Μία νίκη για 4η θέση

Οι αγωνιστικές λιγοστεύουν, έμειναν μόλις πέντε για την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο και όπως ακριβώς είχε ειπωθεί πριν από τον αγώνα της Δράμας, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία με «διπλό» να παραμείνει κοντά στον Πανιώνιο και στην 3η θέση, αλλά την έχασε...
Πηγή: sport103.gr
Μία νίκη για 4η θέση

Οι Νεοσμυρνιώτες εκ του προγράμματος έχουν πιο «βατό δρόμο» για να την διατηρήσουν και μόνο αν ο «Δικέφαλος» κάνει 5Χ5 στις υπόλοιπες αγωνιστικές και μάλιστα νικήσει μέσα στην έδρα του Πανιωνίου μπορεί να ελπίζει μαθηματικά (με τη λογική οι «κυανέρυθροι» εκτός του ΠΑΟΚ να χάσουν και από τον Ολυμπιακό και στην ισοβαθμία να επικρατήσει ο «Δικέφαλος»...).

Δεν φαίνεται, ωστόσο, να είναι αυτό το «ζόρι» του Σούλη Μαρκόπουλου και των παικτών του που επί του παρόντος πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα την 4η θέση, αφού «απειλούνται» από την Κηφισιά. Την οποία υποδέχονται στην επόμενη αγωνιστική στο «παλατάκι» και πρέπει να την κερδίσουν. Κι όχι μόνο αυτό αλλά να πάρουν διαφορά και μεγαλύτερη των εννέα πόντων με την οποία ηττήθηκαν στον αγώνα του α΄ γύρου για παν ενδεχόμενο!

Η νεοφώτιστη ομάδα βέβαια έχει σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα από τον ΠΑΟΚ, καθώς θα παίξει ακόμη με Ολυμπιακό, στην Πάτρα αλλά και στην Ελευσίνα όπου ο Πανελευσινιακός θα δίνει έως την τελευταία αγωνιστική τη «μάχη της σωτηρίας». Λογικά ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει Ηλυσιακό εκτός, Κηφισιά εντός, Ικαρο εντός και θα πασχίσει για μία ακόμη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (6/4), όταν λογικά οι «πράσινοι» θα είναι πολύ «κουρασμένοι» από την Ευρωλίγκα.

Στο διά ταύτα αφού εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ την 4η θέση, θα μπορέσει με καλή πορεία στον πρώτο γύρο των πλέι οφ (και πλεονέκτημα έδρας) και να συνεχίσει στις επόμενες φάσεις για να διεκδικήσει πάλι την 3η θέση.

Διαβάστε ακόμη...