«Αίρων ταις αμαρτίαις» όλων ο ΠΑΟΚ ;

Ημέρα βαθιάς κατάνυξης σήμερα. Ημέρα απέραντης θλίψης ...Έπεται όμως, η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Ανάσταση του Κυρίου μας!
Πηγή: pamesports.gr
«Αίρων ταις αμαρτίαις» όλων ο ΠΑΟΚ ;

Να ζήσουμε αυτές τις Άγιες Ημέρες με αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη (όχι ως εκείνη της Εφορίας κι ουχί ευφορίας) και με υπομονή κι επιμονή ...

Χρόνια πολλά και καλά.

Και μετά τις ευχές ... Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι η ζωή. Άλλοι κλαίνε κι άλλο γελάνε δηλαδή.. Σε αυτούς οι οποίοι γελάνε ο ΠΑΟΚ κι ο κόσμος του. Παρά την απέλπιδα προσπάθεια να καταστεί ο «αίρων τας αμαρτίαις» του ελληνικού ποδοσφαίρου και να «σταυρωθεί» ... Ο ΠΑΟΚ ως αετός κι ο κόσμος ως φτερά του ίπτανται σε δυσθεώρητα για άλλες ομάδες ύψη! Ζουν στιγμές υπέρτατης ευτυχίας με τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου 11 χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 2003.

Με άλλα λόγια; Δε τους αγγίζει η συντεταγμένη παραπληροφόρηση περί της ευθύνης του ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα για όλα τα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους αγγίζει και τους ανησυχεί πάντα, κάθε εκτροπή! Είναι στόχος κάθε υγιούς σκεπτόμενου ΠΑΟΚτσή, να παταχθεί.

Ειλικρινά λοιπόν, θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο και τον όγκο και το παλμό αυτής της παραπληροφόρησης. Θεωρούμε επίσης, ανεξήγητη και την απύθμενη κακία ακόμη κι έγκριτων δημοσιογράφων. Χύνεται χολή κι όξος κατά του ΠΑΟΚ με την έξαρση μέχρι και συκοφαντικών σχολίων ...

Φυσικά και δε λέμε πως η Τούμπα ήταν εκκλησία. Φυσικά και δε λέμε πως ορισμένες εικόνες της είναι προς μίμηση. Φυσικά και δε λέμε πως επειδή συνέβησαν χειρότερες αμαρτίες στο παρελθόν ... Εξαγνίζουν όσες συμβαίνουν στο παρόν ή συμβούν στο μέλλον. Φυσικά και δε λέμε, πως δεν χάλασαν τον Ημιτελικό επεισόδια και στην διάρκεια του αγώνα και στη λήξη του.

Λέμε πολύ απλά, πως μετά την ευρεσιτεχνία του Μάνταλου και την καθυστέρηση, η παράκληση του Ιβάν Σαββίδη επέδρασε πυροσβεστικά στο καμίνι της Τούμπας. Ελέγχθηκε το μέγα πάθος των φίλων του «δικέφαλου». Ναι, πάλι υπήρξαν μεμονωμένες παρεκτροπές της κερκίδας αλλά λιγότερες του αγωνιστικού χώρου. Εκεί – στον αγωνιστικό χώρο – η αδυναμία σκέψης και πράξης του Μάνταλου επέτρεψε σε παίκτες με θολωμένο μυαλό, να σκεφτούν λάθος. Και να αντιδράσουν λάθος.

Εάν φταίει ο ΠΑΟΚ – μία υπόθεση κάνουμε για την οικονομία της συζήτησης – για τις παρεκτροπές , τιμωρήθηκε ήδη αλλά κι αδικήθηκε ήδη. Με δύο ... πονηρές κάρτες και μία κόκκινη στερείται τριών κιόνων του στον Τελικό! Και θα τιμωρηθεί κι άλλο. Σημασία έχει, να μην αδικηθεί κ άλλο.

«Μαγειρεύουν» την τιμωρία του – βλέπετε - με «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Έτσι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπουν την κορυφή του παγόβουνου. Δε βλέπουν το βάθος της θάλασσας η οποία κρύβει το υπόλοιπο. Δεν το είδαν και τότε στον Ατλαντικό και βυθίστηκε ο Τιτανικός ...

Όσοι λοιπόν, απασφάλισαν και πυροβολούν κατά βούληση τον ΠΑΟΚ ως αιτία όλων των κακών του ελληνικού ποδοσφαίρου ... Δεν ωφελούν το ποδόσφαιρο. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία του. Δεν το υπηρετούν. Εθελοτυφλούν! Καλό είναι να σκεφθούν καλύτερα. Να το κάνουν δε, πριν τραβούν την σκανδάλη στοχεύοντας μόνον την κορυφή του παγόβουνου.

Και για να εξηγιόμαστε ώστε να μην παρεξηγιόμαστε: Αποδοκιμάζουμε μεν, τις ποικίλες εκτροπές στην Τούμπα Αποδοκιμάζουμε όμως, και τις ποικίλες εκτροπές στον Τύπο. Ρίχνουν λάδι .. Τι λάδι; Βενζίνη ρίχνουν στη φωτιά! Δρουν εμπρηστικά.

«Αίρων ταις αμαρτίαις» όλων ο ΠΑΟΚ; Πέραν των δικών του; Αιδώς καλοί μας (και μη ...) συνάδελφοι !

Και κάτι τελευταίο. Η κατάθεση μιας απορίας μας: Ο Ολυμπιακός αναφέρεται στη «ζούγκλα της Τούμπας». Κι αποδίδει σε αυτήν τον αποκλεισμό του. Επηρεάστηκε, λένε. Εάν κι εφ όσον όμως, ο Στέλιος Κίτσιου δεν κρατούσε το 1-0 στις καθυστερήσεις κι ο Ολυμπιακός περνούσε ... Δεν θα επηρεαζόταν από την «ζούγκλα της Τούμπας»;

Άρις Νικολάκης

Διαβάστε ακόμη...