Ο Λουκάς Καραδήμος για τον τελικό

Ο Λουκάς Καραδήμος μίλησε στο gazzetta.gr για τους δύο τίτλους που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, για και την παρουσία του Δικεφάλου στο φετινό τελικό, αλλά και την επιθυμία του ο τίτλος να έρθει στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Λουκάς Καραδήμος για τον τελικό

Φόρεσε για μια 6ετία τα «ασπρόμαυρα» και γεύτηκε την χαρά της κατάκτησης δύο Κυπέλλων. Η πρώτη κόντρα στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια 4-2 και η δεύτερη απέναντι στον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας 1-0. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε στο Gazzetta.gr για την μοναδική εμπειρία που έζησε, αλλά και για το σήμερα.

-Πήρες δύο κύπελλα με τον ΠΑΟΚ. Τι θυμάσαι από εκείνα τα ματς;

«Πραγματικά δεν πρόκειται να ξεχάσω τους δύο τελικούς με Ολυμπιακό και Άρη. Ήταν μοναδική εμπειρία. Απέναντι στον Ολυμπιακό το «θέλω» ήταν πολύ μεγάλο. Αυτό που λέγαμε ήταν «εμείς θα το κατακτήσουμε». Είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας που έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να βρίσκονται στο πλευρό μας. Όταν τελείωσε το παιχνίδι γίναμε όλοι ένα παίκτες κόσμος. Απέναντι στον Άρη, παίζαμε στο σπίτι μας και δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε. Ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα. Ωραία χρόνια για μια ομάδα που θα έπρεπε να έχει περισσότερους τίτλους».

-Ο ΠΑΟΚ πέρασε τον σκόπελο που λέγεται Ολυμπιακός και μετά από 11 χρόνια βρίσκεται στο τελικό. Τι μπορεί να κάνει;

«Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να περάσει στον τελικό. Ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια κι αυτός που το ήθελε περισσότερο φάνηκε πως ήταν ο ΠΑΟΚ. Τώρα απέναντι στο Παναθηναϊκό τα προγνωστικά μου είναι 50-50. Υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα και αυτό είναι καλό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο κόσμος διψάνε για τίτλους. Θα μετρήσει αυτό στον τελικό. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η τακτική που θα εφαρμόσουν οι δύο προπονητές, αλλά και ο παράγοντας τύχη. Σ' αυτά τα παιχνίδια όποιος είναι σε καλή μέρα θα το κατακτήσει το Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είναι στα τελευταία παιχνίδια φορμαρισμένος παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Είναι ομάδα του προπονητή».

-Από τον Χιούμπ Στέφενς στον Γιώργο Γεωργιάδη. Το σχόλιο σου;

«Βαρύ το όνομα Στέφενς, περιμέναμε πολλά περισσότερα από τον Ολλανδό τεχνικό. Σίγουρα έγινε κάποιο στον σχεδιασμό της ομάδας. Τώρα προπονητής είναι ο Γιώργος που ξέρει πολύ καλά τα αποδυτήρια της ομάδας. Ενώ είναι πιο ώριμος προπονητικά σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο τελικό χωρίς τρία βασικά του ατού. Χωρίς τους Αθανασιάδη, Κατσουράνη και Νάτχο. Τι αλλάζει στο πλάνο του προπονητή;

«Είναι σημαντικές απουσίες γιατί ο πρώτος από το πουθενά μπορεί να σου κάνει γκολ. Ο Κώστας έχει την εμπειρία και το καθαρό μυαλό σε τέτοια παιχνίδια, ενώ ο Νάτχο μπορεί με το παιχνίδι να βγάλει τελικές προσπάθειες. Σίγουρα αυτοί οι παίκτες είναι βαρόμετρο όμως όσοι αγωνιστούν στη θέση τους θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να γραφτεί το όνομα τους σε μια επιτυχία».

-Λουκά τι θα ήθελες να ευχηθείς για τον τελικό του Σαββάτου;

«Εύχομαι ο τελικός να είναι αντάξιος της ιστορίας των δύο ομάδων. Όσοι αποφασίσουν να πάνε στο γήπεδο, αλλά και αυτοί από την τηλεόραση να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Να μην υπάρξουν επεισόδια και φυσικά το τρόπαιο να το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...