Η φετινή πορεία μέχρι το ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από έντεκα χρόνια, όπου θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα των δυο προηγούμενων παρουσιών του, κόντρα στον Ολυμπιακό το 2001με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και το 2003 με τον Αρη στην Τούμπα.
Πηγή: novasports.gr
Η φετινή πορεία μέχρι το ΟΑΚΑ

Η φετινή είναι δέκατη έβδομη παρουσία του στην τελική φάση της διοργάνωσης έχοντας καταφέρει να πανηγυρίσει - συνολικά - τέσσερις φορές (σ.σ. το 1972 και το 1974 οι άλλες δυο). Πιο συγκεκριμένα, ειδικά με τον Παναθηναϊκό έχει βρεθεί τρεις φορές αλλά μόνον στον τελικό του 1972 ήταν αυτός που κατέκτησε το τρόπαιο.

Το φετινό του ταξίδι προς τον τελικό ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν στις 29 του μήνα είχε επικρατήσει 3-0 (45' Γεωργιάδης, 74' Βούκιτς, 83' Νέτσιντ) της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Τούμπα, ενώ στον επαναληπτικό που είχε διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου το γκολ του Ολίσε στο 68' ήταν αρκετό για να γράψει το τελικό 0-1 στο γήπεδο της Καρδίτσας.

Το επόμενο ραντεβού είχε οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο τον Ηρακλή. Εκεί, ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 58ο λεπτό που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, προϊδεάζοντας για τη συνέχεια της ομάδας του στον θεσμό και τον καίριο ρόλο που θα διαδραμάτιζε ο ίδιος. Δεκατρείς ημέρες μετά, στις 22 του ίδιου μήνα οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Πορτουλίδη μόλις στο 4ο λεπτό. Και πάλι όμως ο Αθανασιάδης έδωσε τη λύση ισοφαρίζοντας στο 20'. Δυο λεπτά μετά ο Στοχ έκανε το 2-1, ενώ και πάλι ο διεθνής Σλοβάκος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 55'. Το 4-1 πραγματοποίησε ο Ολίσε στο 82' για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Μάρτενς και να διαμορφώσει το τελικό 5-1, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Στην προημιτελική φάση, ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του τον Απόλλωνα Αθηνών. Τη μοναδική ομάδα που είχε καταφέρει να «δραπετεύσει» με βαθμό από την Τούμπα τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, σε αγώνα που είχε διεξαχθεί αρχές Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στις 30 Ιανουαρίου ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς φρόντισε να μην επαναληφθεί το ίδιο . «έργο». Με δυο γκολ στο 27' και στο 35' έβαλε θεμέλια πρόκρισης για να συμπληρώσει το σχετικό σκηνικό ο Μαντούρο στο 76' για το τελικό 3-0. Το ίδιο σκορ έμελλε να είναι και του επαναληπτικού, στις 13 Φεβρουαρίου με τους Αθανασιάδη (42'), Κουλούρη (52', 90') να σκοράρουν στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους στην ημιτελική φάση τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στις 2 Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε 2-1 (8' Τσόρι, 11' Φουστέρ - 31' Αθανασιάδης), αλλά στον δεύτερο που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου στο γήπεδο της Τούμπας ένα γκολ του Αθανασιάδη στο 47' αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Γ. Γεωργιάδη πλέον το εισιτήριο για τον τελικό του προσεχούς Σαββάτου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (20.00).

Διαβάστε ακόμη...