Έτσι θα καλύψει τα κενά

Ποιες είναι οι πιθανές κινήσεις του Γιώργου Γεωργιάδη για να μην φανούν οι σημαντικές απουσίες των Αθανασιάδη, Νάτχο και Κατσουράνη στον τελικό του ΟΑΚΑ.
Πηγή: sportday.gr
Έτσι θα καλύψει τα κενά

Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα κληθεί, εν όψει του τελικού με τον Παναθηναϊκό, να βρει αξιόπιστες λύσεις για να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σημαντικές απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών, όπως οι τιμωρημένοι Στέφανος Αθανασιάδης, Μπίμπρας Νάτχο και Κώστας Κατσουράνης.

Θυμίζουμε ότι η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν η παρακάτω: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλντε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Κατσουράνης, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Αθανασιάδης, ενώ οι Γιακουμής, Βούκιτς, Κίτσιου, Λούκας, Λάζαρ, Λίνο και Κουλούρης βρέθηκαν εκτός βασικού σχήματος.

Επίσης υπογραμμίζουμε ότι από τη λίστα των παικτών που έμειναν εκτός αποστολής, για το ματς της Μ. Τετάρτης, ο Μαντούρο δύσκολα θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του μέχρι τις 26 Απριλίου, σε αντίθεση με τους Χούσεν, Μάρτενς, Νίνη, Ολίσε και Γεωργιάδη που στην παρούσα φάση θέτουν (λόγω και των απουσιών) υποψηφιότητα για να δώσουν ορισμένοι το «παρών» -έστω κι ως αναπληρωματικοί- στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Επομένως από τη στιγμή που τρεις ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές τέθηκαν εκτός μάχης για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι λύσεις που υπάρχουν είναι σχεδόν μετρημένες στα δάχτυλα.

Ο αντι-Κατσουράνης: Ο διεθνής μέσος είναι ποδοσφαιριστής των μεγάλων αναμετρήσεων, όμως μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο επεισόδιο με τον Μανιάτη, θα δει τον τελικό από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ως πιο πιθανός αντικαταστάτης του φαίνεται ο Λάζαρ, που έχει βρει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό και μπορεί να παίξει τόσο σε 4-4-2 ή 4-2-3-1 (στο κέντρο δίπλα στον Κάτσε) όσο και σε σχηματισμό 4-3-3, ως εσωτερικός χαφ (αριστερά).

Ο αντι-Νάτχο: Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κι επειδή ένας τελικός είναι αγώνας γι' αυτούς που το… έχουν, ο Βούκιτς μοιάζει ιδανικός αντικαταστάτης του Ισραηλινού, σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1 και πίσω από τον κλασικό φορ.

Ο αντι-Κλάους: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα βρεθεί λογικά στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λούκας να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, δεξιά ή αριστερά. Ο Ελληνας επιθετικός είναι παίκτης «μεγάλων αγώνων» και μπορεί να καλύψει το κενό του φίλου του, Στέφανου Αθανασιάδη.

ΡΟΣΤΕΡ

To εμπιστεύεται πλήρως

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει αφήσει ήδη στην άκρη τις απουσίες βασικών παικτών για τον τελικό του ΟΑΚΑ και καταστρώνει τα πλάνα του, βάσει των εναλλακτικών που έχει στη διάθεσή του. Πάντως ο Γιώργος Γεωργιάδης επαναλαμβάνει συχνά-πυκνά (και δημοσίως) ότι εμπιστεύεται πλήρως το έμψυχο δυναμικό του «Δικεφάλου», θεωρώντας ότι στα δύσκολα θα βρίσκονται πάντα αξιόπιστες λύσεις για να φέρουν τις νίκες.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα αρκετά γεμάτο «οπλοστάσιο» αναφορικά με τους ποιοτικούς παίκτες και πάντα σε σχέση με την περσινή ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης κι οι άμεσοι συνεργάτες του δεν θα προχωρήσουν σε διορθωτικές (κι όχι μόνο) κινήσεις στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη...