«Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής του Εθνικού Άχνας, Γιώτης Εγκωμίτης, που έχει κατακτήσει δύο κύπελλα με τον «Δικέφαλο».
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ»
Αναφέρθηκε στον χθεσινό ημιτελικό του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο την πρόκριση, ενώ έπλεξε το εγκώμιο και των Αθανασιάδη, Γλύκου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν μια σπουδαία στιγμή για τον ΠΑΟΚ και θα είναι ακόμη πιο σπουδαία αν κατακτήσει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ. θα είναι ένας σπουδαίος τελικός με ίσες πιθανότητες, δεν υπάρχει φαβορί. Θέλουμε να είμαστε εμείς ως ΠΑΟΚτσήδες αυτοί που θα πάρουμε το κύπελλο και ελπίζω να είναι τα παιδιά έτοιμα για να το κατακτήσουν».

Για το έργο του Γιώργου Γεωργιάδη, τον οποίο είχε συμπαίκτη στον ΠΑΟΚ:

«Έχει αναλάβει μια δύσκολη αποστολή και αυτό που κατάφερε είναι μεγάλο κατόρθωμα, να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Ήταν μεγάλη και η βοήθεια του κόσμου, δεν έγινε καλό παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και δίκαια την κατέκτησε».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, αλλά και την ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών ο Γιώτης Εγκωμίτης επεσήμανε:

«Πάντα αυτά τα παιχνίδια έχουν αυτές τις στιγμές, διότι ο κόσμος πιέζει λόγω της αδικίας που είχε αισθανθεί τα τελευταία χρόνια ή και πιο παλιά. Απ? όλους ο Ολυμπιακός θεωρείται πως είναι η πιο ευνοημένη ομάδα. Μέσα στο παιχνίδι από τους παίκτες αυτά που έγιναν τα βλέπουμε και σε άλλα παιχνίδια, αλλά λίγο ξέφυγε η κατάσταση. Στο αγωνιστικό κομμάτι φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ και τα κατάφερε».

Για τον Κλάους Αθανασιάδη και πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του για την πρόκριση:

«Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που μυρίζεται το γκολ, το χθεσινό ήταν εκπληκτικό. Θα σταθώ και στον τερματοφύλακα που καθάρισε πολλές φάσεις και έδινε ασφάλεια πίσω και μια ομάδα. Σε τέτοια ματς χρειάζεσαι πολλούς παίκτες να είναι σε καλή μέρα».

Τέλος, για το πώς προετοιμάζεται ένας παίκτης για να παίξει σε τελικό:

«Έρχεται από μόνη της αυτή η προετοιμασία, ο τελικός είναι η ομορφότερη στιγμή για έναν παίκτη, γιατί φτάνεις να παίρνεις τον τίτλο. Δεν είναι σαν το πρωτάθλημα, που είναι μεγάλη διαδικασία. Όλοι οι παίκτες θέλουν να ζουν τέτοια παιχνίδια».

Διαβάστε ακόμη...