Δεν αλλάζει τη συνταγή του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δύο µόλις στροφές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήµατος, παραµένει η µοναδική οµάδα της Α1 που δεν έχει προχωρήσει σε καµία αλλαγή (δεν έγινε καµία µεταβολή προσθήκης ή αποχώρησης) στο ρόστερ της.
Πηγή: sentragoal.gr
Δεν αλλάζει τη συνταγή του ο ΠΑΟΚ

Η οικονοµική κατάσταση της «ασπρόµαυρης» ΚΑΕ παραµένει εξαιρετικά δύσκολη κι όπως λένε στη διοίκηση, σε κανέναν δεν ήταν ευχάριστο τα προηγούµενα χρόνια να βλέπει σηµαντικές µονάδες να κουνάν... µαντίλι στα µέσα της σεζόν. Την τελευταία 7ετία δεν υπήρχε χρονιά που να µην καταγράφηκαν αποχωρήσεις παικτών για διάφορους λόγους, αν και τις περισσότερες φορές τα αίτια ήταν οικονοµικά.

Παπαδόπουλος, Μαγκράθ, Ρασάντ Ράιτ, Γκίντενς, Γκορί... είναι µόνο κάποιοι από την ατελείωτη λίστα καλαθοσφαιριστών που επέλεξαν να αποδεχθούν στα µέσα της σεζόν προτάσεις άλλων συλλόγων. Το συγκεκριµένο φαινόµενο είχε ενοχλήσει στο παρελθόν και τους (λιγοστούς είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια) κατόχους διαρκείας.

Ισως γι' αυτό φέτος ο Πρέλεβιτς στην τελευταία συνέντευξη που πραγµατοποιήθηκε αναφερόµενος στα οικονοµικά προβλήµατα της ΚΑΕ µίλησε περί σεβασµού προς τους φιλάθλους που αγοράζουν εισιτήριο διαρκείας: «Θα µπορούσαµε να ακολουθήσουµε µία άλλη λύση, που την είχαµε και έτοιµη, να πουλήσουµε παίκτες και να λυθούν όλα τα θέµατά µας. Αποφασίσαµε όµως να µην το κάνουµε. Σεβαστήκαµε τους κατόχους διαρκείας, τους υγιείς φιλάθλους µας και τα µέλη του αγωνιστικού τµήµατος που κάνουν πολύ καλή δουλειά και τεράστια προσπάθεια» είπε ο Πρέλεβιτς.

Είναι κοινό µυστικό πως δυο-τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ πολιορκήθηκαν φέτος από ξένες οµάδες και ενδεχοµένως στην ΚΑΕ να είχαν ακολουθήσει τη λύση της πώλησης αν δεν υπήρχε η στήριξη που έχει προσφέρει σε αρκετές περιπτώσεις ο Ιβάν Σαββίδης, προκειµένου να πληρώνονται υποχρεώσεις της οµάδας στο δηµόσιο.
Δεν αλλάζει τη συνταγή του ο ΠΑΟΚ

Με ίδιο προπονητή την τελευταία 5ετία

Ο ΠΑΟΚ είναι επίσης η µοναδική οµάδα της Α1 που έχει τον ίδιο προπονητή στον πάγκο του την τελευταία 5ετία.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, εκτός από το ότι στις 19 Φεβρουαρίου 2011 έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού µπάσκετ που έφτασε τους 500 αγώνες σε Α΄ Εθνική και Α1, είναι ο µακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Επέστρεψε στον «δικέφαλο» για 3η φορά το 2009 και παραµένει µέχρι σήµερα.

Το σηµαντικότερο επίτευγµά του σε αυτή την 5ετία καταγράφηκε τη σεζόν 2010-11, όταν οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ), µε την οποία η οµάδα συµµετείχε ξανά στην Ευρωλίγκα (στα προκριµατικά της διοργάνωσης) έπειτα από 11 χρόνια.

Η μοναδική ομάδα της Α1 στο «Portsmouth»

Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό που συναντά κάποιος στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ η οποία μετράει και το...ευρώ , ο Μπάνε Πρέλεβιτς, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια εξυγίανσης, συμφωνεί ότι το κόστος της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο «Portsmouth Invitational Tournament» αξίζει τον κόπο.

Ο «δικέφαλος» είναι η μοναδική ομάδα της Α1 που δίνει το «παρών» μέσω εκπροσώπου της (του Νίκου Σταυρόπουλου) για 3η συνεχόμενη σεζόν. Θυμίζουμε ότι εκεί εντοπίστηκε πέρσι το «λαβράκι» που λέγεται Ντι Τζέι Κούπερ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη για 50.000 δολάρια! «Είναι καλό για τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην ομάδα, να είναι εκεί, να εκπροσωπείται και να γνωρίζει την αγορά, αλλά και να τον βλέπουν, γιατί με την οικονομική κρίση υπάρχει ένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Δεν σε εμπιστεύονται εύκολα.

Το αν σε βλέπουν μπροστά τους βοηθάει την προσπάθεια που κάνεις» είχε δηλώσει ο Νίκος Σταυρόπουλος, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ και παρακολουθεί το τουρνουά στο οποίο μετέχουν 64 παίκτες που αποφοίτησαν από το NCAA και οι περισσότεροι από τους οποίους θα αναζητήσουν την τύχη τους την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη. «Είμαστε τρίτη χρονιά στο άρθρο 99, και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, κάτι που λίγες ανώνυμες εταιρείες στην Ελλάδα το έχουν καταφέρει. Πολύ περισσότερο εάν αναφερόμαστε σε εταιρείες που δεν έχουν ιδιοκτήτη, όπως είμαστε εμείς» τονίζει γενικότερα για την ΚΑΕ ο Μπ. Πρέλεβιτς.

Διαβάστε ακόμη...