δεδομένα στους ισχυρούς και ο... Γιώργος Δώνης με το χθεσινό 3-0 του ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΛ στα κυπριακά πλέι οφ βάζει στους ισχυρούς και τον Παναθηναϊκό.

Λοκομοτίβ Μόσχας, ΑΕΛ, Γκρασχόπερς, Μίντιλαντ και Φέγενορντ θα ήταν με τα τωρινά δεδομένα οι πρώτοι τους αντίπαλοι. Πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ σημαίνει 2,1 εκατ. ευρώ και ο αποκλεισμός εκεί σημαίνει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα. Η μάχη ΠΑΟΚ-ΠΑΟ έχει αρκετό βάθος...

Ανδρέας Δημάτος

Διαβάστε ακόμη...