Ποτέ δεν ξεχνώ!!!

Τα χρόνια περνάνε αλλά κάποια γεγονότα δεν ξεχνιούνται με τίποτα! Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη "σφαγή" του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου από τον Ηλία Σπάθα, στον οποίο τα ΣΠΟΡ έδωσαν από τότε (14/3/2010) το παρατσούκλι Σπα(νά)θας διότι, ό,τι έκανε, το έκανε για να σταματήσει τον Δικέφαλο για χάρη του Παναθηναϊκού.
Πηγή: sport103.gr
Ποτέ δεν ξεχνώ!!!

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της σεζόν 2009-10 ο ΠΑΟΚ ήταν δύο βαθμούς πίσω από τους πράσινους και βρίσκονταν σε φοβερή αγωνιστική φόρμα κτυπώντας τον τίτλο στα ίσια! Μόνο που οι άλλοι δεν έπαιζαν στα "ίσια". Ο Δικέφαλος είχε 13 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα μετρώντας 11 νίκες και δύο ισοπαλίες και έδειχνε ικανός να πάρει το πρωτάθλημα!

Τα όνειρα έσβησαν στις 14 Μαρτίου 2010 στο Χαριλάου, όπου ο Ηλίας Σπάθας ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης που σταμάτησε το τρένο του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχασε με 2-0 σε ένα ματς παρωδία, όπου οι παίκτες του Άρη βαρούσαν στο ψαχνό αλλά ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα φάουλ (29 έναντι 21).

Ο Σπάθας στον ΠΑΟΚ έδειξε 8 κίτρινες οδηγώντας σε δύο αποβολές (Σνάουτσνερ στο 78' και Βιεϊρίνια στο 80') δύο παίκτες του ΠΑΟΚ με δύο κίτρινες, ενώ στον Άρη έδειξε μόλις 3 κίτρινες χαρίζοντας άλλες 7-8 κίτρινες και 2-3 κόκκινες χωρίς καμία υπερβολή!

Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Ναφτί τελείωσε το ματς χωρίς κάρτα, παρότι έκανε 2-3 πολύ σκληρά μαρκαρίσματα (κάποια και για απευθείας κόκκινη), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αράνο στους οποίους χαρίστηκε επιδεικτικά ο Σπάθας σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Όπως χαρίστηκε και στον Κάμπορα, τον Νασούτι, τον Μεριέμ, τον Πρίττα αφήνοντας όλους τους παίκτες του Άρη να κτυπούν στο ψαχνό χωρίς να δίνει σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ...

Ο Ηλίας Σπα(νά)θας σταμάτησε το τρένο του ΠΑΟΚ που πήγαινε για τον τίτλο στο Χαριλάου και αντί να κοπεί οριστικά από τους πίνακες, έμεινε εκτός μόνο για 2-3 μήνες και την επόμενη σεζόν επέστρεψε κανονικά στα γήπεδα!

Τα ΣΠΟΡ σας υπενθυμίζουν όλα τα εγκλήματα εκείνου του ματς, για τα οποία υπάρχει και σχετικό βίντεο 11 λεπτών...

**Στο 1:19 του αγώνα ο Σορλέν κλέβει καθαρά την μπάλα από Μεριέμ (ο οποίος πέφτει κάτω κάνοντας βουτιά) και ο ΠΑΟΚ πάει να βγάλει αντεπίθεση. Ο Σπάθας δίνει φάουλ. Το χρονόμετρο γράφει 1:23. Ο Γκαρσία που είχε την μπάλα στα πόδια του την πιάνει και διαμαρτύρεται. Στο 1:27 ο Ναφτί πηγαίνει να του την πάρει. Ο Σπάθας πλησιάζει επιδεικτικά και βγάζει κίτρινη στον Γκαρσία στο 1:31 του ματς!!! Ο Γκαρσία γελάει και ο Ίβιτς πηγαίνει και τον μαζεύει λέγοντας του εμφανώς ότι ο Σπάθας είναι τρελός...

**Στο 3' ο Μουσλίμοβιτς γίνεται σάντουιτς από δύο παίκτες του Άρη, ο ένας κάνει και προβολή κτυπώντας τον Βόσνιο, αλλά ο Σπάθας δεν δίνει τίποτα.

**Στην εξέλιξη της προηγούμενη φάσης στο 3' ο Μεριέμ βγάζει την μπάλα άουτ από δεξιά στην προσπάθειά του να βγάλει σέντρα, αλλά ο Σπάθας δίνει κόρνερ ενώ ο Μαλεζάς διαμαρτύρεται.

**Στο 4' ο Κάμπορα ρίχνει αγκωνιά στον Βιτόλο στο κέντρο του γηπέδου όταν ο Ισπανός του ΠΑΟΚ πήγε να πάρει θέση για να καλύψει την μπάλα. Ο Σπάθας δεν δίνει ούτε φάουλ, ούτε κάρτα.

**Στο 6' ο Ναφτί κάνει τάκλιν και κλωτσάει κάτω από τον γόνατο τον Γκαρσία. Ο Σπάθας δίνει φάουλ, αλλά πνίγει την καθαρή κάρτα του παίκτη του Άρη.

**Στο 10' ο ΠΑΟΚ βγάζει αντεπίθεση και ο Μουσλίμοβιτς τροφοδοτεί τον Βιεϊρίνια ο οποίος βγαίνει τετ α τετ με τον Σηφάκη, αλλά ο Σπάθας κόβει τη φάση δίνοντας λανθασμένα οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού του Χρήστου Σωτηρόπουλου από την Πάτρα.

**Στο 11' τάκλιν του Πρίττα στον Μουσλίμοβιτς που έβγαζε αντεπίθεση, τον βρίσκει στα πόδια, ο Σπάθας δεν δίνει ούτε φάουλ, ούτε κάρτα.

**Στο 17' ο Βιτόλο κλέβει την μπάλα από το Κάλβο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και πάει να βγάλει αντεπίθεση, αλλά ο Σπάθας ανακαλύπτει φάουλ και κόβει τον Δικέφαλο.

**Στο 33' ο Αράνο κάνει εγκληματικό τάκλιν στον Ίβιτς με τα δύο πόδια και τον βρίσκει γερά στο δεξί πόδι, ο Σπάθας δίνει το φάουλ αλλά πνίγει την καθαρή κάρτα.

**Στο 41' σε μία διεκδικήσιμη μπάλα ο Βιεϊρίνια πάει να απομακρύνει, αλλά βρίσκει αέρα, ο Κάλβο πέφτει κάτω σαν να τον πυροβόλησαν και ο Σπάθας δίνει ανύπαρκτη κίτρινη στον Πορτογάλο!

**Στο 46' ο Βιεϊρίνια τσιμπάει την μπάλα και αποφεύγει τον Μεριέμ ο οποίος τον κλωτσάει εν ψυχρώ ψηλά στο καλάμι κάτω από το γόνατο! Ο Σπάθας δίνει το καθαρό φάουλ και κίτρινη, αλλά ήταν μία φάση απευθείας κόκκινης!

**Στο 50' ο Ίβιτς βγάζει τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση και ο Νασούτι του ρίχνει αγκωνιά για να τον σταματήσει έξω από την περιοχή του Άρη. Δίνεται φάουλ αλλά όχι και καθαρή κίτρινη.

**Στο 53' ο Ίβιτς κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και πάει να βγάλει την ομάδα στην αντεπίθεση, ο Κάλβο του ρίχνει εν ψυχρώ κλωτσιά από πίσω, ο Σπάθας είναι μπροστά και δίνει μόνο το φάουλ αλλά όχι και την κίτρινη!

*Στο 57' ο Ναφτί κάνει φάουλ στον Βιεϊρίνια (κλωτσιά από πίσω) μπροστά στον Σπάθα, αλλά αυτός δεν δίνει τίποτα, ούτε φάουλ, ούτε κάρτα.

**Στο 58' ο Ναφτί πατάει τον Βιεϊρίνια αλλά ο Σπάθας δεν δίνει ούτε φάουλ, ούτε κάρτα.

**Στο 60' ο Σνάουτσνερ πάει να απομακρύνει την μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Κάμπορα κάνει προβολή με τις τάπες στο καλάμι του Πολωνού αλλά ο Σπάθας δίνει μόνο φάουλ και πνίγει την κάρτα! Ο Κάμπορα είχε κίτρινη από το 27' και θα αποβάλλονταν ακόμη και με δεύτερη κίτρινη, παρότι η φάση ήταν για απευθείας κόκκινη! Λίγο μετά στο 64' ο Αργεντινός έκανε το 2-0 για τον Άρη, ενώ δε θα έπρεπε να βρίσκονταν στο γήπεδο...

**Στο 62' ο Μουσλίμοβιτς προσπαθεί να πιέσει τον Νασούτι, ο οποίος απομακρύνει την μπάλα και μετά πέφτει θεαματικά κάτω κάνοντας βουτιά. Ο Σπάθας κάνει παρατηρήσεις στον «Μούσλι» που διαμαρτύρεται και του λέει να σωπάσει βάζοντας επιδεικτικά το δάκτυλο στα χείλη του και του λέει: «Τέλος».

**Στο 63' οι παίκτες του Άρη κόβουν αντεπίθεση του ΠΑΟΚ βγάζοντας την μπάλα πλάγιο άουτ, αλλά ο Σπάθας δίνει την μπάλα στον Άρη με τους παίκτες του Δικέφαλου να τρελαίνονται ακόμη περισσότερο! Στην εξέλιξη της φάσης ο Σνάουτσνερ κάνει φάουλ στον Κόκε στο κέντρο του γηπέδου και του δίνεται (σωστά) η 1η του κίτρινη.

**Στο 72' ο Μουσλίμοβιτς σπάει την μπάλα δεξιά στον Βιεϊρίνια, αυτός την αφήνει να περάσει αποφεύγοντας τον Αράνο, ο οποίος τον κλωτσάει από πίσω για να τον σταματήσει και τον ανατρέπει, αλλά ο Σπάθας δεν δίνει ούτε φάουλ ούτε κάρτα!

**Στο 73' ο Ίβιτς προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Μουσλίμοβιτς, αλλά ο Αράνο του ρίχνει αγκωνιά για να τον σταματήσει έξω από την περιοχή. Ο Σπάθας δεν δίνει ούτε φάουλ, ούτε κάρτα.

**Στο 78' ο Σνάουτσνερ κάνει φάουλ στον Κάλβο μπροστά από τη μεσαία γραμμή το οποίο είναι καθαρή παράβαση. Ο Σπάθας βγάζει όμως με ευκολία τη 2η κίτρινη στον Πολωνό του ΠΑΟΚ και τον αποβάλλει σε μία φάση που η κάρτα ήταν υπερβολικά αυστηρή...

**Στο 80' ο Σπάθας βγάζει δεύτερη κίτρινη στον Βιεϊρίνια σε τάκλιν που έκανε στον Κάλβο στο οποίο βρήκε καθαρά πρώτα μπάλα αλλά στη συνέχεια ο παίκτης του Άρη έκανε θεαματική βουτιά! Μάλιστα η κάμερα πιάνει το Κάλβο να κλείνει το μάτι στον Σπάθα μετά την αποβολή του Βιεϊρίνια.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ

Το έργο στο Χαριλάου στις 14 Μαρτίου 2010 είχε στηθεί έτσι ώστε να αρχίσουν τα παρατράγουδα από την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι παίκτες μπήκαν στα αποδυτήρια δεχόμενοι βροχή αντικειμένων ενώ πιο μεγάλη επίθεση δέχθηκε το πούλμαν με τους επιτελείς του Δικέφαλου. Το λεωφορείο "κόλλησε" όλως τυχαίως στην οδό Αλκμήνης όπου έπεφταν βροχή οι πέτρες και τα αντικείμενα από οπαδούς του Άρη και κατά την είσοδο των επιτελών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό με την ανοχή της αστυνομίας! Μέσα στον αγωνιστικό χώρο κυκλοφορούσαν εκτός από τους σεκιουριτάδες και διάφοροι "περίεργοι" με κουκούλες για να μην φαίνονται τα πρόσωπά τους, κόσμος επιτίθονταν στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ενώ πίσω από τον πάγκο του Δικέφαλου είχαν αφαιρεθεί δύο κομμάτια "πλέξι γκλας" δίνοντας την ευκαιρίες στους γηπεδούχους να πετάνε ανενόχλητοι αντικείμενα στους παίκτες του ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος οδηγήθηκε σαν πρόβατο στη σφαγή, έχασε με 2-0 με σφαγιαστική διαιτησία του Σπα(νά)θα και έμεινε 5 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό χάνοντας όμως και δύο σημαντικούς παίκτες για τον ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθούσε (Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ). Ουσιαστικά στο Χαριλάου το ξεκάθαρο μήνυμα ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο ως το τέλος, όπως και έγινε...

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΛΚΙΑ

Οι προκλήσεις από την πλευρά του Άρη είχαν αρχίσει από την πρώτη στιγμή που βγήκαν πρώτοι για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο στο Χαριλάου ο Κώστας Χαλκιάς μαζί με τον Ντάριο Κρέσιτς. Την ώρα που οι δύο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έκαναν προθέρμανση και ο Γιασέρ έστηνε κάποιους κώνους για το ζέσταμα της υπόλοιπης ομάδας, ένας σεκιουριτάς του Άρη (με μαύρα γυαλιά) πήγε και κλότσησε τους κώνους! Ο Γιασέρ αντέδρασε και του την έπεσαν καμιά δεκαριά "περίεργοι" με κουκούλες που έκαναν βόλτες μέσα στο γήπεδο! Ο Χαλκιάς και ο Κρέσιτς έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν τον φροντιστή του ΠΑΟΚ και ακολούθησε ένα πρώτο κομφούζιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο...

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ...

Ξέρετε ποιος ήταν 2ος βοηθός του Σπάθα στη σφαγή του ΠΑΟΚ του 2010 στο Χαριλάου; Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος! Στο 10' εκείνου του ματς έκοψε με λανθασμένο οφσάιντ τον Βιεϊρίνια ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Σηφάκη. Είναι ο απίθανος βοηθός που πέρυσι έδωσε τρία ανύπαρκτα οφσάιντ στον ΠΑΟΚ στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στο τελευταίο εκ των οποίων ο Καμαρά ήταν πίσω από τη σέντρα! Είναι αυτός που φέτος ΔΕΝ έδωσε τρία οφσάιντ στα τρία πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στο 0-5 με τη Βέροια!!!

Διαβάστε ακόμη...