«Ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο»

Σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού
Πηγή: metrosport.gr
«Ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο»

Όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στην Τούμπα, στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου αποτελούν ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Γιάννη Ανδριανό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα επεισόδια στην Τούμπα: «Όσα συνέβησαν χθες είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κανονισμοί της ΕΠΟ που πρέπει να τηρούνται. Να μην ξεκινάει το παιχνίδι όταν συντρέχουν λόγοι, να διακόπτεται ή να εκκενώνεται το γήπεδο. Πέρα απ' αυτό όμως, θα προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες από τις Αρχές για το πώς μπήκαν στο γήπεδο όλα αυτά που εκτοξεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα απ' την Πολιτεία: «Μετά το Πάσχα θα συγκαλέσω σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο (Σούπερ Λίγκα, Αστυνομία, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης). Θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί και δεν πρέπει να σηκωθούμε αν δεν βρούμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Τι φταίει, τι κενά υπάρχουν, τι πρέπει να διορθώσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Θα είναι πολύ πιο αυστηρός στις ποινές του. Ο προηγούμενος είναι από το 1999. Γίνεται πολύ καλή δουλειά απ' την επιτροπή που τον συντάσσει και θα καλυφθούν όλα τα κενά. Θα γίνουν όλα με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που χρειάζεται. Θα μιλήσουμε όταν πρέπει και θα το κάνουμε με πράξεις. Όχι για επικοινωνιακούς λόγους».

Για την ένταση μεταξύ συμπαικτών στην Εθνική: «Είναι απαράδεκτο διεθνείς ποδοσφαιριστές να έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν αναρωτιούνται τι μηνύματα περνάνε στην κοινωνία και στα παιδιά που τους έχουν ως πρότυπα; Κι οι ΠΑΕ όμως, απ? την πλευρά τους, που υποτίθεται ότι έχουν σκοπό την προώθηση του προϊόντος τους, απαξιώνουν καθημερινά το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...