«Μπορεί ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν του ΟΦΗ, Βασίλης Κουτσιανικούλης.
Πηγή: arenafm.gr
«Μπορεί ο ΠΑΟΚ»

Μίλησε για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του “Δικεφάλου” και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ανέλυσε την ομάδα των “Πρασίνων” την οποία την αντιμετώπισε στον ημιτελικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης:

Για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό:

“Ήθελα να ήταν ασπρόμαυρος ο τελικός αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε από την πλευρά μας. Το παλέψαμε πάρα πολύ όμως δεν πετύχαμε γκολ στη φάση με τo δοκάρι που είχαμε και μείναμε εκτός τελικού. Ήταν σημαντική η πορεία που κάναμε και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ένα τεράστιο βήμα περνώντας τον Ολυμπιακό και τώρα είναι όλα ανοιχτά στον τελικό”.

Για τα ατού του Παναθηναϊκού:

“Έχει πολλά τρεξίματα, πρεσάρει σε όλες τις γραμμές και αυτό είναι το ατού του. Ο τελικός θα είναι διαφορετικός και για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, το θέλουν και οι δύο πολύ το τρόπαιο και με κόσμο και για τις δύο ομάδες θα γίνει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι”.

Για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή σε ένα τελικό:

“Επηρεάζει πολύ προς το θετικό η παρουσία του κόσμου .Αυτό φάνηκε και με τον ΟΦΗ, που μέσα στο Γεντί Κουλέ κάναμε πολύ καλύτερα πράγματα στον πρώτο ημιτελικό. Με τόσο πολύ κόσμο το ΟΑΚΑ θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό ματς”.

Για την ατμόσφαιρα όταν υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο:

“Δεν έχω αγωνιστεί σε τέτοιο παιχνίδι, αλλά θα είναι πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα. Το άγχος για τους παίκτες οφείλεται στο ότι έφτασες στον τελικό και πρέπει να μην πάει ο κόπος χαμένος”.

Για το γεγονός πως έχει σκοράρει τέσσερις φορές  εις βάρος του Παναθηναϊκού:

“Έχω σκοράρει αρκετές φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό αυτό το γεγονός”.

Για το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού:

“Πιστεύω ότι το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού είναι η επίθεση. Έχει γρήγορους επιθετικούς και βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Δεν έχει, αντίθετα, ταχύτητα στην άμυνα και μπορεί να κάνει ζημιά ο ΠΑΟΚ μπροστά. Όπως είπα όμως θα είναι διαφορετικό παιχνίδι και θα είναι συκρατημένες και οι δύο ομάδες. Η πιο δυνατή πλευρά του Παναθηναϊκού είναι με τον Νάνο αριστερά. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να τρυπήσουν οποιαδήποτε άμυνα στην Ελλάδα. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πρέπει να παίξουν ελεύθερα, να μην έχουν άγχος και να απολαύσουν το ματς. Τότε θα βγει κάτι καλό για τον ΠΑΟΚ”.

Για τις μονάδες του Παναθηναϊκού:

“Σημαντική μονάδα είναι ο Μπέργκ που έχει καλές κινήσεις και σκοράρει. Ο Καρέλης και ο Κλωναρίδης είναι επίσης γρήγοροι. Οι αντεπιθέσεις είναι πολύ γρήγορες και οι μεταβάσεις στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού πολύ καλές. Στο κέντρο έχει καλούς ποδοσφαιριστές, μοιράζουν το παιχνίδι και θα χρειασθεί πολύ τρέξιμο και από τις δύο ομάδες”.

Για τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του:

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα αλλά ο πατέρας μου κατάγεται από την Χάλκη. Όλα ξεκίνησαν με τον Παύλο Αδάμο. Έτσι κατέβηκα εγώ στον ΟΦΗ. Από εκεί μέσω του Νίόπλια με κάλεσαν στην Εθνική Νέων.

Για το αν θα πάει σε κάποια άλλη ομάδα:

“Έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο στον ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα το μέλλον μου είναι ένα ένα κουίζ…”.

Για την σημασία της ψυχοσύνθεσης των παικτών σε έναν τελικό:

“Η ψυχολογία είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Το κλίμα είναι ενθουσιώδες, θέλαμε πολλά χρόνια τον ΠΑΟΚ στον τελικό, φέτος τα κατάφερε και πλέον πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι ψυχολογικά και σωματικά σε καλή μέρα. Φαίνεται πως έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν το παιχνίδι και να πάρουν το κύπελλο”.

Για την ομάδα που υποστηρίζει στον τελικό:

“Είμαι με την πλευρά του ΠΑΟΚ καθώς αγωνίστηκα σ’ αυτήν την ομάδα για δύο χρόνια”.

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που κάνουν την διαφορά:

“Δεν θα σταθώ σε άτομα. Η συλλογική δουλειά θα φέρει το αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο θα είναι η άμυνα του ΠΑΟΚ να σταθεί καλά. Με το μηδέν πίσω ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την ζημιά μπροστά. Εννοείται πως παίκτες όπως ο Στοχ και ο Σαλπιγγίδης είναι σημαντικοί. Ο ΠΑΟΚ έχει απουσίες αλλά θα μπορέσει να τις καλύψει”.

Για το πώς παίζει ο Παναθηναϊκός:

“Παίζει ρόμβο όμως στον τελικό όλα είναι πιο συντηρητικά και οι ομάδες κάθονται πιο πίσω”.

Για την περίοδο που ήρθε στον ΠΑΟΚ από τον Εργοτέλη:

“Ήταν κάτι διαφορετικό για εμένα.  Μια μεγάλη εμπειρία. Πέρασαν χρόνια από τότε και ήταν διαφορετικά τα πράγματα και οι σκέψεις που έκανα. Ήμουν πιτσιρικάς, είχε γίνει μεγάλος ντόρος για το όνομα μου και η διαχείριση ίσως δεν ήταν η καλύτερη και από την πλευρά μου”.

Για τα συναισθήματα του στην Τούμπα:

“Ήταν φοβερά. Άλλη περίοδος τότε και άλλη τώρα σε θέμα διοίκησης στον ΠΑΟΚ.  Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα ήταν κοντά στην ομάδα και γέμιζε το γήπεδο. Τώρα που τα πράγματα κινούνται προς το καλύτερο διοικητικά, έχει έναν λόγο παραπάνω ο κόσμος του ΠΑΟΚ να γεμίζει τη Τούμπα”.

Για τη φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού:

“Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά τρεξίματα και πιέζει πολύ. Στον ημιτελικό εμείς δεν ήμασταν στην καλύτερη μέρα μας, ίσως εξαιτίας του στρές και του ότι κάποιοι παίκτες δεν είχαν ξαναπαίξει σε ένα τέτοιο ματς. Το θέλαμε πάρα πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα είναι ένα πολύ συμμαζεμένο παιχνίδι ο τελικός. Οι εκπλήξεις σε έναν τελικό είναι συχνό φαινόμενο”.

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ:

“Ξεκινήσαμε με το όραμα της πεντάδας στο μυαλό μας. Τα πρώτα 8-10 ματς ήμασταν τελευταίοι. Μετά έγιναν κάποιες αλλαγές προπονητικά και με κάποιους παίκτες, κάναμε ένα σερί και τερματίσαμε στην έκτη θέση εύκολα και χωρίς άγχος. Έγινε πολύ καλή δουλειά από προπονητικό τιμ και παίκτες. Περίπου  14-15 παίκτες τράβηξαν το κουπί και καταφέραμε να κάνουμε αυτή την πορεία. Ο κόσμος  είχε προσδοκίες, από τα διαρκείας φαινόταν πως ήθελε πράγματα και το γήπεδο γέμιζε πάντα στα εντός έδρας. Αν ξεκινούσαμε από το πρώτο ματς αυτό που κάναμε στην συνέχεια ίσως να πραγματοποιούσαμε τον στόχο της πεντάδας”.

 Για το τατουάζ του:

“Θα πω μόνο το ένα που έχω στο μπράτσο. Γράφει: “Κανείς νικητής δεν πιστεύει στο τυχαίο γεγονός”. Σημαίνει κάτι στην ζωή μου αυτό”.

Για την πιο “καυτή” έδρα στην Ελλάδα:

“Η Τούμπα είναι η πιο καυτή έδρα και μετά ακολουθούμε εμείς στον ΟΦΗ”.

Για το αν υπάρχει φαβορί στον τελικό:

“Δεν υπάρχει φαβορί. Ο τελικός είναι τελικός και όλα είναι ανοιχτά”.

Για το αν θα πάει να δει το παιχνίδι:

“Το παιχνίδι θα το δω μάλλον από την τηλεόραση. Δεν ξέρω ποιες υποχρεώσεις θα έχω με τον ΟΦΗ και έτσι δεν θα μπορέσω να πάω”.

Διαβάστε ακόμη...