«Πάει καλά ο Μπάνε»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Απόστολος Οικονομίδης.
Πηγή: arenafm.gr
«Πάει καλά ο Μπάνε»

Μίλησε για την τεράστια επιτυχία της Τεργέστης πριν 20 χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση του "Δικεφάλου" σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Απόστολος Οικονομίδης:

Για την επιτυχία της Τεργέστης:

"Στο μπάσκετ εκείνη την εποχή οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. Έπαιζαν μπάσκετ πολύ υψηλής ποιότητας. Εγώ ανέλαβα το 1993 μετά την αποτυχία του φάιναλ φορ και προσπάθησα να χτίσω μια σωστή ομάδα. Επίσης, το 1994 εκτός από το κύπελλο θα έπρεπε και το πρωτάθλημα να ήταν στον ΠΑΟΚ".

Για τις δηλώσεις του Πρέλεβιτς πως αν δεν ήταν ο Οικονομίδης δεν ξέρει τι θα έκανε:

"Το είχα διαβάσει και το είχα πληροφορηθεί. Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου, ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει τι έχει γίνει. Ο Φίλιππος Συρίγος είχε γράψει ένα άρθρο τεράστιο για το πώς είχαν χαθεί οι τίτλοι στο φάιναλ φορ. Ήταν μια πολύ άσχημη περίοδο. Εγώ δεν σκόπευα να αναλάβω αλλά προκειμένου μια καταστροφής ανέλαβα και πιστεύω πως βοήθησα μέσα στα δύο χρόνια καθώς κάναμε πράγματα πάρα πολύ σοβαρά".

Για την υπόθεση Φασούλα:

"Είχε φύγει όταν του είχα προσφέρει τα 115 εκατομμύρια που του όφειλε ο ΠΑΟΚ για να μην φύγει και αν ήθελε να φύγει, του τα έδωσα όπως το έδειξαν και τα κανάλια με την επιταγή που έδωσα στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών. Εκείνη την εποχή δεν ήμουν πρόεδρος αλλά ο Νίκος. Μετά ανέλαβα εγώ. Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων πως ήθελε να φύγει. Είχα αναφερθεί και εκείνη την εποχή στον τύπο για εκείνο το θέμα".

Για το γεγονός πως ο Πρέλεβιτς είχε βγει ξυρισμένος στο ματς της Τεργέστης:

"Εκείνη την ημέρα την ομάδα την είχα απομονωμένη από τους υπόλοιπους παράγοντες. Είχαμε φάει όλοι μαζί και κάποια στιγμή όταν κατέβηκα στο δωμάτιο του και τον είδα φρέσκο και ξυρισμένο, του είπα πως είναι κούκλος και μου απάντησε πως θα βγούμε φωτογραφία σήμερα. Είναι πάντα λιτός στις δηλώσεις του".

Για την γιορτή που έγινε:

"Εμένα μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά γιατί με πήρε ο Μπάνε τηλέφωνο. Εγώ απέχω πολύ από το μπάσκετ και το "Παλατάκι" γιατί με στεναχωρεί. Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή".

Τι θυμάται από εκείνη την στιγμή:

"Το κύπελλο Κόρατς ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Στην Στεφανέλ ήταν παίκτες που αργότερα πήγαν στον Παναθηναϊκό και έκατσαν πέντε και έξι χρόνια. Όταν παίξαμε εκείνο το φανταστικό μπάσκετ και θυμάμαι κάποια στιγμή όταν κουβέντιαζα με τον Μάρκοβιτς του είπα στο Παρίσι αν έχει δει τον ΠΑΟΚ. Μου είπε πως δεν χρειάζεται περισσότερα έχει κάνει κάτι φανταστικό και μπορείς να τον δεις".

Για το παιχνίδι με την Ναντ:

"Για το παιχνίδι με την Ναντ αν μιλήσω θα πω πολλά δυσάρεστα πράγματα. Δεν είναι μόνο το λάθος του Φασούλα αλλά και πολλά άλλα. Πολλά λάθη από πολλές πλευρές".

Για τον σημερινό μπασκετικό ΠΑΟΚ:

"Ο Πρέλεβιτς αυτή την στιγμή είναι διοίκηση πρωτοδικείου. Διοικεί αυτήν την στιγμή μια ομάδα, ο νόμος είναι αμείλικτος σε κάποια πράγματα και προσπαθεί και διαχειρίζεται τον ΠΑΟΚ με τα έσοδα και τα έξοδα. Δεν επιβαρύνεται με επιπλέον χρέη διότι θα μπορούσε να έχει και προσωπικό πρόβλημα. Η εξυγίανση οικονομικών γίνεται στο μπάσκετ με όλους τους ανθρώπους. Όσες φορές κληθώ είμαι παρών αλλά δεν παρατηρώ πολλά πράγματα. Σε μια συγκέντρωση που είχε γίνει κάποια άτομα δεν ήταν παρών ενώ λέγαμε πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας".

Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ:

"Θα μιλήσουμε για το Σαββίδη στο τέλος της χρονιάς. Η χρονιά ξεκίνησε με κάτι δηλώσεις οι οποίες εμένα δεν με έβρισκαν σύμφωνο καθώς αναφερόταν σε πρωτάθλημα. Επειδή έχουμε μπροστά μας δύο στόχους , το κύπελλο και την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τους καινούριος κανονισμούς ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πρώτα θα τελειώσει η χρονιά και μετά θα κριθεί. Πρώτος και καλύτερος είχα πει πως είναι ένα θαύμα που ασχολήθηκε με την ομάδα. Με τα όποια χρήματα όμως έχει βάλει δεν του ανήκει ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ η θα γίνει μεγάλος η δεν θα γίνει".

Διαβάστε ακόμη...