Ο ΠΑΟΚ ζει και αναπνέει για έναν τελικό

«Και τώρα... η αλήθεια». Αυτός ήταν ο χθεσινός τίτλος του κειμένου που ανήρτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην αναφορά της για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης. Τέσσερις λέξεις που πιάνουν όλο το νόημα, όλο το ζουμί των όσων ζει εδώ και δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ, από τη μέρα που ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός, ο οποίος είχε βρει νικητή τον Ολυμπιακό με 2-1.
Πηγή: sentragoal.gr
Ο ΠΑΟΚ ζει και αναπνέει για έναν τελικό

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξέρει καλά τέτοιου είδους παιχνίδια, καθώς τα έχει φάει με το κουτάλι ως ποδοσφαιριστής. Αλλωστε είναι από τους παίκτες με τα περισσότερα κύπελλα, έχοντας κατακτήσει έξι, με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ως προπονητής καλείται να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του τελικό ύστερα από έντεκα χρόνια.

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε παρατάξει μια ενδεκάδα που λίγοι ως κανένας περίμενε να δει, με δύο επιλογές που συζητήθηκαν αρκετά. Αυτή τη φορά όλα δείχνουν πως δύσκολα θα ξεφύγει από επιλογές που λίγο ως πολύ έχει κάνει και στο παρελθόν. Λένε πως τις νίκες τις δίνει η επίθεση και τα τρόπαια τα δίνει η άμυνα. Ο ΠΑΟΚ σήμερα ψάχνει μια νίκη που θα τον φέρει κοντά σε ένα τρόπαιο και δύσκολα θα δούμε μια ενδεκάδα που θα πάει για φουλ επίθεση.

Ο «δικέφαλος» θα ψάξει να διαφυλάξει τα νώτα του, καθώς το μηδέν στην άμυνα του δίνει τη δυνατότητα να πάρει αυτό που θέλει πετυχαίνοντας ένα γκολ, από τη στιγμή που μετράνε τα εκτός έδρας τέρματα. Σε αντίθεση με το τι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, ο Γεωργιάδης έχει στη διάθεσή του τόσο τον Κοστίν Λάζαρ όσο και τον Κώστα Κατσουράνη, με τον πρώτο να απουσιάζει εξαιτίας τραυματισμού από το Καραϊσκάκη και τον δεύτερο να προέρχεται από τραυματισμό και να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί ως βασικός. Ενας από τους δύο αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα, με τον Ρουμάνο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Γεωργιάδης προτίμησε τον Λίνο αντί του Λούκας στην αριστερή πλευρά. Αυτή τη φορά, ο Ισπανός έχει προβάδισμα. Στην Τούμπα δεν θα πέφτει καρφίτσα. Οι φίλοι του «δικεφάλου» εξαφάνισαν όσα εισιτήρια έφτασαν στα γκισέ σε χρόνο-ρεκόρ. Για τον ΠΑΟΚ, η Τούμπα έχει αποδειχθεί ευχή και κατάρα, ή όπως λέει και ένα τραγούδι «εδώ είναι παράδεισος κι η κόλαση εδώ».

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, οι φίλαθλοι απαιτούν τη νίκη-πρόκριση και ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει αυτό το βήμα που δεν κατάφερε να κάνει το 2011 και το 2013. Κάποιοι στην Τούμπα λένε ότι αυτό το ματς «θέλει μυαλό, καρδιά και «καρύδια»... Και μάλλον δεν έχουν άδικο.

Διαβάστε ακόμη...