Κλείνει η Τούμπα, κίνδυνος και για αφαίρεση βαθμών!

Βαριά καμπάνα περιμένει τον ΠΑΟΚ μετά τα θλιβερά γεγονότα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως η Τούμπα θα κλείσει, πιθανόν και για όλους τους αγώνες των πλέι οφ, ενώ υπάρχει σοβαρή απειλή και για αφαίρεση τριών βαθμών.
Πηγή: contra.gr
Κλείνει η Τούμπα, κίνδυνος και για αφαίρεση βαθμών!

Η ποινή η οποία θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν την Μ. Τετάρτη στην Τούμπα, θα είναι χωρίς αμφιβολία βαριά.

Αυτή θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τα όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής, την έκθεση του παρατηρητή της αναμέτρησης και την έκθεση της αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι αναφορές αναμένεται να είναι επιβαρυντικές, ωστόσο οι λεπτομέρειες που θα έχουν καταγραφεί θα κρίνουν το ύψος και το μέγεθος της ποινής.

Στην Τούμπα εξάλλου, συνέβησαν δεκάδες διαφορετικά γεγονότα: Είχαμε καθυστερημένη έναρξη του αγώνα κατά 75 λεπτά, διακοπές στη διάρκεια του αγώνα, σωρεία ρίψεων διαφόρων αντικειμένων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, ενώ πολλά αντικείμενα έπεσαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαμε επίσης (και αυτό είναι ίσως το πιο επιβαρυντικό) εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπήρξαν συνεχείς συμπλοκές με πρωταγωνιστές (άλλες φορές ως θύτες, άλλες ως θύματα) παίκτες και παράγοντες, σε πολλά σημεία και κυρίως στη φυσούνα. Συμμετέχοντες σε όλα τα γεγονότα, εξάλλου, ήταν και άλλα άτομα, άγνωστα...

Ρόλο θα παίξει, τέλος, και το αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ για εκτεταμένα επεισόδια.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι συνδυαστικά θα επισύρουν μια μεγάλη ποινή: Βάσει των κανονισμών και των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα, θεωρείται βέβαιο ότι η έδρα του "δικεφάλου του Βορρά" θα κλείσει το μίνιμουμ για δύο αγωνιστικές και το μάξιμουμ για τέσσερις. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πιθανόν να αναγκαστεί να δώσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του στα πλέι οφ κεκλεισμένων των θυρών.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς και αφαίρεση 3 βαθμών. Αυτό θα συμβεί: α) αν προκύψει ότι από τις ρίψεις αντικειμένων υπήρξε έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο ή β) αν απλά η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο συνοδεύτηκε από βιαιοπραγίες ή φθορές.

Για την αφαίρεση βαθμών, αν αυτή επιβληθεί, υπάρχει ένα θολό τοπίο αν θα αφορά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε ή την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.

Φυσικά, τον ΠΑΟΚ τον περιμένει και ένα πρόστιμο-μαμούθ.

Τέλος, για να δώσουμε μια εικόνα, θυμίζουμε ότι για γεγονότα παρόμοια (ρίψεις αντικειμένων, καθυστερημένη έναρξη, εισβολή οπαδών, διακοπές) που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι Αιγάλεω-ΑΕΚ, επιβλήθηκε στην ΑΕΚ ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών. Οι ποινές, εξάλλου, είναι κοινές για επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και φυσικά αγώνες κυπέλλου.

Διαβάστε ακόμη...