Δεν φθάνουν ούτε 40.000

Τον 17ο τελικό του στο κύπελλο θα δώσει ο ΠΑΟΚ το βράδυ του επόμενου Σαββάτου στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: pamesports.gr
Δεν φθάνουν ούτε 40.000

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το τρόπαιο, ενώ στις υπόλοιπες που ήταν φιναλίστ, έμεινε με ένα έντονο παράπονο. Ποιο είναι αυτό ; Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι τελικοί του κυπέλλου γίνονταν στην Αθήνα. Με μοναδική εξαίρεση δύο φορές που ο τελικός πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τις υπόλοιπες, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε κυρίως τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έπρεπε να βρεθεί στην Αθήνα για να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αντιλαμβάνεστε πως η δίψα για την κατάκτηση του πέμπτου κυπέλλου είναι πολύ μεγάλη. Θα έλεγα πως αυτόν τον τελικό τον περίμεναν χρόνια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Θέλουν να βρεθούν μαζικά, στο μεγαλύτερο στάδιο που διαθέτει σε χωρητικότητα η Ελλάδα και εκεί να δείξουν το μέγεθος και την δύναμη τους. Τα 21278 εισιτήρια που αναλογούν στον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να φθάσουν. Θα εξαντληθούν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Ας μην πιστεύουν ορισμένοι πως θα υπάρξουν εισιτήρια την ημέρα του τελικού, προς διάθεση.

Αυτό που βιώνουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ από την επομένη του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, δεν είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα του συλλόγου. Μπορεί να είναι πρωτοφανές για τις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, όμως για τον ΠΑΟΚ είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Κυριολεκτικά και 40.000 εισιτήρια να είχε ο ΠΑΟΚ στην διάθεσή του θα εξαφανίζονταν σε χρόνο ρεκόρ. Οι αιτήσεις από κάθε σημείο της Ελλάδας ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Και δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι από το εξωτερικό που αναζητούν τρόπους για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορούν να τα καταφέρουν και αναφέρομαι στην πλειοψηφία.

Η μετακίνηση χιλιάδων οπαδών με κάθε μεταφορικό μέσο δεν θα έχει προηγούμενο. Ο κύριος όγκος βεβαίως των οπαδών θα μετακινηθεί με λεωφορεία. Για αυτόν τον λόγο αναζητείται συνεργασία από την ΠΑΕ με ταξιδιωτικά πρακτορεία από το εξωτερικό (Βουλγαρία και Τουρκία) που θα δώσουν πιο νορμάλ τιμές για την μετακίνηση αυτής της λαοθάλασσας. Για τον οπαδό του ΠΑΟΚ η παρουσία στον τελικό είναι ιερή υποχρέωση. Για αυτόν τον λόγο και παρατηρούμε αυτές τις καταστάσεις παροξυσμού που δεν τις συναντάς εύκολα σε καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Θυμηθείτε το. Πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα βρουν εισιτήρια και θα παρακαλούν για να μπουν στο γήπεδο. Έχει όμως κι αυτό την εξήγησή του. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Είναι ιδέα, είναι πάθος, είναι ένα λαικό κίνημα που ζηλεύουν ακόμη και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη...