"Μπορεί ο ΠΑΟΚ... "

Στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ (και νυν τεχνικός του Φωκικού) Γιώργος Κούτσης.
Πηγή: libero.fm
"Μπορεί ο ΠΑΟΚ... "
Ο Κούτσης κατέθεσε την άποψή του για το αν ο "δικέφαλος" μπορεί να πετύχει τους στόχους του και θυμήθηκε το προ ετών παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, στο οποίο αυτός και οι τότε συμπαίκτες του προηγήθηκαν με 3-0 αλλά εν τέλει δέχθηκαν τρία γκολ και περιορίστηκαν στην ισοπαλία Συγκεκριμένα είπε :

Για την φετινή χρονιά του Φωκικού: «Έχουμε σωθεί εδώ και κάποιες αγωνιστικές. Η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί λοιπόν πετυχημένη, από τη στιγμή που από την αρχή της χρονιάς είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες. Εξασφαλίσαμε σχετικά γρήγορα την παραμονή μας, προκριθήκαμε στο κύπελλο όπου και πετύχαμε τρία γκολ επί του Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι γιορτή για την Άμφισσα»

Για τη συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Φωκικό και την παρουσία του Μελίσσα στην ομάδα του: «Μου αρέσει να εργάζομαι με νέα παιδιά. Έχουμε μια άμεση και συχνή επικοινωνία με τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον Γιώργο Κωστίκο. Κρίνουμε λοιπόν το αν υπάρχουν κάποια νεαρά παιδιά που μπορούν να παίξουν στον Φωκικό, να πάρουν παιχνίδια, να εξελιχθούν μέσα από αυτόν και αν είναι ικανοί να ενταχθούν και πάλι στον ΠΑΟΚ».

Για τις εντυπώσεις που του έχει αφήσει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα: «Θέλω να πω πως ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Ήδη παρατηρούμε πως πολύ γρήγορα έχει δώσει το δικό του στίγμα στην ομάδα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η τακτική είναι διαφορετική. Ήμουν παρών στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλω να του εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήριά μου για το πώς διαχειρίστηκε το ματς. Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις ένα παιχνίδι όταν παίζεις με δέκα παίκτες και ο Γιώργος συνετέλεσε σημαντικά στο να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα βρίσκεται μέσα στους δύο στόχους της, το κύπελλο και την πρωτιά στα πλέι οφ. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να πετύχει και τους δύο. Αρκεί βέβαια οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να δείξουν χαρακτήρα. Αν συμβεί αυτό, τότε μπορούν να κατακτήσουν το κύπελλο και να βρεθούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, που είχε παρόμοια εξέλιξη με το χθεσινό, στο οποίο πήραν μέρος τόσο ο ίδιος όσο και ο Γεωργιάδης αλλά και ο Κατσουράνης ως αντίπαλος: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τους λόγους που συνέβη αυτό τότε και συνέβη και χθες. Ίσως υποσυνείδητα να υπάρχει μια χαλάρωση όταν προηγείσαι με 3-0. Η μπάλα όμως τιμωρεί. Θυμάμαι πάντως πως και στο 1-3 και στο 2-3 είχαμε χάσει 2-3 τετ α τετ, αλλά και στο 3-3. Θα μπορούσε βέβαια η Παναχαϊκή να πετύχει το 4-3 με τον Κομίνγκες, σε μία φάση που αν θυμάμαι καλά ο Κατσαμπής έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή».

Για το αν τέτοια παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν… μαθήματα: «Σίγουρα μπορούν. Σε κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να χαλαρώνεις. Όχι λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο. Όπως είπα, η μπάλα τιμωρεί».

Για το αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί ψυχολογικά να ξεπεράσει μία τέτοια κατάσταση: «Δεν μπορείς να ξεχάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα το κουβαλάς συνέχεια, είτε στην ποδοσφαιρική είτε στην προπονητική σου καριέρα. Είναι μια εμπειρία που δεν την ξεχνάς. Μένει χαραγμένη στο μυαλό σου. Εγώ το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, το φέρνω αρκετά συχνά ως παράδειγμα στους παίκτες μου. Κάποια παιχνίδια μπορεί να φαίνονται εύκολα ή να φαίνεται πως μπορούν να εξελιχθούν εύκολα. Δεν είναι όμως έτσι. Το παιχνίδι τελειώνει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή».

Για το που βασίζει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλους ποδοσφαιριστές και έναν πολύ καλό προπονητή, ενώ ο κόσμος τον στηρίζει πάντα. Θα είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια αυτά με τον Ολυμπιακό και νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει ότι χρειάζεται για να καταφέρει να προκριθεί και εν συνεχεία να κατακτήσει το κύπελλο».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτό του Ολυμπιακού: «Τα ρόστερ δεν παίζουν μπάλα. Σίγουρα βοηθάει να έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράζεις ακριβούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Έχουμε δει ομάδες με πολύ ακριβά ρόστερ να μην έχουν ανάλογη πορεία και ομάδες με όχι και τόσο ακριβό ρόστερ να διαγράφουν καταπληκτικές πορείες. Είναι λάθος να μπαίνουμε σε συγκρίσεις μεταξύ του ρόστερ του ΠΑΟΚ και του ρόστερ του Ολυμπιακού».

Για το αν το κομμάτι «διαιτησία» μπορεί να έχει αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές μίας ομάδας: «Είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας του κάθε ποδοσφαιριστή. Προσωπικά δεν θεωρώ πως πρέπει να μπαίνει κανείς στην λογική αυτή. Βέβαια, και οι διαιτητές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Θεωρώ πάντως πως κανένας διαιτητής δεν έχει δόλο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως υπάρχουν διαιτητές που σφυρίζουν με πρόθεση».

Διαβάστε ακόμη...