"Μου λένε ακόμη και τώρα ευχαριστώ για τη Γενεύη!"

Διανύουμε από σήμερα την 24η χρονιά από την υπέρλαμπρη κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Γενεύη.
Πηγή: sport103.gr
"Μου λένε ακόμη και τώρα ευχαριστώ για τη Γενεύη!"

Η 23η επέτειός της δεν γιορτάστηκε, αλλά αποτελεί πάντα το ισχυρότερο «ορόσημο» του σύγχρονου ΠΑΟΚ και ο Ντράγκαν Σάκοτα που ήταν ο προπονητής που το κέρδισε στο «Πατινουάρ ντε Βερνέ» επαναφέρει στα ΣΠΟΡ τις αναμνήσεις του:

«Πώς μπορώ να ξεχάσω αυτό το Κύπελλο; Ακόμη και τώρα μου το θυμίζουν όλοι. Πιστέψτε το, αλλά εδώ στην Αθήνα που ζω πριν δύο μέρες με συνάντησε σε ένα μαγαζί ένας φίλαθλος και μου είπε κόουτς σε ευχαριστώ για την Γενεύη! Ήταν πολύ ευτυχισμένη στιγμή για όλους. Και για μένα που ήμουν πρώτη χρονιά σε μία ξένη χώρα. Γιατί ήθελα να αποδείξω κάτι και το να παίζεις σε έναν τελικό και να τον κερδίζεις μάλιστα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην καριέρα σου. Αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ ήταν το πρώτο σύγχρονο τρόπαιο, το πρώτο εκτός Ελλάδας γιατί του '68 ήταν πολύ παλιά, αλλά αποτέλεσε και την αρχή για να κερδίσουν τα πάντα στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες. Το δήλωνα και τότε ότι ήταν ένα ευτυχισμένο ξεκίνημα».

Για το σήμερα του ΠΑΟΚ, ο Σερβο-Έλληνας τεχνικός παρακολουθεί τον Μπάνε Πρέλεβιτς – τότε σκόρερ και ηγέτη της ομάδας – να είναι πρόεδρος της ΚΑΕ και ομολογεί: «Αυτό που κάνει στην ομάδα, γίνεται από τη μεγάλη του αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στις ομάδες για να κάνουν διαφήμιση του εαυτού τους. Ο Μπάνε το θέλει πολύ να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και το κάνει με την καρδιά του. Δεν ξέρω πόση βοήθεια έχει, αλλά οι εποχές δεν έχουν σχέση με τις παλιές και όλα είναι δύσκολα. Αλλά προσπαθεί να ξεχρεώσει την ΚΑΕ».

Κι όσο για την σημερινή ομάδα του «Δικέφαλου» παραδέχεται: «Την παρακολουθώ από την τηλεόραση. Όχι σε όλα τα παιχνίδια, αλλά στα περισσότερα. Και θεωρώ ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν στην Α1 αλλά και με τα οικονομικά του ΠΑΟΚ, είναι πολύ αξιόλογη και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ευρισκόμενη στην πρώτη τετράδα. Δεν ξεχωρίζω άλλωστε την 3η από την 4η θέση, το ίδιο είναι. Ούτε πας στην Ευρωλίγκα. Είναι εκεί που μπορεί να βρίσκεται, ανάμεσα στους καλύτερους, γιατί, όντως, έτσι όπως έγινε το πρωτάθλημα, μπορεί η 5η θέση να θεωρηθεί επιτυχία. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο 3ος Πανιώνιος δαπανά πολλά περισσότερα για την ομάδα του...».

Διαβάστε ακόμη...