«Το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι»

Στον Libero107.4 φιλοξενήθηκε ο Ολλανδός δημοσιογράφος Τομ Μπόντε και με αφορμή την παρουσία του στο Κλεάνθης Βικελίδης την περασμένη Κυριακή, μίλησε για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
Πηγή: paok24.com
«Το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι ένας ελεύθερος δημοσιογράφος βλέπω μεγάλα παιχνίδι και ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη και γράφω βιβλία για αυτά» είπε αρχικά ο Ολλανδός.

Για το πώς ήρθε στην Ελλάδα: «Μου μίλησε ένας Ολλανδός, για το ντέρμπι, ο οποίος δουλεύει στην ολλανδική ομοσπονδία και έχει έρθει στην Ελλάδα ως παρατηρητής. Είδα κάποια πράγματα στο ίντερνετ και ήξερα ότι θα ήταν ίσως το τελευταίο ντέρμπι που θα γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Για την ατμόσφαιρα και το παιχνίδι: «Το παιχνίδι είχε τέμπο, σε κανένα σημείο δεν βαρέθηκα. Σίγουρα η ατμόσφαιρα ήταν ξεχωριστή ίσως και το μίσος που έβγαλαν οι οπαδοί να σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα παιχνίδια για αυτούς και με την κακή εικόνα και τα αποτελέσματα των τελευταίων παιχνιδιών».

Για την ένταση του αγώνα: «Έχω βρεθεί και σε αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, της Γαλατάσαραι με την Φενέρμπαχτσε και είδα και εκεί παρόμοια περιστατικά. Θυμάμαι ότι την Κυριακή, έκανε 36 λεπτά να βγει ο διαιτητής. Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη δεν συμβαίνουν τόσο περίεργα πράγματα, όπως αυτό με το διαιτητή. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πολύ εκρηκτικό. Αυτή η ατμόσφαιρα δικαιολογείται από το πάθος και την αντιπαλότητα».

Για τα πιο μεγάλα ντέρμπι της Ευρώπης: «Τα ντέρμπι στις χώρες όπως η Ισπανία, η Αγγλία, είναι πολύ εμπορικά. Εκεί οι οπαδοί είναι πιο πλούσιοι και ακολουθούν την ομάδα. Σε αυτά δένονται με το σύλλογο, τον ακολουθούν. Ξεχωρίζω σίγουρα το Άρης-ΠΑΟΚ και το ντέρμπι της Πολωνίας, μεταξύ της Ρουφ Γκορζόκ και της Γκόρνικ».

Για το πότε θα βρεθεί στην Τούμπα: «Θα ήθελα να επισκεφτώ την Τούμπα. Πριν το Άρης-ΠΑΟΚ είχα πάει στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με τη Λέφσκι Σόφιας και μετά στην Τσεχία. Θα επισκεφτώ κάποια στιγμή και την Τούμπα, σίγουρα θα το κάνω του χρόνου».

Για το Χουμπ Στέφενς: «Τον ξέρω από όταν ήταν προπονητής στην Αιντχόφεν και τη Σάλκε. Είναι ένας πολύ καλός τύπος και σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος. Δεν ξέρω πως πήγε στον ΠΑΟΚ γιατί έχω δει μόνο ένα παιχνίδι. Δεν μπορώ να δώσω μία ξεκάθαρη άποψη. Έφερε στον ΠΑΟΚ αρκετούς Ολλανδούς ποδοσφαιριστές για να έχει καλύτερη επικοινωνία και ίσως αυτό είναι το λάθος που έκανε, γιατί έπρεπε να στηριχτεί στους Έλληνες παίκτες που βρίσκονταν στην ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...