"Η κούπα θα έρθει με πάθος"

Ο Εγκωμίτης από την Κύπρο όπου ζει και εργάζεται, αρχικά αναφέρθηκε στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και είπε:
Πηγή: Σπορ του Βορρά
"Η κούπα θα έρθει με πάθος"

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας τελικός που δεν χωρά προγνωστικά. Το θέλει πολύ ο ΠΑΟΚ, το θέλουν οι οπαδοί του, όπως το θέλαμε τότε, το 2001 και το 2003. Ομως, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό. Παρά την κρίση που αντιμετώπισε από την αρχή της σεζόν, ο Παναθηναϊκός παραμένει μια μεγάλη ομάδα. Η οποία στο δεύτερο «μισό» του πρωταθλήματος έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει. Και έχει όλες τις προοπτικές για να κερδίσει, αρκεί να παίξει σαν ΠΑΟΚ».

- Πόσες αναμνήσεις αλήθεια σου έρχονται από τους δύο τελικούς στους οποίους πρωταγωνίστησες;

«Πάρα πολλές. Ο κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός και τα συναισθήματα πολύ έντονα. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο γιατί έχουν περάσει έντεκα χρόνια από την τελευταία επιτυχία. Ειλικρινά, δεν ξεχνιούνται όλα όσα έζησα ως παίκτης του ΠΑΟΚ και στους δύο τελικούς. Είχαμε νικήσει, δύο ομάδες, που ήταν εχθροί μας, τον Ολυμπιακό και τον Αρη. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε και τον Παναθηναϊκό».

- Με τον σημερινό προπονητή του ΠΑΟΚ, με τον οποίον ήσασταν συμπαίκτες, έχετε μιλήσει;

«Η αλήθεια είναι πως τον είχα δει τελευταία φορά όταν ήταν προπονητής στην εθνική Ελπίδων και βρέθηκε στην Κύπρο. Ξέρω πάντως πως ενεργεί ο Γεωργιάδης, τον θυμάμαι πολύ καλά ως παίκτη. Και θα τονίσω πως ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα πώς να ετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι. Εχει ζήσει αρκετά τέτοια παιχνίδια, έχει κατακτήσει τίτλους, ξέρει πώς να χειριστεί τις καταστάσεις».

- Χρειάζονται πάθος και ποιότητα για να έρθει το τρόπαιο στην Θεσσαλονίκη;

«Η κούπα θα έρθει με το πάθος που πρέπει να βγάλουν οι παίκτες στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό. Την ποιότητα, την έχουν οι περισσότεροι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Για να έρθει ο τίτλος όμως στον Λευκό Πύργο, πρέπει οι παίκτες να «βγάλουν» την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Και εμείς το 2001 και το 2003 βγάλαμε ψυχή και πανηγυρίσαμε πολύ έντονα την κατάκτηση των τίτλων».

- Αυτή η κάθοδος των ΠΑΟΚτσήδων θα είναι ξεχωριστή. Θα ήθελες να ήσουν μαζί τους;

«Και τι δεν θα έδινα. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να βρεθώ στο ΟΑΚΑ. Ομως, ξέρω πως η παρουσία περισσότερων από 23000 οπαδών του ΠΑΟΚ θα είναι εντυπωσιακή και θα «σπρώξει» την ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου». Όσο για τον τελικό, ο Εγκωμίτης τόνισε: «Ακόμη και τώρα, αρκετοί Κύπριοι μου ζητούν εισιτήρια του τελικού. Και τους λεω, παιδιά δεν έχω».

Διαβάστε ακόμη...