Ο Εισαγγελέας κρίνει την τιμωρία

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ για την σίγουρη κλήση σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από όσα έγιναν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: metrosport.gr
Ο Εισαγγελέας κρίνει την τιμωρία

Στα χέρια των ανθρώπων του «Δικεφάλου» είναι τόσο το τετρασέλιδο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Σταύρος Μάνταλος μετά το παιχνίδι (για την ακρίβεια μετά τη μία τα μεσάνυχτα), όσο και η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα που καταγράφουν όλα όσα έγιναν πριν, στη διάρκεια και μετά τη λήξη του ημιτελικού.

Με βάση αυτές τις εκθέσεις ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με τιμωρία μεγαλύτερη της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και ενός βαρύτατου προστίμου.

Έχουν καταγραφεί με λεπτομέρειες, όλα όσα ήδη είναι γνωστά από το ρεπορτάζ και δεν προκύπτει κάτι παραπάνω από τα αποδυτήρια, που να δημιουργεί επιπλέον φόβο.

Ωστόσο, στα γραφεία της Τούμπας φοβούνται (για την ακρίβεια την θεωρούν πολύ πιθανή) την άσκηση δίωξης από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα με την αιτιολογία της δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων. Αν συμβεί αυτό και προκύψει καταγραφή περίπτωσης βιαιοπραγίας ή ελαφρύ τραυματισμού, τότε ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και αφαίρεσης βαθμών.

Πάντως, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι η όποια απόφαση θα έχει και... πολιτικό χαρακτήρα (θα φανούν οι προθέσεις της ΕΠΟ απέναντι στον ΠΑΟΚ), καθώς οι συνταξιούχοι δικαστές που συγκροτούν την πειθαρχική επιτροπή διακρίνονται για την ελαστικότητά τους και υπάρχουν πολλά δεδικασμένα για να επικαλεστεί.

Με δεδομένο ότι μεσολαβεί και το Πάσχα, το νωρίτερο που μπορεί να ασκήσει ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας πειθαρχική δίωξη είναι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι η εκδίκασης της υπόθεσης δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας. Κατά συνέπεια, ό,τι κι αν συμβεί, ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τον Αστέρα στην Τούμπα με κόσμο στις κερκίδες.

Διαβάστε ακόμη...