ΠΑΟΚ και κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πανηγυρίσει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Ολυμπιακού, φτάνοντας μία ανάσα από την «κούπα». Ποιες είναι ωστόσο οι επιδόσεις του «Δικεφάλου» στον συγκεκριμένο θεσμό;
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ και κύπελλο

O ΠΑΟΚ θα βρεθεί για 17η φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου, έχοντας πανηγυρίσει στις 16 προηγούμενες παρουσίες του τέσσερις φορές τον τίτλο (1972, 1974, 2001 και 2003).

Ο «Δικέφαλος» έχει φτάσει 10 φορές στους «4» του θεσμού, 13 φορές στα προημιτελικά, 19 φορές στη φάση των «16», έχοντας παράλληλα και 9 παρουσίες στη φάση των 32, αλλά και τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες αποκλείστηκε πολύ πρόωρα από τη διοργάνωση.

Σε σύνολο 367 αγώνων στο Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ μετράει 233 νίκες, 60 ισοπαλίες και 74 ήττες, έχοντας βρει 775 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και έχοντας μαζέψει 331 φορές την μπάλα από τα δικά του.

Στα αξιοσημείωτα για την παρουσία των «ασπρόμαυρων» στον συγκεκριμένο θεσμό, ανήκει και ένα ρεκόρ που διαθέτουν, έχοντας χτυπήσει τα περισσότερα πέναλτι που έχουν χρειαστεί ποτέ σε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόκειται για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου τη σεζόν 1985-1986, όταν στο παιχνίδι των δύο ομάδων, το οποίο στην κανονική του διάρκεια είχε λήξει με 1-1, χτυπήθηκαν 35(!) πέναλτι για να βρεθεί ο νικητής που θα έπαιρνε την πρόκριση.

Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου», Απόστολος Τερζής, απόκρουσε το πέναλτι του Δημητριάδη, χαρίζοντας στην ομάδα του την πολυπόθητη πρόκριση στη. ρώσικη ρουλέτα.

Ο ΠΑΟΚ «διψάει» για μία διάκριση, θέλοντας να επιστρέψει στους τίτλους μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, όταν ο νυν προπονητής του με γκολ που πετύχαινε εις βάρος του Άρη στον τελικό της Τούμπας το 2003, χάριζε στον «Δικέφαλο» το Κύπελλο Ελλάδας.

Αυτή τη φορά η πρόκληση για τον ΠΑΟΚ μπροστά στην κατάκτηση του πέμπτου Κυπέλλου της ιστορία του ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός, με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί τρεις ακόμα φορές στο παρελθόν σε τελικό Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να μετράει μία κατάκτηση (1972) και δύο ήττες (1955, 1977).

Διαβάστε ακόμη...