Η μαγική βραδιά του Ιβάν

Την προχθεσινή βραδιά, ο Ιβάν Σαββίδης την περίμενε καιρό. Σίγουρα από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΟΚ, ενδεχομένως και πολύ νωρίτερα.
Πηγή: metrosport.gr
Η μαγική βραδιά του Ιβάν

Ήταν λογικό λοιπόν να την «ζήσει» με μεγάλη ένταση και να πανηγυρίσει με την καρδιά του την πρόκριση του Δικεφάλου στον τελικό του φετινού κυπέλλου Ελλάδας. Επιτυχία, που συνιστά το μεγαλύτερο έως τώρα, από τη στιγμή που αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός. Το άγχος του μεγαλομετόχου για την έκβαση του δεύτερου ημιτελικού, ήταν ορατό από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Το βλέμμα του στον αγωνιστικό χώρο πριν καν εμφανιστούν σε αυτόν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (για πρώτη φορά), τα «έλεγε» όλα. Αυτά που ακολούθησαν της προθέρμανσης, τον υποχρέωσαν να αφήσει την προεδρική σουΐτα και να αναλάβει… δράση, από τη στιγμή που έως εκείνο το σημείο «αλώνιζαν» οι Σάββας Θεοδωρίδης και οι συν αυτώ.

Η παρουσία του στο χορτάρι; Αφενός επιβλητική και αφετέρου ικανή να βάλει στις θέσεις τους τόσο τον… συμπαθέστατο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και τον Σταύρο Μάνταλο, του οποίου η στάση απέναντι στον ομογενή επιχειρηματία δεν είχε καμία σχέση με αυτή – γεμάτη αλαζονεία και έπαρση – που επιδείκνυε για μία περίπου ώρα στα αποδυτήρια της Τούμπας, μετά τα… παράπονα των Πειραιωτών για τα ψάρια στον πάγκο τους. Τελικά, αφού ο ίδιος εγγυήθηκε για την ασφάλεια των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού, το παιχνίδι ξεκίνησε. Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν επέστρεψε όμως στη σουίτα του. Παρέμεινε δίπλα στον πάγκο του Δικεφάλου και έζησε από κοντά κάθε δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, κάθε καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Στο γκολ δε του Αθανασιάδη; Πνίγηκε στις αγκαλιές των συνεργατών του και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί. Το χαμόγελό του, τα καταμαρτυρούσε όλα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου βέβαια, το άγχος για την πρόκριση παρέμενε «μέσα» του. Όπως άλλωστε σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Με τη λήξη όμως της «μάχης», το χαμόγελο… μονιμοποιήθηκε στο πρόσωπό του και δε σταμάτησε να δίνει και να εισπράττει συγχαρητήρια. Δεν παρέλειψε φυσικά να επισκεφτεί τα αποδυτήρια του Δικεφάλου και να συγχαρεί έναν – έναν τους πρωταγωνιστές, πριν εξωτερικεύσει και δημόσια τις σκέψεις του. Όπως κάθε φορά, πολλά από τα λεγόμενά του άγγιξαν και με το παραπάνω τις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων. Άλλωστε, έβαλε ξανά τον εαυτό του μπροστά από τους παίκτες και τον κόσμο του Δικεφάλου, όπως πρέπει να κάνει ο ηγέτης.

«Είπα στους παίκτες μου πως δεν είναι ορφανά. Είμαι εγώ εδώ για να τους προστατεύω» ήταν μία από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες του, όπως και αυτή «ο Δικέφαλος έπρεπε να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό για τις απαράδεκτες συμπεριφορές του». Εν κατακλείδι, η προχθεσινή βραδιά ανήκει και στον Ιβάν Σαββίδη, όπως ανήκει στον Αθανασιάδη, στον Γεωργιάδη, σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τα μέλη του τεχνικού τιμ, στα μέλη της διοίκησης και στους απανταχού φιλάθλους του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...