Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς στη «Μηχανή του Χρόνου»

Η «Μηχανή του Χρόνου» ακολουθεί την πορεία του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, έπειτα στον Ολυμπιακό και λίγο έλειψε να αφήσει εκτός τελικών τους «ερυθρόλευκους» με τη φανέλα του Αμαρουσίου. Που βρίσκεται σήμερα;
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς στη «Μηχανή του Χρόνου»

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (G, ύψος 1.93μ.) γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1976 στην πόλη Užice της Σερβίας. Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Borac Čačak, στην οποία έμεινε από 1996 έως το 2000. Στη συνέχεια είχε ένα μικρό πέρασμα από τη Shakhter Irkutsk, για να ακολουθήσει η Παρτιζάν, τη φανέλα της οποίας φόρεσε την αγωνιστική περίοδο 2000-2001. Την επόμενη σεζόν (2001-2002) έπαιξε στη Γαλλία για λογαριασμό της Λιμόζ και έπειτα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τις πρώτες του εμφανίσεις στην Ελλάδα...

ΠΑΟΚ & Ολυμπιακός

Την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 ο Μπάνε Πρέλιεβιτς έφερε στον ΠΑΟΚ τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς και εκείνος βοήθησε αρκετά τον «δικέφαλο». Στην κανονική διάρκεια της Α1 ήταν δεύτερος σκόρερ, πίσω από τον Νέστορα Κόμματο, παράλληλα όμως ήταν πρώτος στις ασίστ, ενώ σούτασε και με 37% στα τρίποντα. Συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ -εκτός από τον Κόμματο που αναφέραμε- ήταν μεταξύ άλλων οι Αποστολίδης, Λιμνιάτης, Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Σκοτ, Μαυροκεφαλίδης και Αλεξις.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν τερμάτισε 7ος στην κανονική διάρκεια της Α1 με ρεκόρ 13-13 και αποκλείστηκε στην πρώτη φάση των playoffs από την ΑΕΚ με 2-0 στις νίκες.

Οι εμφανίσεις του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς τον οδήγησαν στον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2003-2004), ωστόσο στην ομάδα του Πειραιά μέτρησε μόλις 10 συμμετοχές και στη συνέχεια αποχώρησε. Στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» εκείνης της σεζόν υπήρχαν οι Μίλαν Τόμιτς, Γκόραν Γιούρακ, Χρήστος Χαρίσης, Μπόρις Γκόρενς, Γιάννης Καλαμπόκης, Γιώργος Γιαννουζάκος, Παναγιώτης Λιαδέλης, Βαγγέλης Σκλάβος, Ρούμπεν Βολκοβίντσκι, Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Χαρίστης.

Από τη Ρωσία μέχρι τη Γαλλία

Επόμενος σταθμός της καριέρας του Μιλισάβλιεβιτς ήταν η Ντιναμό Μόσχας, στην οποία έμεινε έως το τέλος της σεζόν 2003-2004. Για τον Σέρβο γκαρντ ακολούθησε η Βόννη στη Γερμανία, ωστόσο την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 την ολοκλήρωσε στο Ισραήλ με τη φανέλα της Ιρόνι. Η επόμενη σεζόν είχε ξανά... πολλές αλλαγές για τον Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος βρέθηκε αρχικά στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μέγκα Βιζούρα, η συνέχεια όμως τον βρήκε στη Γαλλία εκεί όπου φόρεσε τη φανέλα της Νανσί.

Κεφάλαιο... Μαρούσι

Ο Μιλισάβλιεβιτς είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στη Γαλλία, γι' αυτό και την επόμενη σεζόν (2007-2008) ήρθε σε συμφωνία με την Παρί Λεβαλουά. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά στην καριέρα του, ο Σέρβος γκαρντ άλλαξε μπασκετική «στέγη» στα μισά της αγωνιστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει για λογαριασμό του Αμαρουσίου. Προπονητής στην ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος και στο ρόστερ υπήρχαν -μεταξύ άλλων- οι Πέτρος Νοέας, Κώστας Χαραλαμπίδης, Νίκος Μπουντούρης, Τρέιβον Μπράιαντ, Χριστόφορος Στεφανίδης, Δημήτρης Μαυροειδής, Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Κώστας Καϊμακόγλου και Ντόνελ Τέιλορ.

Το Μαρούσι είχε αρκετά καλή παρουσία εκείνη τη σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής περιόδου, με ρεκόρ 13 νίκες και ισάριθμες ήττες. Στην πρώτη φάση των playoffs της Α1 το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου έκανε κάτι... πολύ παράξενο: άφησε εκτός τον Άρη, που είχε πλεονέκτημα έδρας και αυτό το έκανε με δύο νίκες στη Θεσσαλονίκη (2-1), καθώς ηττήθηκε στο γήπεδό του! Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, με τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις! Η σειρά κρίθηκε στις 5 νίκες και στο τελευταίο παιχνίδι ο Σέρβος γκαρντ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να αφήσει εκτός των τελικών τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε δεν βρήκε στόχο και τελικά η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 64-63 (δείτε την εικόνα στο Gallery που ακολουθεί) !
Λιέτουβος, Ισπανία και ΠΑΟΚ

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Μιλισάβλιεβιτς με τη φανέλα του Αμαρουσίου του έδωσαν ένα καλό συμβόλαιο στη Λιέτουβος Ρίτας, εκεί όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2008-2009. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο έπαιξε αρχικά στην Ισπανία για λογαριασμό της Καχασόλ, ωστόσο στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ξανά εκείνος που έδειξε εμπιστοσύνη στον Σέρβο γκαρντ, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Συμπαίκτες του -μεταξύ άλλων- ήταν οι Παναγιώτης Καυκής, Κένι Γκρέγκορι, Χρήστος Ταπούτος, Γιώργος Τσιάρας, Τόντορ Γκετσέφσκι και Λάζαρος Παπαδόπουλος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να τερματίσει την 5η θέση με ρεκόρ 15 νίκες και 11 ήττες. Στα playoffs όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Πανελλήνιος τον άφησε εκτός στην πρώτη φάση με 2-0 στις νίκες.

Που είναι σήμερα ο Μπράνκο;

Ο ΠΑΟΚ ήταν η τελευταία ομάδα στην Ελλάδα που αγωνίστηκε ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς. Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στην πατρίδα του και αρχικά έπαιξε στη Μέγκα Βιζούρα για σχεδόν δύο σεζόν, ενώ είχε και ένα πέρασμα από τη Ραντνίσκι.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 πήρε την απόφαση να παίξει μπάσκετ στην... Ελβετία. Ο Σέρβος φόρεσε τη φανέλα των Lugano Tigers και σε 25 συμμετοχές κατάφερε να κάνει τη διαφορά, καθώς είχε κατά μέσο όρο 16.9 πόντους και 6.3 τελικές πάσες! Φέτος δεν ήταν σε κάποια ομάδα τους πρώτους μήνες της σεζόν, ωστόσο πριν λίγο καιρό υπέγραψε στους Geneve Lions (σ.σ. επίσης ομάδας της Ελβετίας) και σε 11 συμμετοχές έχει 14.4 πόντους και 4.4 ασίστ μέσο όρο. Πρόσφατα (13/4) κατέκτησε με την ομάδα του το Κύπελλο Ελβετίας.

«Εκτιμώ τον Μπάνε»

Μέσα στο καλοκαίρι του 2013 ο Μιλισάβλιεβιτς (που είχε κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά το θέμα είχε θετική κατάληξη) βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε: «Οι εκκρεμότητες που έχουμε είναι ο τελευταίος λόγος που με φέρνει στη Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο, όταν τελειώνω τις υποχρεώσεις μου θα περάσω 4-5 μέρες σε αυτήν την πολύ όμορφη πόλη και το γεγονός ότι είναι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Φυσικά και θα ερχόμουν να τον δω. Είναι ο άνθρωπος που με έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη συνεργασία που είχαμε, μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ξέρετε, εμείς στη Σερβία έχουμε μάθει από μικροί να εκτιμάμε ορισμένα πράγματα, αλλά και να σεβόμαστε πολύ ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη προσωπικότητα και ο Μπάνε είναι ένας από αυτούς. Μου μίλησε για την ομάδα, την κατάσταση που υπάρχει και την προσπάθεια που γίνεται και αυτό που κάνει το εκτιμώ πολύ, όπως θα εκτιμώ πάντα την ομάδα του ΠΑΟΚ».
Φάνης Παναγιώτου

Διαβάστε ακόμη...