«Θα κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης.
Πηγή: arenafm.gr
«Θα κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο»

Έκανε μια αναδρομή στον τελικό του κυπέλλου που είχε πάει ο "Δικέφαλος" το 1972 ενώ τόνισε πως στον τελικό του Σαββάτου θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης:

Για τους δύο τελικούς του ΠΑΟΚ:

"Το 1972 ήταν με τον Παναθηναϊκό που κερδίσαμε το πρώτο τίτλο στο Καραϊσκάκη και το 1974 με τον Ολυμπιακό στην Φιλαδέλφεια. Συμπληρώνονται 40 χρόνια που είναι πάρα πολλά".

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο:

"Ο ΠΑΟΚ έχει ίσες πιθανότητας από τον Παναθηναϊκό μη πω παραπάνω. Βέβαια τα παιχνίδια κυπέλλου είναι διαφορετικά και πόσο μάλλον ο τελικός. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η αγωνιστική εικόνα και η βαθμολογική αλλά το ποιος το θέλει ποιο πολύ, ποιος θα ξεκινήσει πιο καλά αλλά και ποιος είναι ποιο τυχερός. Πιστεύω θα έχει λίγες φάσεις το παιχνίδι".

Για το ακυρωμένο γκολ που είχε πετύχει ο Μαντζουράκης στο τελικό του 1972:

"Είχε πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ ο Μαντζουράκης που ακυρώθηκε. Δεν υπήρχε δόλος να το ακυρώσει. Ήταν τόσο όμορφο γκολ που δεν πάει η ψυχή σου να το ακυρώσεις εκτός και αν είναι καραμπινάτη περίπτωση".

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στην Αθήνα:

"Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τελικά. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι όταν παίζει στην Αθήνα με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζει κομπλεξικά και δεν μπορεί να περπατήσει. Όμως αυτό γίνεται στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο οι οπαδοί είναι 50-50 και οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο θεωρώντας πως μπαίνουν στο γήπεδο τους. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι και τελικό η ομάδα δεν θα ξεκινήσει όπως στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι η διαφορά της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει το Σάββατο καλύτερα από ότι παίζει με τις ομάδες αυτές. Το αν θα το πάρει εξαρτάται από πολλές λεπτομέρειες".

Για τις απώλειες του ΠΑΟΚ:

"Οι παίκτες που λείπουν και ιδιαίτερα ο Αθανασιάδης που σκοράρει συνεχώς και ο Νάτχο είναι σημαντικοί. Όμως το σημαντικότερο είναι πως θα ξεκινήσει το παιχνίδι η ομάδα. Πως θα προετοιμαστούν και θα μπουν από το πρώτο σφύριγμα για τον τελικό. Πιστεύω απόλυτα πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει πολύ καλύτερο παιχνίδι από ότι κάνει με αυτήν την ομάδα στο πρωτάθλημα".

Για την ομάδα του Παναθηναϊκού το 1972:

"Ο Παπαδημητρίου ήταν ένας πολύ καλός και ασουλούπωτος παίκτης. Θα τον έλεγε κάποιος χοντρό αλλά ήταν πάρα πολύ γρήγορος και εκρηκτικός. Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική ομάδα".

Για τον κόσμο που είχε ο ΠΑΟΚ στον τελικό:

"Πάλι ήταν 50-50 τα εισιτήρια αλλά θυμάμαι να είναι πολύ παραπάνω οι ΠΑΟΚτσήδες. Μετά από το παιχνίδι πήγαμε στο ξενοδοχείο που έμενα η ομάδα και πέσαμε όλοι μαζί με τα ρούχα στην πισίνα με πρώτο τον συγχωρεμένο έφορο τον Φούλη Μαρτινίδη που έπεσε με το πούρο μαζί. Στην συνέχεια πήγαμε στην "Φαντασία" όπου ήταν ο συγχωρεμένος ο Στράτος ο Διονυσίου και έγινε ένα γλέντι που συνεχίζεται ακόμα. Ας ελπίσουμε ότι θα ζήσουμε ανάλογα πράγματα και τώρα. Το θέμα της υπόστασης του ΠΑΟΚ συνεχίζει και μεγαλώνει".

Διαβάστε ακόμη...