Το αφεντικό έτοιμο να τρελαθεί

Τα τελευταία χρόνια η κατάκτηση του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ μετατράπηκε από στόχο σε αυτοσκοπό. Αν δει κανείς από αυτό το πρίσμα τον ημιτελικό της Τούμπας, θα καταλάβει πολλά αναφορικά με κάποια που έγιναν.
Πηγή: sentragoal.gr
Το αφεντικό έτοιμο να τρελαθεί

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε φουριόζος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη μέρα περίμενε ένα τρόπαιο και συγκεκριμένα το κύπελλο, γνωρίζοντας οτι ο δρόμος προς αυτό είναι πιο βατός από αυτόν του πρωταθλήματος.

Ολες οι κινήσεις του, άλλωστε, σε αυτό συνηγορούν. Τη περσινή σεζόν άρχισε να έχει τις πρώτες αμφιβολίες για τον Γιώργο Δώνη αλλά έδειχνε ελαστικός. Μετά την ήττα με 2-0 από την Καλλιθέα στη φάση των "16", κάλεσε τον Ελληνα τεχνικό σε συνάντηση και ο όρος που του ζήτησε να υπογράψει, στην τροποποίηση του συμβολαίου μεταφραζόταν στο "ή παίρνεις το κύπελλο ή φεύγεις". Και ουσιαστικά αυτό έγινε καθώς ο νυν τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αποχώρησε -κακήν κακώς- λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο ημιτελικό.

Στο ενδιάμεσο, τον Ιανουάριο, με το πρωτάθλημα να μην αποτελεί στόχο, ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με σχεδόν δυο εκατ. ευρώ (για δανεισμούς και συμβόλαια) να βγαίνουν από τα ταμεία της ΠΑΕ, ουσιαστικά με στόχο τόσο το κύπελλο όσο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Φέτος, όταν ο Χούουμπ Στέφενς ανέλαβε τα ηνία, έγινε μεγάλη συζήτηση για τους όρους του συμβολαίου του Ολλανδού τεχνικού, καθώς σε αυτούς υπήρχαν υψηλά πριμ για τη κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου. Το γυαλί άρχισε να σπάει, ο Σαββίδης όμως έδειχνε διατεθειμένος να ακολουθήσει εκ νέου τη περσινή τακτική.

Για μια ακόμα φορά βγήκαν αρκετά χρήματα από τα ταμεία -ένα ποσό παρόμοιο με αυτό που ξοδεύτηκε τον Ιανουάριο του 2013- και πάλι με φόντο το κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Υπήρχε όμως μια διαφορά σε σχέση με πέρυσι η οποία δεν μπορεί να μείνει εκτός σημειώσεων. Ο δρόμος προς τον περσινό τελικό του κυπέλλου ήταν πιο βατός από τον περσινό, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει από τις αρχές Νοεμβρίου ότι στον ημιτελικό οι δυο πιο πιθανοί αντίπαλοι είναι ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο. Ο Σαββίδης, όπως και πέρυσι, στήριξε τον Χούουμπ Στέφενς σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι τίτλοι τέλους ήρθαν πριν από τους ημιτελικούς και αυτό διότι οι συγκεκριμένοι ημιτελικοί είχαν τον χαρακτήρα τελικού.

Οσοι γνωρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη -και η αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός, αρχίζουν να μαθαίνουν ακόμα καλύτερα τον τρόπο σκέψης του- καταλαβαίνουν την επίδραση που μπορεί να έχει η κατάκτηση του κυπέλλου. Ηδη, η πρώτη "νίκη" επί του Ολυμπιακού ήρθε και ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν στα καλύτερά του μετά το τέλος του αγώνα. Πιθανή κατάκτηση του τροπαίου θα τον απογειώσει και όταν... προσγειωθεί, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το χέρι θα μπει ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη. Βέβαια τότε θα μετρήσει ακόμα περισσότερο ποιοι και κυρίως ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει η διαχείριση των χρημάτων.

Διαβάστε ακόμη...